Edhe pse nuk është bërë e ditur se ku ka ndodhur dhe nga është autorja e fotografisë, përdoruesit e rrjeteve sociale filluan të spekulojnë me teori të ndryshme.

Megjithatë një inxhinier ka shpjeguar se ngjitësi shndrit kur ka kontakt me ujin, dhe duket qartë se kulluesja është e lyer me ngjitës në të gjitha anët dhe pas kontaktit me ujin ka filluar të shndris.