200 euro për një kartë angleze/ Zbardhen përgjimet e falsifikatorëve në Tiranë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Prokuroria pranë Gjykatës së shkallës së parë në Tiranë ka nxjerrë përgjimet nga operacionin “Falsifikimi”, nga ku u arrestuan tre persona të cilët falsifikonin dokumente të ndryshme në këmbim të përfitimit monetar.

Gëzim Xhafa, Artur Bramo, Shpetim Bega në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kundrejt përfitimeve monetare, falsifikonin diploma, kartela pasurie, certifikata pronësie dhe dokumente të tjera të ndryshme.

Pjesë nga përgjimi i Prokurorisë

Nga procesverbali mbi veprimet e transkriptimit të bisedave ambjentale i datës 02.11.2022, për përgjimin e realizuar në rrugën “Besim Imami”, në datë 31.10.2022 ora 17:210 deri në orën 17:34 të datës 31.10.2022 me interes për hetimin janë bisedat midis bashkëpunëtorit dhe Artur Bramos si më poshtë vijojnë:
A – Bashkëpunëtori
B – Artur Bramo

A-O Turo
B-Unë pot ë shifsha ty
A-Ça bëne si kalove?
B-Ça bëne si kalove? Hë do rrim një çik atje apo
A-Hajde rrim shkojmë
……
B-I thash atij shoku kështu, kështu për këtë Greken, po mo tha e bëjmë, por për nja dy ditë
maksimumi tre
A-Po mirmo,ça është sot,e hëne e martë
B-Të mërrkurr të ejnten
A-E deri të ejnte në drekë
B-Më ra telefoni e unë nuk të mar dotë, më ra telefoni mu zbardh ekrani
A-Po ja di numrin përmëndësh
B-Kujt
A-Atij
B-Shokut tim o
A-Ë
B-Çke me atë ti mo burrë
A-Ke çe ka thue skam me ça e marr ore
B-Me të marr ty ore
A-Ë hë
B-Me të marr ty se mund ta mbaroj nesër pasnesër
A-Po ta lë në një letër të shkru una numrin e në momentin që e mbaron më merrë
B-Po na një gjë tjetër,mirë
…….
A-Tani se i thash unë atij,kam gjet një shok,një mik të mir i thash se ta bënë
B-Po
A-Patentën i thash do njëqind euro ta bënë,sikur më the ti,a më the njëqindë
B-Po
A-Ai mud të don dhe na një letër mbrapa,don dhe ndonjë kartë a ndonjë kështu
B-Për kartën do bisedoj,kur të marësh këtë do bisedoj për kartën
A-Po pra okej
B-Se tani te karta nuk jam njëçik i sigurtë se varet ça kartash
A-Se duhet ta mbështes me na një letër
B-A ti do kartë Greke?
A-Kart Greke mo
B-A do tafto ti pra
A-E kupton se thon qe ky ka patentën poka dhe një letër shëndetësije a kupton ça janë ato
kartat shëndetësore,a na një pashaport a
B-Po dhe për pashaportën e bisedojm po nuk të jap shum garanci aty kurse te taftoja Greke
A-Ë kartën,kartën e patentën
B-Këto,këto I ke të sigurta
A-Po
B-Kështu
A-Ti jap këto unë
B-Po ma jep fotografinë mua njëherë,tashti si e ke emrin ti
A-Unë quhem Arjanë
B-Arjan,unë e kam Arturë
A-Pezjet edhe pezjet njëqindë
B-Shiko tani ça desha me thënë unë …
A-Po,këtu ked he dy fotot,sduhen më shum se dy
B-Tjetrën ta rujm për kartonin,një do ai po hajd mo dy për siguri
A-Meri dy
B-Po teproj ta mbajm për atë tjetrën
A-Po,urdhno dhe dy fotografit,ta marr një laps një letër këtij që ta shkrush numrin
B-Ça klase do ai?
A-Po ai njëzet e një vjeç është,llogarite
B-Klas të katërt
A-Klas të katërt po
B-Për motor sma mban bytha me ja bërë për motor se thot ai ku i bëri ky motorrin,makinën
përnjëherë
A-Po
B-Ça po shkrun ti?
A-Numrin tëm që tmë marrësh
B-Unë e kam numrin të shkrujtme po ai mbaron punë dhe e hudh numrin
A-Po,ja tek e ke,mer një numër dikuj më mer në telefon e më thuaj
B-Të shkruajm dhe këtë klasi i katërt
A-Po
B-E kupton vet ai tashti
A-Tani vetëm pres telefonë
B-As mos e diskuto atë muhabetë
A-Po kështu na këto tonat ça,ça ke bër
B-Si tonat
A-Përshëmbull dokumentat tona a…
B-Ça do ti,patenta
A-Patent na nji
B-Për kart identiteti kam frik me i bë se varesh se ku paraqitesh ti,jan budallenj njerzit
A-Po
B-Se ti më thuj e du për jasht shtetit e ti ke bër punë këndej
A-Po pra
B-Dhe e ha në tullum ashtu kurse ti thu duhet për në Angli
A-A shpërndajm
B-Tafton do ta bëjm që ta dish ta kesh të qartë tetëdhjetmij lekë,tetdhjetmij lek
shqiptare,Tafton
A-Po kartën,kart Greke
B-Kartë Greke,tafto quhet ajo
A-O Tur hajd pra gjith të mirat.

Referuar procesverbaleve të vëzhgimi, filmimit, fotografimit dhe mbikqyrjes së fshehtë në vende publike të datës 31.10.2022 na rezulton se bashkëpunëtori ka hyrë në rrugën “Besim Imami” ku është takuar me subjektin, në një bar kafe, ku ka qëndruar për disa momente më pas janë përshëndetur dhe larguar.

Nga procesverbali mbi veprimet e transkriptimit të bisedave ambjentale i datës 03.11.2022, për përgjimin e realizuar në rrugën “Besim Imami”, në ambjentet e një lokali në datë 03.11.2022 ora 12:20 deri në orën 12:25 të datës 31.10.2022 me interes për hetimin janë bisedat midis bashkëpunëtorit dhe Artur Bramos si më poshtë vijojnë:
A – Bashkëpunëtori
B – Artur Bramo
……
B-Ashtu fallco greke?
A-AA
B-Kartë.
A-A don kartë, apo pashaportë nuk e di.
B-Pashaportën ta diskutoj një herë, pashaportën
A-Po.
B-Ndërsa kartën e ke të sigurt
A-Karta I bëhet domethënë
B-Po po
A-Do me flas me ta.
B-Nga kjo punë do largohem thjesht nga një kafe e vogël.
A-Pse?
B-po I mori të gjtiha ai.
A-Stë dha gjë ty?
B- Asnjë gja.
A-Po o vëlla ti a je në pzar me ta?
B-Po ça pazari mo, me atë jam nuk I njeh mirë ti se ca jan!
A-O bos po ti do ta punosh, do tit hush kaq.
B-Du me nejt…..
A-jo, mo e kam për ty ore.
B-Se mos mendo ti, hë mo se fito ndonjë gjë të madhe. Pijmë ndonjë kafe të vogël.
A-Jo mo, duhet ta dish ti përpara, a e sjell a se sjell.
B-as unë se mora vesh, ça je tub o I thashë unë! Me të … ndonjë lek. Po mirë hajt bjeri. A unë se kam problem.
A-Do flas me ta në darkë unë, se vetëm foli në darke më ta, se është në punë. Do fals me ta në darkë tit ham ça don.
B-Ca të doj ai
A-Sa shkon përafësisht ajo karta.
B-Karta!
A-Ha
B-Po ta thashë more!
A-Sa?
B-Tetëdhjetë mijë lek
A-Tetëdhjetë mijë lek
B-Eeee.
A-Se se mbajta mend, atë ditë.
B-Po ta thaës që dje a pardje.
……
B-Edhe po arrite ta taftoja, po arrite nëse do bohet, nëse do bëhet po ta ul edhe dhjetë mijë lek. Shtatëdhjetë mijë lekë do bish.
A-Po jo më burrë ta dhashë me pi kafe.
B-Shtatëdhjetë mijë cke ti e di unë.
A-Ta pyes atë ca I duhet dhe ta tregoj.
…….
B-Ajo është bam ram ore, mram në darkë ma ka sjell ai në orën dhjetë.
A-Po psae se more?
B-Po ça të merrsha, të vishe tin ë dhjetë natës
A-Ec ec, se nuk kam qenë ktu.
……
A-Po të mar në telefon.
B-Të vi të mar ato, vi të mor domatet thuj.
A-Mir o Tur! Hajde pra, gjithë të mirat të përshëndes.

U mor kontakt me bashkëpunëtorin në ambjentet e DVP Tiranë ku ka paraqitur një dokument të llojit leje drejtim e shtetësisë greke me gjeneralitetet Ermir Shatri i datëlindjes 09.06.2003, me nr.937285571, e dyshuar e falsifikuar.
U bë sekuestrimi në cilësinë e provës materiale të këtij dokumenti.

Me datë 09.11.2022, u mor kontakt me bashkëpunëtorin dhe me procesverbalin e datës 28.10.2022 i llojit “kqyrje kartëmonedhash” ju dorëzuan 6 (gjashtë) kartëmonedha të prerjes 2000 (dymijë) lekë me numrat e serisë QJ917756, YP608107, ZM800146, QK024479, QE259055 dhe QY415191 UC8700667336 dhe UC2608231285, për realizimin e blerjes së simuluar.

Referuar raportit të shërbimit të datës 09.11.2022, policia gjyqsore e vendosur në shërbim sipas autorizimit të prokurorit, për kryrjen e veprimeve simuluese. Në orën 14:50 është afruar bashkëpunëtori përgjatë rrugës “Myslym Shyri” dhe ka ecur në drejtim të rrugës “Besim Imami” dhe është ulur në brendësi të një bar kafe në këtë rrugë e cila është ngjitur me hyrjen e banesave të shtetasve të dyshuar për kryerjen e aktivitetit kriminal Gëzim Xhafa dhe Artur Bramo. Përreth pas 5 minutash në këtë bar kafe është futur dhe shtetasi Gëzim Xhafa i cili është ulur me bashkëpunëtorin dhe kanë qëndruar aty në lokal përreth 15 minuta dhe pasi kanë dalë në dukje janë përshëndetur, dhe bashkëpunëtori ka vazhduar drejt rrugës “Myslym Shyri” ndërkohë që Gëzimi ka qendrua në bar kafe. Për shkak të rezikut të mosdekonspirimit të shërbimit nuk është bërë i mundur fiksimi dhe fotografimi i takimit. Është marrë kontakt me bashkëpunëtorin në ambjentet e DVP Tiranë ku ka paraqitur tre dokumente të llojeve “Kartelë e pasurisë së paluajtshme, çertifikatë regjistrimi pronësie në emër të shtetasit Bujar Bedri Bega dhe kartelë pasurisë së paluajtshme me kod unik 821086274” të dyshuara të falsifikuar të cilat u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Nga procesverbali mbi veprimet e transkriptimit të bisedave ambjentale i datës 09.11.2022, për përgjimin e realizuar në rrugën “Besim Imami”, në ambjentet e një lokali në datë 09.11.2022 ora 15:20 deri në orën 15:24 të datës 09.11.2022 me interes për hetimin janë bisedat midis bashkëpunëtorit dhe shtetasit Gëzim Xhafa si më poshtë vijojnë:
A – Bshkëpunëtori
B – Gëzim Xhafa
……
A- O Gëzim, si je?
B- Hë mo, ça bon?
A- Ça bone u lodhe? Ha a ka dalë mirë?
B- Asnji gja.
A- Ka dal mirë ai!
B- Po shife mo, aty e ke.
A- Kjo smë duhet ma.
B- Ajo ske ku e fut ti kete, jane dixhitale.
A- Ajo që bëna kët, atë të parën unë atë ditë me Turin këtë kartën.
B- Hë!
A- Unë e solla.
B- Hë.
A- Do një kartë italiane ose greke.
B- Do greke!?
A-Po po rri në Angli ai.
B- Do tofni apo do kshu?
A- Si për në Angli. Edhe të mirë, nuk o problem, vetëm tu tham që cikaq bon.
B- E do kshu plastike! Plastike e don !?
A- Kjo dhe me e bo me datë të vjetër, mi con mua ai fotot e gjanat.
B- Ka ndonjë kopjo ai si ajo?
A- Edhe me e bo para dy tre vjetësh, nga ato dy kapakësh si ka qenë.
B- Nga ato dy kapakësh, se ato janë origjinale.
A- Po se ato janë më të sigurta më tha.
B- Po.
A- Si problem, se e bo me datë të vjetër.
B-Jo jo, nga 2017 (dy mijë e shtatëmbëdhjetë) deri në 2007 (dymijë e shtatë)..
A- Deri në 2019 (dy mijë e nëntëmbëdhjetë) janë ato.
B- E di e di, jo mo jo e bëjmë kur të dojë ai.
A- Tani.
B- Meri dhe këto. Mbaji, ta pysim!
A- Njëzet, dyzet, gjashtëdhjetë, tetëdhjetë njëqind e njëzet. (dëgjohet numërimi)
B- Ej, atë e ke origjinale dhe e ke dyqind euro!
A- Të mi çoj ai mu. Aaa?
B- Dyqind euro.
A- Dyqind euro.
B- Dyqind euro, e ke origjinale.
A- Ti tham unë.
B- Janë të vjedhme atje.
A- Janë të vjedhme atje! Po çishtu tha dhe ai. Dyqind euro e do ti?!
B- Dyqind euro
A- Okej. Ti tham unë, ti shkruj unë në darkë. Po mi nisi nesër a pasnesër.
B- Po qe se nuk i gjen dot të dhënat, të dhënat i gjej unë. Po qe se i do me emër, jepi me emrat që i don ai.
A- Të çoj vetëm fotografi.
B- Të çoj vetëm fotografi, dhe me ça emrash e do.
A- Po okej.
B- Po mos harro thuj, gjatësinë, sytë dhe flokët.
A- Flokët i con dhe në foto, po i shkru dhe ai.
B- Jo, jo më mirë ti shkruj e ti këtë origjinale. Ngjyrën e syve, ngjyrën e flokëve dhe gjatësinë.
A- Okej.
B- Ëë.
A- Po i tham unë. Me nji herë sa të më shkruj, se pale ku o.
B- Vendose këtë, hiqe këtë ti e fute në xhep letrën.
A-Po.
B- Ene boje kshu, në rregull.
A- Okej. Po të marr unë në telefon, vetëm si kur sot u takum dhe këtu edhe.
B- Po në rregull.
A- Hajt, pra me të mira. Të fala Turit.
B- Mirupafshim!

Lexo edhe :  Aksident tragjik në rrugën e Kombit/Dy makina përplasen kokë më kokë, ndërron jete polici

U mor kontakt me bashkëpunëtorin në ambjentet e DVP Tiranë ku ka paraqitur disa dokumente dhe konkretisht 1 (një) çertifikatë regjistrim pronësie e datës 08.11.2022, në emër të shtetasit Bujar Bedri Bega. 1 (një) kartëlë e pasurisë së paluajtshme me kod unik 8271086274, e datës 08.11.2022 dhe 1 (një) kartelë e pasurisë së paluajtshme me datë 08.11.2022, e dyshuar e falsifikuar.
U bë sekuestrimi në cilësinë e provës materiale të këtyre dokumenteve.

Me datë 16.11.2022, u mor kontakt me bashkëpunëtorin dhe nga ana jonë me procesverbalin e datës 16.11.2022 i llojit “kqyrje kartëmonedhash” ju dorëzuan Kartëmonedha të prerjes 1000 (njëmijë) lekë copë 24 (njëzet e katër), me nr. Serie GA8685669, GC0508916, GC1870933, GA6738719, GB8276810, GA2743747, GA9746042, GB1482957, GA8714005, GB5893293, GB1808947, GA6758292, GA3541970, GA129938, GB5609764, GB9177208, GA0684446, GB3484347, GB1483302, GC0603137, GA2070270, GB4283565, GB4282587, GB9155110, për realizimin e blerjes së simuluar.

Referuar procesverbaleve të vëzhgimi, filmimit, fotografimit dhe mbikqyrjes së fshehtë në vende publike të datës 16.11.2022 na rezulton se bashkëpunëtori ka hyrë në rrugën “Besim Imami” ku është takuar me subjektin i cili ishte i veshur me kostum sportiv, në një bar kafe, ku ka qëndruar për disa momente më pas janë përshëndetur dhe larguar.

Nga procesverbali mbi veprimet e transkriptimit të bisedave ambjentale i datës 17.11.2022, për përgjimin e realizuar në rrugën “Besim Imami”, në ambjentet e një lokali në datë 16.11.2022 ora 11:45 deri në orën 11:48 të datës me interes për hetimin janë bisedat midis bashkëpunëtorit dhe shtetasit Gëzim Xhafa si më poshtë vijojnë:
A – Bshkëpunëtori
B – Gëzim Xhafa
……
A- Hë Gzimo ça bone , si je a u lodhe?
B- Hajt mo mir.
A- Skam qen mir fare
B- Ça ke?
A- Tensioni e ………po ça ke bo?
B- Hiç.
A- Je lodh?
B- Hajt mo.
A- Shifi kto njëherë.
B- Po ça?
A- Atë kartën pra italiane.
B- Kartën italiane.
A- Po .
B- Si?
A- Si folëm atë ditë ,nuk o boshe.
B- A e do të thjeshtë apo më të mirë?
A- Ti e din se si bohet ajo se ku di gjo un.
B- Kto jan çmimet o burr ka dhe t lirë ka dhe të mirë.
A- Po pra a mthe 200 (dyqind) atë ditë.
B- Po
A- Për sa e ban?
B- Tani ti fus vet un?
A- Aa?
B- Ti fus vet un?
A- I ke aty mor burr emrat.
B- Gjatësinë,sup,flokët,këto po i vej kafe un po për gjatësinë të paktën.
A- 1.72(një e shtatëdhjetë e dy) është ai.
B- Me këtë emer e do?
A- Po, 1.72(një e shtatëdhjetë e dy) bonja se çaq është ai se e maj men.
B- Nejse mo e ke ndor ti.
A- Ti jap lekt tani?
B- Po kot mo mboni pershtypje,për atë….. që bom ne të tokës ça thon për atë si shpi?
A- Kot o burr veç dashka me ja kallzu plakës vet ai me i thon që kam marr hipotekën e sdi gjo se ka i merr do lek, ka i merr ca lek. 200(dyqind) i ke këtu.Numëroi po dush.Je në rregull?
B- Tashi,nesër.
A- Veç mbo telefon thuj e takohena ktu dhe..
B- Thash un ngaqë i ka kap ai Artan Lame, kishin kap ato të ……….
A- Po jo or ska lidhje fare, ska lidhje fare, hajt pra me t mira. Çiao mbo telefon e takona.
B- Hajt mirupafshim.

Referuar procesverbaleve të vëzhgimi, filmimit, fotografimit dhe mbikqyrjes së fshehtë në vende publike të datës 18.11.2022 na rezulton se bashkëpunëtori ka hyrë në rrugën “Besim Imami” ku është takuar me subjektin i cili ishte i veshur me kostum sportiv, në një bar kafe, ku ka qëndruar për disa momente më pas janë përshëndetur dhe larguar.

U mor kontakt me bashkëpunëtorin në ambjentet e DVP Tiranë ku ka paraqitur një dokument të llojit kartë identiteti me gjeneralitetet Sabin Tufa i datëlindjes 10.10.1994, me nr.AY3063155, e dyshuar e falsifikuar.
U bë sekuestrimi në cilësinë e provës materiale të këtij dokumenti.

Nga procesverbali mbi veprimet e transkriptimit të bisedave ambjentale i datës 18.11.2022, për përgjimin e realizuar në rrugën “Besim Imami”, në ambjentet e një lokali në datë 18.11.2022 ora 10:20 deri në orën 10:23 të datës me interes për hetimin janë bisedat midis bashkëpunëtorit dhe shtetasit Gëzim Xhafa si më poshtë vijojnë:
A – Bshkëpunëtori
B – Gëzim Xhafa
……
B-Hë mo!.
A-Hë, Gzim si je?
B-Ça bone?.
A-Hiç, e kam bo gishtin operacion dje, dhe e kam lidh.
B-Pse mo!?.Ça kishte gishti?.
A-Ça ke bo?.
B-Hiç.
A-A po të ecin punët?.Paska dal mirë!.
B-Po.
A-Do të mar, kismet nga e hana për nji porosi.Kam fol me ta, për në Angli i ban ti karta, e kta gjonat.
B-……biles, biles kan ik këta?.
A-Jo mo, janë atje ato.Dun ndonjë patentë, a ndojë gja.
B-Jan atje ato!?.
A-Po

B-Ooo, atje i ke origjinale fare.
A-A dun ndonjë gja, të shoh ça të më thonë.Bashkëpunojmë.
B-Po normal.
A-Unë du njerëz tak tak. Kam pas një tjetër, vonuka nga tre ditë, pesë ditë, shatatë dit.
B-Jo mo vëlla jo.
A-S’haptë telefonin.I tham sot, sot.A e kupton?.
B-As nuk bëhet fjalë fare.
A-Kisha dhe për të taku vëllain e tij dje, i thashë o vëllai he, e ka mbaru punën burri huj. Arsyet e mija familjare,i çova me foto gishtin, çe jam në spital.Arsyet e mija i thashë, ka mbaru punë burri i huj.Nesër thash, shkoj e marr.
B-Ça thotë Turi, a ka pi alkol ma?.
B-Jo s’pi ma, ku pi ai.Po Turi, është një çikë.
A-Po prandaj i thashë atë dit, se i rashë katër herë telefonit e s’ma hapi.E kishim lanë për tu taku, dhe sma hapi. Thash atij, shokut tem i thashë o vëlla a e njef ti?.Po si se njof un, po thirre o vlla se ne nuk jena ka vrasim njerëz.Se ne kshu punësh bojnë.
B-…………ke mbaru punë ma bonte mu, pse më mer në telefon mu më tha!?.
A- Po i pat ra ai!.
B-Po i ke ra ti!.
A-Jo si kam ra kurrë ma qysh atë ditë si i thash, s’ma ke hap telefonin.Si kam ra ma, ai s’sheh mirë, lene kush i bie tjetër.Ai se di se unë kam ardh, për herë të dyte e për!.
B-Po, po.Ti ishe pardje këtu.
A-Po, s’më nuk më pau pra!.
B-Po s’të ka njof more.
A-Po pa, po si fola.
B-Hajt mirë.
A-Hajt pra.
B-Të iki unë?.
A-Ik.Hajt pra të bëj telefon .
B-Se jam tu pi kafe me nusen, aty mbrapa.
A-Të baj telefon, kismet të hanën.
B-Aaa!?.
A-Hajt cao o Gzim.Të baj telefon kismet të hanën, se nuk do jem sot e nesër knej.Se mi nis ai, sot ose nesër.

vijon

Të fundit

Ballkani mposhtet minimalisht në Çeki nga Plzen, paraqitje dinjitoze nga suharekasit

Ballkani i pafat në ndeshjen e parë të fazës së grupeve të Conference League. Skuadra nga Suhareka u mund minimalisht...

Spektakël në Holandë mes Ajax dhe Marseille, AEK ”shokon” Brightonin në shtëpi

Shumë gola për një pikë në “Johan Cruijff Arena” të Amsterdamit, me Ajaxin dhe Marseillën që ndanë nga një pikë falë barazimit spektakolar 3-3....

Biden do dërgojë sisteme të reja të mbrojtjes ajrore në Ukrainë

Këshilltari i Sigurisë Kombëtare SHBA, Jake Sullivan, tha në një konferencë për shtyp, se Presidenti Joe Biden, do njoftojë Zelensky një paketë të re...

Duheshin 84 vota, Kuvendi shtyn rritjen e pagave për Kushtetuesen

Kuvendi nuk mundi të miratonte as këtë të enjte ligjin për Gjykatën Kushtetuese që parashikon rritjen e pagave për anëtarët e saj. Kjo për...

Ekzekutohet një 33-vjeçar në Shkodër, të dhënat e parae

Shkodër/Informacion paraprak   Rreth orës 21.48, në fshatin Hot i Ri, në rrethana ende të paqarta është vrarë me armë zjarri shtetasi V.F, rreth 33 vjeç,...

Lajme të tjera

Web TV