Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Vitamina e humorit të mirë, zbuloni ushqimet e pasura me të

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Njerëzit që vuajnë nga mungesa e vitaminës C, ndihen më të lodhur dhe rrezikohen më shumë nga depresioni.

Studimet shpjegojnë se kjo vitaminë luan një rol thelbësor tek humori i njeriut. Kjo vitaminë ul nivelet e ankthit dhe pakëson gjasat e shfaqjes së depresionit.

Vitamina C dhe shëndeti mendor

Një nga termat përshkrues të vitaminës C është acidi askorbik. Mungesa e tij shkakton dëmtime nervore dhe çrregullim bipolar.

Një studim i Universitetit të Nashvill në Tenesi të Shteteve të Bashkuara zbuloi gjithashtu që mungesa e kësaj vitamine shkakton sjellje depresive tek njeriu por edhe rrit dëshirën për sheqer.

Për më tepër, mungesa e vitaminës C shkakton rënie të niveleve të dopaminës dhe serotoninës në tru. Këto të fundit rrisin nivelet e ankthit dhe depresionit.

Burimet më të pasura të Vitaminës C

Vitamina C është një substancë delikate që shkatërrohet nga ajri dhe nxehtësia.

Për pasojë ajo nuk gjendet tek ushqimet e përpunuara, ato të shpejta, mishi dhe produktet e bulmetit.

Konsumi i perimeve dhe frutave të mëposhtme do t’ju ofrojë sasi të bollshme të vitaminës C.

Frutat

Frutat më të pasura me vitaminë C janë portokallet, qitro, mandarinat, pjepri, kivi dhe luleshtrydhet.

Perimet dhe barishtet

Vitamina C gjendet me shumicë tek barishtet si spinaqi, barishtet e egra, lulerradhiqja, sallata e ujit, barishtet e panxharit.

Brokoli, lulelakra, lakrat e vogla, specat, lakra e kuqe, domatet dhe lëngu i tyre janë burime shumë të pasura të vitaminës C.

Kujdes me gatimin

Siç e thamë më lart, vitamina C shkatërrohet nga nxehtësia dhe ajri. Për përthithjen me të madhe të kësaj vitamine, ushqimet duhen ngrënë të freskëta ose të gatuara pak.

Lëngu i portokallit humbet shumë vitaminë C gjatë ekspozimit në ajër. Ushqimet që gatuhen shpejt me avull do të ruajnë më shumë vitaminë C se ushqimet që gatuhen për një kohë të gjatë në temperatura të larta.

Lexo edhe :  E keni ditur gabim! Në këto situata mos i lani asnjëherë dhëmbët

Ushqimet që zihen në ujë do ta lëshojnë vitaminën C në lëng por temperatura e lartë dhe koha e gatimit do të shkaktojnë një eliminim të plotë të saj.

Të fundit

“In Extremis”/ Atletico Madrid triumfon në minutën e fundit ndaj Leipzig

Atletico Madrid ka marrë një fitore të artë në frymën e fundit ku heroi i ndeshjes padyshim ishte Antoine...

Mbyllet në barazim pa gola sfida Atalanta-Arsenal, portieri Raya nderon “Topçinjtë”

Ndeshja Atalanta-Arsenal nuk prodhoi gola edhe pse bergamaskët patën shansin e artë nga 11-metrat me Reteguin. Por futbollisti gaboi dhe portieri Raya bëri dy...

Vjen humbja e parë për Hansi Flick, Monaco mposht Barcelonën e “ndëshkuar” me 10 lojtarë

Barcelona ka pësuar humbje në debutimin e Ligës së Kampionëve me format të ri, duke u mposhtur 2-1 nga Monaco. Pas vetëm 11 minutash lojë,...

Presidenti Biden pret homologun Zelenskyy në 26 shtator, çfarë pritet të diskutojnë

Presidenti Joe Biden do të takohet me homologun ukrainas Volodymyr Zelenskyy në Shtëpinë e Bardhë në 26 shtator, për bisedime mbi konfliktin Ukrainë-Rusi, njoftoi...

Skandali i At Nikolla Xhufkës, trondit gazetari: Prifti na kërkoi edhe…

Shokon gazetari Eraldo Harlicaj teksa rrëfeu detaje në lidhje me skandalin ku u përfshi prifti At Nikolla Xhufka. Gazetari tha se prifti ka kërkuar...

Lajme të tjera

Web TV