Lumi Lana vë në lëvizje qeverinë/ Zbardhet vendimi

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Sot në mbledhjen e qeverisë, Këshilli i Ministrave ka miratuar në parim vendimin për marrëveshjen ndryshuese numër 1 të marrëveshjes së grantit mes Këshillit të Ministrave dhe Bankës Evropiane të Investimeve për projektin “Shtrati i lumit Lana – zhvillim urban”.

“VENDIM PËR MIRATIMIN, NË PARIM, TË MARRËVESHJES NDRYSHUESE NR.1 TË MARRËVESHJES SË GRANTIT, NDËRMJET KËSHILLIT   TË MINISTRAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE BANKËS EVROPIANE TË INVESTIMEVE, PËR PROJEKTIN “SHTRATI  I LUMIT LANA – ZHVILLIM URBAN”, RATIFIKUAR  ME LIGJIN NR.64/2019

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 10 e 23, të ligjit nr.43/2016, “Për marrëveshjet ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë”, me propozimin e ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:

Miratimin, në parim, të marrëveshjes ndryshuese nr.1 të marrëveshjes së grantit, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Evropiane të Investimeve, për projektin “Shtrati i lumit Lana – zhvillim urban”, ratifikuar me ligjin nr.64/2019, sipas tekstit që i bashkëlidhet këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë”, thuhet në njoftimin nga Kryeministria.

Kujtojmë se në vitin 2019 në Kuvend u paraqitën dy projektligje të cilat lidheshin me zhvillimin urban të kryeqytetit.

Nëpërmjet këtyre projekligjeve synohej ratifikimi i marrëveshjes së grantit dhe të kredisë ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Europiane të Investimeve, për Projektin e Zhvillimit Urban të Shtratit të Lumit Lana.

Kjo marrëveshje është firmosur nga Banka Europiane e Investimeve dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në muajin Korrik të 2019.

Financimi përfshin një vlerë prej 8 milionë euro kredi dhe 2.4 milionë euro grant./ S.M

Të fundit

25 vendet më të shëndetshme në botë

Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim në 25 vendet më të shëndetshme në botë. Kur diskutohet për vendet...

BRICS do të lëshojë një monedhë të vetme të ngjashme me Euron

Aleanca BRICS po kërkon të punojë për një monedhë alternative për të përballuar dollarin amerikan. Blloku po përpunon disa opsione për t'i dhënë fund varësisë...

Vuante nga një sëmundje e rëndë, ndërron jetë këngëtarja virale në TikTok

E njohur me emrin e saj artistik Cat Janice, këngëtarja 31-vjeçare dhe nënë e një djali 7-vjeçar, ka vdekur pas një beteje me kanc*rin. Familja...

Parlamenti Evropian miraton rezolutën për procesin e zgjerimit të BE, si u ndanë votat

Parlamenti Evropian ka miratuar të enjten një rezolutë për procesin e zgjerimit të Bashkimit Evropian (BE), përmes së cilës kërkoi që ky proces të...

Botohet një herë në katër vite çdo datë 29 shkurt, ja cila është gazeta e veçantë

Ekziston një gazetë në botë që botohet 1 herë në 4 vite dhe ajo gjendet në Francë. Gazeta satirike “La Bougie du Sapeur” ka dalë...

Lajme të tjera

Web TV