Pesë fruta që ndihmojnë në djegien e yndyrës së barkut

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Nëse qëllimi juaj është të humbni peshë dhe të reduktoni yndyrën e barkut, atëherë aleati juaj është fibra. Reduktimi i yndyrës në bark nuk ka të bëjë vetëm me funksionimin më të mirë të trupit, por edhe me rritjen e energjisë dhe mirëqenies sonë të përditshme.

Yndyra e barkut nuk është vetëm një rezervë energjie e ruajtur, por është një nga llojet më aktive të yndyrës në trupin tonë, me një ndikim të rëndësishëm në shëndetin tonë të përgjithshëm. Yndyra viscerale, e vendosur thellë në bark dhe organet vitale përreth, është e lidhur drejtpërdrejt me funksionin metabolik dhe mund të ndikojë në ekuilibrin e trupit.

Rritja e yndyrës viscerale mbi kufijtë e dëshirueshëm e bën atë “të rrezikshëm metabolikisht”. Matja e perimetrit të belit, indeksit të masës trupore (BMI) dhe raportit të belit ndaj ijeve është mënyra më e saktë për të vlerësuar yndyrën viscerale. Vlerat normale të yndyrës viscerale variojnë nga 1-12 dhe për ta mbajtur atë në këtë nivel, ne rekomandojmë ushqime të pasura me fibra dhe fruta specifike që do t’ju ndihmojnë ta arrini këtë.

1. Kumbulla

Kumbullat e thata rritin shëndetin e kockave, përmirësojnë shëndetin e zemrës dhe ndihmojnë në reduktimin e yndyrës në bark. Kumbullat e thata kanë një kombinim unik të lëndëve ushqyese si fibra të tretshme dhe të patretshme, sorbitol, polifenole dhe probiotikë të cilët punojnë së bashku në tretje dhe përmirësojnë mikrobiomën e zorrëve.

2. Papaja

Papaja është e pasur me antioksidantë dhe fibra, dhe gjithashtu është e lartë në vitaminë C, e cila mbështet sistemin imunitar dhe ndihmon në luftimin e infeksioneve. Është gjithashtu i pasur me vitaminë K, e cila kontribuon në përthithjen e kalciumit dhe zhvillimin e kockave.

Lexo edhe :  Çfarë është çrregullimi obsesiv-kompulsiv?

3. Dardha

Dardha ka një përmbajtje të lartë uji dhe kontribuon në hidratimin e duhur të trupit. Është gjithashtu një burim i shkëlqyer i fibrave, vitaminës C dhe kaliumit. Një rishikim sistematik i kryer mbi dardhat tregoi se ato përmirësojnë shëndetin e zorrëve dhe ofrojnë antioksidantë, të cilët ndikojnë në faktorin inflamator në trup dhe mund të reduktojnë obezitetin.

4. Fiq

Fiqtë e freskët janë ndoshta më të lartat në fibra dhe gjithashtu ndihmojnë në trajtimin e kapsllëkut. Fibra e tretshme që ato përmbajnë është kritike për menaxhimin e peshës, sheqerit në gjak dhe reduktimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare.

5. Mjedra

“Mjedrat janë të pasura me fibra dhe me pak kalori, duke i bërë ato një zgjedhje të shkëlqyer për menaxhimin e peshës”. “Përmbajtja e fibrave ndihmon tretjen dhe mban të qëndrueshme nivelet e sheqerit në gjak”, shpjegon një ekspert./K.K

Të fundit

Një aktor shqiptar në serialin “Ertugrul”, si u gjend Nelson Sejdija në produksionin turk

Seriali “Ertugrul” në Tv Klan ka rezultuar një sukses i vërtetë, me rekorde audience në çdo episod. Por ajo...

Egjipti i lashtë, një fabrikë në shkretëtirë ku nxirrej dhe punohej ari

Pas dy vitesh hetime të përpikta arkeologjike, Ministria egjiptiane e Turizmit dhe Antikiteteve ka zbuluar një qytet të lashtë ari, mbi tre mijë vjet të...

Video unike/ Brenda strehës së ariut polar më këlyshët e porsalindur

Këlyshët e ariut polar lindin brenda folesë dhe ushqehen me gji për muaj të tërë përpara se të dalin në ajrin e ngrirë të...

1 në 6 persona humbin jetën në Europë përpara moshës 70 vjeç

E njohur për një nga sistemet më të forta shëndetësorë, Evropa është në rënie në një sërë treguesish duke nisur nga ai për fëmijët,...

“I dashur Zelensky, ti nuk je vetëm!”/ Europa reagon pas përplasjes me Trump

Shtete të ndryshme të Europës kanë reaguar pas takimit me tone të ashpra të kësaj pasdite midis Volodymyr Zelenskyy dhe Donald Trump në Shtëpinë...

Lajme të tjera

Web TV