Nusreti i famshëm rrëfen vështirësitë e fëmijërisë: Në shtëpinë tonë s’kishte kurrë mish

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Biznesmeni i njohur i restoranteve Nusret Gökçe, ose i njohur ndryshe si Salt Bae, ka rrëfyer peripecitë nëpër të cilat ka kaluar deri sa arriti të jetë i sukseshëm dhe të hapë 32 restorante.

Ai u shpreh në një intervistë për mediet italiane se ka patur një fëmijëri të vëshrtirë dhe se familja e tij askohe jetonte në kushte të vështira ekonomike.

Sipërmarrësi i suksesshëm me 32 restorante dhe 4000 punonjës, u bë i famshëm në të gjithë botën falë veprimit të hedhjes së kripës (Bae do të thotë para kujtdo tjetër).

Intervista e plotë:

Pyetje: Nusret, kur e keni pasur biftekin tuaj të parë?

Nusret: Në moshën 13, kur fillova të punoja në dyqan mishi. Në shtëpinë time nuk pamë kurrë mish, ishim aq të varfër sa në tavolinë kishte vetëm një fetë bukë dhe një domate.

Pyetje: Nusret-Salt Bae, kush është në të vërtetë?

Nusret: Një sipërmarrës që punon çdo ditë prej 26 vitesh, i pari që vjen dhe i fundit që largohet. Unë kurrë nuk kam bërë pushime, nuk fle shumë gjatë natës. Biznesi nuk fle kurrë.

Pyetje: Çfarë do të thotë ai gjest i hedhjes së kripës?

Nusret: Është diçka që vjen nga zemra, vula ime. Pak si Ronaldo kur shkon “siuuu” pas golit

Pyetje:Pse është kaq popullor?

Nusret: Sepse ndryshova industrinë ushqimore dhe aspiratat e mia: para meje, të qenit kasap nuk kishte tërheqje. Kush donte të martohej me një kasap? Fëmijët donin të ishin avokat ose astronaut: tani ata ëndërrojnë për Nusretin.

Pyetje: Thonë se jeni i fiksuar pas pasurisë, e vërtetë?

Nusret: Deri në moshën 20 vjeç, kam veshur rroba dhe këpucë dy madhësi më të mëdha se sa kam marrë nga bamirësia. Sot dua luks.

Pyetje: Jeni pothuajse 40 vjeç, keni punuar për më shumë se gjysmën e jetës së tij.

Nusret: Më është dashur të braktis shkollën. Unë jam nga Pasali, një zonë rurale e Turqisë. Ne jetuam 7 veta në një dhomë, babai im u ngrit në agim për të shkuar në minierë dhe në orën 18:00 ai tashmë ishte në gjumë. Unë do të kthehesha në shtëpi dhe askush nuk ishte zgjuar.

Pyetje: Dita e parë e punës.

Nusret: Në një dyqan mishi në Stamboll 50 kilometra larg shtëpisë. Isha 13 vjeç dhe punoja nga ora 6 e mëngjesit deri në mesnatë. Kam fjetur në një kolltuk brenda dyqanit.

Pyetje: Çfarë pune kishte?

Nusret: Unë ndihmoja lavastoviljen me punë të tjera si kjo. Por unë ëndërroja për sukses.

Pyetje: Ndryshove skenarin?

Nusret: Në Turqi nuk kishte biftekë, i kërkova shefit të shkonte në Argjentinë për të kuptuar mënyrën e prerjes së mishit.

Pyetje: A tha ai po?

Nusret: Ai tha jo, me kursimet mora një fluturim me zbritje për në Buenos Aires dhe qëndrova atje për 6 muaj. Shkova në konsullatën turke dhe thashë: “Dua të mësoj”. Nuk dija anglisht apo spanjisht: kur u ktheva në Stamboll, njerëzit flisnin vetëm për mua dhe shefi më pushoi nga puna.

Pyetje: Ai fluturoi për në SHBA.

Nusret: Kam marrë vizë për 3 muaj: Preva mish në një restorant turk. I thashë: Nuk jam me pushime, një ditë do hapem në Nju Jork.

Pyetje: Kush besoi në të?

Nusret: Një biznesmen, Mithat Erdem. Ai kishte dëgjuar për mua dhe erdhi në restorant:

“Të gjejmë një emër për restorantin tonë”.

Pyetje: Çfarë i ofroi?

Nusret: Ai donte diçka ndërkombëtare, si Knife. Unë i thashë: “Emri im është marka”. «et» e fundit e Nusret, në turqisht, do të thotë mish. I thashë Mithatit: “Me këtë marrëveshje ke blerë makinën tënde me para”. Kështu ishte: në një kohë të shkurtër “pagova” gjysmën time. Punonim pa pushim 12 orë në ditë dhe e çoja stafin në shtëpinë time për të fjetur, kisha frikë se të nesërmen nuk ktheheshin.

Lexo edhe :  Ushtarët qëllojnë për vdekje të paktën shtatë minatorë në Ganë

Pyetje: Tani jeni ndërkombëtar.

Nusret: Falë hyrjes së Ferit Sahenk, një manjati turk që është edhe partneri im, ne kemi hapur restorante kudo. Shtetet e Bashkuara, Katari, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Mykonos.

Pyetje: Po në Itali?

Nusret: Do të doja të hapjam dhe në Milano, por nuk ka vendin e duhur. Po kërkoj një vend në rrugë: nuk dua një restorant në majë të një rrokaqiell, si gjithë të tjerët.

Pyetje: A ka rëndësi media sociale?

Nusret: Në vitin 2017, Instagram bëri që gjesti i kripës të bëhej viral: një kamerier më bëri një video dhe e postoi. Të nesërmen në mëngjes, miliona ndjekës më thërrisnin Salt Bae.” Rroftë kamarieri. Por ish-punonjës të tjerë e akuzojnë atë.Profesioni im i dytë është doktori. Çdo punonjës dëgjohet, vlerësohet nga unë dhe mund të aspirojë të udhëtojë nëpër botë. Ata që nuk kanë atë që duhet, nuk mund të vazhdojnë. Dhe përhapin lajme të rreme”.

Pyetje: A është gjithashtu e rreme tarifa shtesë për prerjen tuaj të mishit në tryezë?

Nusret: Të bëj klientët të ndihen mirë është më e rëndësishme për mua sesa paratë. Kushdo që ulet në restorant është një mysafir nderi. Qoftë nëse porosit një burger apo osman të artë.

Pyetje: Mishi i famshëm i mbuluar me ar , shumë i kripur…?

Nusret: Mish i cilësisë më të lartë. Është çmimi i duhur.

Pyetje: Mjekët thonë të kufizohet konsumi i mishit.

Nusret: Proteinat janë të rëndësishme. Kam 26 vjet që ha mish çdo ditë, nëse nuk e bëj nuk ngopem. Dhe unë jam në gjendje të shkëlqyer shëndetësore.

Pyetje: Çfarë mendoni për veganët?

Nusret: I respektoj dhe kam në menu pjata për ta. Por unë kam konvertuar shumë vegjetarianë.

Pyetje: E dini akoma sa kushton një kilogram mish?

Nusret: Unë e di shumë mirë koston e çdo prerje mishi në çdo vend të botës.

Pyetje: Sot ju jeni një njeri i pasur. Çfarë iu dhe prindërve?

Nusret: Prindërit nuk dinë të lexojnë, një ditë më thanë: “Na shpjego çfarë po ndodh”? U bleva një vilë në Pasali”.

Pyetje: A i punësoi ai vëllezërit e tij?

Nusret: Po. Kohët e fundit i ftova në drekë: u ulëm në tavolinë, nuk kisha ngrënë dhe nuk kisha folur kurrë me ta në tavolinë.

Pyetje: Gratë në stafin tuaj?

Nusret: Shumë prej tyre i trajnojmë në Akademinë e Stambollit, me praktika të paguara.

Pyetje: A bën bamirësi?

Nusret: Kam hapur një kinema dhe një bibliotekë në Pasali.

Pyetje: Hapi i tij i ardhshëm?
Nusret: I listuar në bursë.

Pyetje: Nuk e ëndërroni kinemanë?
Nusret: Do të doja të bëja një dokumentar për jetën time. Mendoj se mund të frymëzojë njerëzit.

Pyetje: A keni lojtarë në mesin e klientëve tuaj?
Nusret: Pothuajse të gjithë kanë kaluar. Ronaldo? Një adhurues i shëndetit.

Pyetje: Një klient i veçantë?

Nusret: Al Pacino. Pastaj Andrea dhe Veronica Bocelli: Andrea i pëlqen sushi, ia dedikova Andrea Bonbon, është në menu.

Pyetje: Jeni beqar?

Nusret: Po, kam një jetë shumë të ngarkuar për çiftin.

Pyetje: Çfarë do t’i thoni një djali?

Nusret: Të ketë një zemër të mirë, të buzëqeshësh dhe të jesh i disiplinuar.

Pyetje: A jeni i lumtur?

Nusret: Nëse nuk je i lumtur, nuk mund të jesh i suksesshëm, duhet të harrosh të djeshmen dhe të fokusohesh në të tashmen, duke mësuar nga e kaluara.

Të fundit

Altin Dumani “në veting”, seanca e parë si komisioner publik në KPA

Në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit do të zhvillohet seanca gjyqësore publike për çështjen e prokurorit Valentin Preçi. Kjo është...

TikTok-erja plagosi shoqen!/ Si nisi sherri për djemt që frekuentonin njëkohësisht

Një ditë më parë është regjistruar një sherr mes vajzave që ka degraduar në përdorimin e thikës. Ka qenë 26-vjeçarja Kasandra Cani që ka...

SPAK shpall pretencën për Sonila Qaton, kërkohet 1 vit burg për ish-drejtoreshën e ARRSH

Prokuroria e Posaçme ka shpallur pretencën për Sonila Qaton, ish-drejtoreshë e Autoritetit Rrugor Shqiptar. Gazetarja Klodiana Lala raporton se SPAK kërkoi cilësimin e saj fajtore...

Begaj liron Mustafa Nanon nga posti i ambasadorit

Presidenti Begaj dekretoi lirimin e Mustafa Nanos nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Konfederatën e Zvicrës Mustafa Nano...

‘Përshëndjetje fashiste?’ Gjesti i Elon Musk shkakton polemika, reagon miliarderi

Përshëndetja e shumëpërfolur nga Elon Musk ka bërë bujë gjatë festimeve për inaugurimin e presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara. Në Capital One Arena të...

Lajme të tjera

Web TV