Cristiano Ronaldo është 36 vjeç dhe vazhdon të jetë në nivelin më të lartë të futbollit si në nivel klubi ashtu edhe në atë kombëtar. Disa shembuj të mirë kanë qenë nënshkrimi i tij për Manchester United dhe dy golat që ai shënoi disa ditë më parë kundër Irlandës që e ndihmuan atë të bëhej golashënuesi më i mirë për ekipet e meshkujve në të gjithë historinë. Portugezi është kujdesur për fizikun e tij në maksimum prej vitesh me një rutinë të rreptë të palestrës dhe një dietë që është përshtatur me qëllimet e tij.
Ka qenë një nga kuzhinierët që ka vendosur të zbulojë disa nga sekretet që mban lojtarin në kuzhinë. Giorgio Barone, i cili u largua përkohësisht nga restoranti i tij në Sardenjë për të punuar në Torino me ish-lojtarin e Juventusit, ka dhënë një intervistë për tabloidin britanik Sunday Mirror, në të cilën ai tregon ushqimin që Cristiano ha çdo ditë dhe truku që ai përdor për të luftuar yndyrën. “Duhet të kujdesesh për trupin tënd sikur të kujdesesh për një Ferrari”, shprehet ai.
Ronaldo, me një nga pagat më të larta në botë dhe biznese të pafundme që rrisin pasurinë e tij, mund të përballojë produktet më ekskluzive. Por Barone e hedh poshtë këtë ide dhe siguron se në dietën e tij “nuk ka ushqime të shtrenjta” por ka “ushqime të shëndetshme, ushqime organike dhe natyrore: peshk, pulë, viçi, vezë, avokado dhe oriz të zi”. Në jetën e përditshme të Ronaldos nuk mungojnë perimet, sallatat, ushqimet e detit, proteinat, shumica e të cilave vijnë nga peshku.
Por sekreti i madh i Barones është vaji i kokosit, një përbërës ngopës që forcon sistemin imunitar, nxit tretjen, përmirëson nivelin e kolesterolit dhe ndihmon në djegien e dhjamit të barkut. “Unë gatuaj me vaj kokosi. Ai thotë gjithashtu se e rëndësishme është të pini shumë ujë, por tu pastruar.