Fjala “zorrë” sigurisht ka ndryshuar shumë në dhjetë vitet e fundit. Një dekadë më parë, askush nuk po fliste vërtet për shëndetin e zorrëve dhe probiotikët. Megjithatë, gjërat tani janë shumë të ndryshme, pasi tani ka shumë informacione për shëndetin e zorrëve.
Dhe duke qenë se vjeshta është plot me shumë e shumë perime të shijshme, më poshtë do të ndaj me ju 3 më të mirat për shëndetin e zorrëve.
Panxhari
Panxhari është një burim natyral i nitrateve, të cilat trupi juaj i konverton në oksid nitrik, i cili ndihmon në relaksimin e enëve të gjakut. Dhe kjo do të thotë rrjedhje më e mirë e gjakut, e cila mund të ketë një sërë përfitimesh.
Meqenëse shëndeti i zorrëve është i lidhur me shëndetin e zemrës dhe presionin e gjakut, panxhari ofron lëndë ushqyese të dobishme, ato janë të pasura me antioksidantë që janë të gjitha të mira për shëndetin tuaj.
Kungull
Kungulli është kaq portokalli sepse është jashtëzakonisht i pasur me karotenoidë, të cilat janë të dobishme si për tretjen ashtu edhe për thithjen e lëndëve ushqyese në trup. Karotenoidet janë të tretshëm në yndyrë. Kjo do të thotë që kur gatuani kungullin, është mirë të shtoni pak vaj ulliri, sepse do t’ju ndihmojë vërtet të përthithni lëndët ushqyese.
Lakra e kuqe
Lakra e purpurt, ose lakra e kuqe, e plotëson këtë listë të perimeve të rekomanduara. Çfarëdo lakre që merrni, do të ketë glukozinolate, të cilat luftojnë kancerin dhe janë fantastike. Lakra e kuqe ka përfitimin e shtuar se përmban antocianin, të cilat janë të shkëlqyera për trurin tuaj.
Ajo gjithashtu mund të ndihmojë gjithashtu në uljen e rrezikut të diabetit dhe është e pasur me fibra dhe ujë për të ndihmuar në tretje të shëndetshme./I.S