Le të themi se keni vendosur sot të bëni një recetë që kërkon një dozë bujare lëng limoni, si limonadë ose një salcë, ose thjesht dëshironi të bëni një limonadë të bërë vetë, freskuese dhe të shëndetshme. I keni të gjithë përbërësit e nevojshëm, keni filluar gatimin apo ndonjë përgatitje dhe është koha të shtrydhni limonët dhe të përdorni lëngun e tyre të bollshëm.
I prisni dhe ndërsa i shtrydhni me vendosmëri, gjithçka që arrini të bëni është disa pika të dobëta dhe disa gropa të bien në tasin nga kupa e limonit. Jo pikërisht ajo që kishit në mendje…
I ka ndodhur të gjithëve dhe është vërtet e bezdisshme pasi është diçka teorikisht e paparashikueshme. Por ka një praktikë shumë të thjeshtë që nëse zbatohet, garanton se do të mund të zgjidhni gjithmonë limon me lëng të bollshëm. Çfarë duhet të bëni? Herën tjetër që do të gjendeni përballë stendës së limonit, së pari gjeni disa që janë në të njëjtën madhësi me njëri-tjetrin. Gjithçka që duhet të bëni pas kësaj është të filloni t’i mbani ato në mënyrë alternative në duar dhe të krahasoni peshën e tyre. Po, është kaq e thjeshtë.
Sa më i rëndë të jetë limoni, aq më shumë lëng ka.
Ndaj gjeni limonët më të rëndë dhe do të shihni se janë ata që kanë më shumë për të ofruar. S.B