Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Rreziku/ Çfarë ndodh nëse hani salsiçe krudo?

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Ky zakon ushqimor, megjithatë, ka qenë gjithmonë i diskutueshëm dhe, në pjesën më të madhe, konsiderohet i gabuar dhe i rrezikshëm.

Ngrënia e mishit të papjekur, veçanërisht derrit, sipas shumicës së njerëzve, bën keq.

Por a është vërtet kështu? Dhe nëse po, cili është rreziku? Le të përpiqemi ta sqarojmë.

Rreziku i Trichinellosis (ose Trichinosis)

Rreziku më i madh nëse hani mish derri të papërpunuar, përfshirë salsiçen, është të sëmureni me Trichinellosis (ose Trichinosis), një sëmundje që shfaqet nga infektimi i parazitëve që transmetohen nga kafsha te njerëzit.

Paraziti zhytet në zorrë, pastaj origjina e larvave që migrojnë drejt muskujve, dhe këtu bëhen cistike. Simptomat kryesore dhe fillestare të sëmundjes janë: të vjella, diarre, djersitje e rëndë, ethe dhe dhimbje të muskujve.

Cili është rreziku aktual?

Trichinellosis për shkak të konsumit të mishit të derrit të papërpunuar, ishte mjaft e përhapur në të kaluarën, pasi ushqimi i kafshëve ishte i pakontrolluar.

Sot, falë faktit se këto kafshë i nënshtrohen një lloji të ushqyerit shumë më të kontrolluar se sa dikur, rreziku është sigurisht më i ulët, por jo për këtë arsye.

Kjo do të thotë se mishi i tyre është më i sigurt, por mos gatimi i tyre nuk eliminon plotësisht rrezikun e pësimit nga Trichinellosis.

Të hamë sallam të papërpunuar (dhe derr në përgjithësi) apo jo?

Si përfundim, duhet ngrënë sallami i papjekur?

Përgjigjja është më shumë se artikuluar.

Edhe pse rreziku i pësimit nga Trichinellosis është shumë më i ulët se disa kohë më parë, kjo nuk do të thotë që, edhe pse rrallë, ende mund të ndodhë.

A ia vlen ta vësh në rrezik shëndetin tënd, nëse jo edhe vetë jetën, thjesht për të mos hequr dorë nga një mëkat i grykësisë?

Lexo edhe :  Dhëmbët dhe zemra, cila është lidhja mes të dyjave

Padyshim jo.

Nëse e doni mishin dhe posaçërisht mishin e derrit, shmangni ngrënien e tij të papërpunuar dhe, përkundrazi, gatuajeni gjithmonë shumë mirë (kushtojini vëmendje veçanërisht pjesës të brendshme).

Në fakt, të gjitha mishërat fshehin kurthe që mund të eliminohen vetëm duke u gatuar.

Temperaturat e larta vrasin parazitët, duke e bërë mishin (dhe jo vetëm) higjienik, të sigurt dhe më të tretshëm. Në disa zona të disa vendeve të huaja, derri i papërpunuar është i furishëm: ndodh në Blak Hoof në Toronto dhe në Pigg në Los Angeles për shembull.

Burimi: puglia24news.it

Të fundit

Eksperti: A duhet t’i mbyllni grilat kur shkoni për të fjetur?

Nëse nuk flini në një dhomë krejtësisht të errët me grila të mbyllura, atëherë sipas shkencëtarëve kinezë, shëndeti juaj...

Shpërthejnë virozat e stinës, mjekja: Sëmundja zgjat 10 ditë

Shtatori ka shtuar numrin e pacientëve të prekur nga viroza të stinës. Në dyert e poliklinikave paraqiten çdo ditë me dhjetra qytetarë të moshave të...

Kamala Harris dhe dashuria e saj për perlat, pse nuk harron t’i vendosë kurrë

Po të vini re Kamala Harris në daljet e saj publike, rrallëherë mungojnë perlat si aksesorë. Më shumë se e fiksuar pas tyre, kandidatja...

Prej vitesh jeton në SHBA, aktori tregon punët e vështira që ka qenë i detyruar të bëjë

Shfaqja “Karnavalet e Korçës” riktheu Arben Dervishin në teatrin e qytetit krah partneres së tij në skenë, Zamira Kitës. Siç dihet, aktori ka munguar...

Sa kafe në ditë reduktojnë diabetin dhe sëmundjet koronare sipas shkencës?

Po sikur t’ju thonë se kafeja është e mirë për shëndetin tuaj? Ju duhet t’i besoni kësaj thënie brenda kufirit prej tre filxhanësh në...

Lajme të tjera

Web TV