Këtë të Premte, si çdo 28 maj, festohet Dita Ndërkombëtare e Hamburgerit. Legjenda thotë se, po atë ditë në vitin 1900, një emigrant gjerman që jetonte në Shtetet e Bashkuara e shërbeu atë për herë të parë në restorantin e tij si një eksperiment i pastër, pasi një klient i kërkoi diçka të shpejtë edhe pse ai ishte i pasur.
Edhe pse në të vërtetë nuk e dimë nëse fabula e ushqimit është e vërtetë, apo një shpikje e zinxhirëve të mëdhenj për të kërkuar vëmendje ndaj produkteve të tyre, e vërteta është se hamburger është një pjatë që të gjithë e duan , si të rriturit ashtu edhe fëmijët. Në fakt, 8 në 10 Spanjollë konsumojnë hamburgerë në mënyrë të rregullt. Prandaj, në ditën e tij të veçantë ne ju japim disa opsione në mënyrë që të mund të shijoni një hamburger të mirë për shijen tuaj.
Pa mish
Edhe pse në recetën origjinale për hamburger mishi është thelbësor, është e mundur që vetë t’i bëni ato ndryshe në shtëpi. Thermomix ju propozon që të përgatisni një me karkaleca: ‘mbretëresha e deteve’. Një hamburger i lehtë plot aromë që do të na çojë plotësisht në lokalin tonë të preferuar të plazhit. Një delikatesë e vërtetë e mbretërve! Ju gjithashtu mund të përgatisni një lulelakër dhe burger kungulli me bukë shafran të Indisë.
Më e guximshme
Nëse shkoni më shumë në restorante, burgerët e Vicio, të disponueshëm në Barcelonë, janë një nga më të vlerësuarit në kryeqytetin katalanas. Ata përziejnë origjinën dhe produktet cilësore me aromë të guximshme dhe kombinime të reja. Nëse dëshironi edhe një prekje ekskluzive, në këtë restorant do të gjeni opsione të tilla si djathë me tartuf, të cilat mund t’i shoqëroni me një pije, patatina dhe ëmbëlsirë. Gjithashtu në Madrid, do të gjeni Nugu Burger me La Fromagu, një hamburger ideal për dashamirsit më të njohur të djathit.
Gourmet
La Burguesa është një tjetër specialist gustator në Barcelonë që nuk mund të mungojë në përzgjedhje. Një nga shitësit më të mirë të tyre është hamburger premium mahón (me përbërës të tillë si majonezë mjalti, djathë mahon, ulliri kalamata dhe shkumë sobrasada), si dhe hamburger me proshutë iberike. Këto produkte janë në dispozicion vetëm përmes Glovo, ashtu si ato në La Pepita Burger Bar. Burger i tyre Pepita Rouge kombinon petë të freskët në skarë me mollë, marule dhe domate të karamelizuar. Dhe nëse ju pëlqen pikant, nuk mund të humbisni Dirty Burger të Noname Bar : 130 gram bjonde dhe wagyu galike , proshutë krokante, çedër të dyfishtë dhe salcë Barbecue.