Historia e kanibalizmit njerëzor daton që nga koha e Neandertalit dhe vazhdon gjatë shekujve deri në ditët e sotme: kanibalët e fundit në planet quhen Korowai dhe jetojnë në Guinenë e Re.
Por nëse e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë shije ka mishi i njeriut, dijeni se dëshmitë makabre nuk përputhen. Për shembull, për vrasësin e famshëm japonez Issei Sagawa, i cili në vitin 1981 gëlltiti shtatë kilogramë mish njeriu të hequr nga trupi i një kolegu të varfër universitar, indi i vitheve “shkrihet në gojë si sashimi me ton të freskët”, krahët janë disi të buta.
Mendimi i Armin Meiwes, kanibalit të njohur të Rotenburgut, i cili në vitin 2001 theri, gatuan dhe hëngri një qenie tjetër njerëzore (për t’u bërë më vonë vegjetarian një herë në burg) ishte i ndryshëm: Ka shije njësoj si mishi i derrit, është paksamë e hidhur, më thelbësore
Përtej shijeve makabre të vrasësve serialë , sipas antropologut amerikan Tobias Schneebaum, mishi i njeriut është i ëmbël. Për të tjerët do të kishte shije si pulë. James Cole, një studiues në Universitetin e Brighton (MB), ka treguar megjithatë se një dietë e bazuar në mishin e njeriut nuk do të ishte aspak e dobishme për shëndetin tonë: “Kushdo që vendos të bëhet kanibal do të shtonte vetëm peshë të tepërt”. , deklaroi ai.
MISH JO USHQYES. Një mashkull i rritur, në fakt, mund të “përmbajë” gjithsej deri në 81,472 kalori, por gjysma e tyre sigurohet nga indi dhjamor, gjë që e bën mishin e njeriut një ushqim mjaft të varfër nga pikëpamja ushqyese.