Çokollata (nëse hahet pa tepricë!) është e mirë për shëndetin tuaj, thotë shkenca. Çokollatat AIRC (në shitje më 11 nëntor) janë të mira për ju dy herë sepse ndihmojnë në kërkimin e kancerit.
Ka shumë prova shkencore që tregojnë efektet e dobishme të çokollatës në shëndetin tonë. Sipas një studimi nga Universiteti i Kembrixhit, i botuar disa vite më parë në British Medical Journal, një çokollatë në ditë (rreth 7.5 gram) do të zvogëlonte me një të tretën rrezikun e zhvillimit të një ataku në zemër (37%), goditje në tru (29). %) ose bëhen diabetikë (31%).
Sipas një studimi të Universitetit të Kopenhagës, ngrënia e çokollatës me 70% kakao plotëson oreksin , duke reduktuar urinë më shumë se çokollata me qumësht.
Një studim i kryer disa vite më parë nga studiues në Universitetin e Norfolk (Virginia, SHBA) sugjeron gjithashtu se konsumi më i madh i çokollatës është i lidhur me një rrezik të reduktuar të ngjarjeve kardiovaskulare në të ardhmen.
TEPËR E ERRËT, E ERRËT DHE… Por kur flasim për ” çokollatë “, çfarë kuptojmë me këtë etiketë? Çfarë karakteristikash duhet të ketë një produkt që të përkufizohet si çokollatë?
Ky term përcakton një produkt të përbërë nga thumba kakao, kakao me pak yndyrë dhe pluhur kakao, saharozë dhe gjalpë kakao ku pjesa që rrjedh nga kakao është të paktën 35%, kakao me pak yndyrë të paktën 14% dhe gjalpë kakao të paktën 18 %.
Më pas, çokollata ndahet në ekstra të errët dhe të errët në bazë të përqindjes së kakaos, e cila në rastin e çokollatës ekstra të zezë mund të kalojë 70% të peshës, ndërsa te çokollata e zezë zakonisht është më e ulët (por më e madhe se 45%).
Pastaj do të ishte çokollata e bardhë, e cila në mënyrë rigoroze nuk mund të përkufizohej si çokollatë…: në fakt nuk përmban kokrra kakao dhe përftohet nga përzierja e gjalpit të kakaos (20%), qumështit (ose derivateve) dhe saharozës.
Pluhuri i kakaos është natyralisht i hidhur, pa sheqer, me një përmbajtje të ulët yndyre dhe një përmbajtje të lartë antioksidante në krahasim me llojet e tjera të çokollatës. Trajtimi alkalizues i cili e bën kakaon më pak “të athët” në qiell zvogëlon ndjeshëm sasinë e antioksidantëve.
KulturaPse çokollata është e lëmuar dhe e fortë, por shkrihet në gojën tuaj?
ÇOKOLLATË QË ËSHTË E MIRË PËR JU DY HERË. Në veçanti, çokollata e zezë – siç del nga disa studime – nëse merret në sasi modeste, në fakt mund të sjellë disa përfitime për shëndetin tonë pasi përmban flavonoidë, substanca nga familja e polifenoleve, me veti antioksiduese dhe anti-inflamatore.
Kjo është arsyeja pse Chocolates Research AIRC kthehen në rreth 2,000 sheshe italiane të shtunën më 11 nëntor , të disponueshme gjithashtu në internet në Amazon.it dhe në degët e Banco BPM për të gjithë muajin. Harta e të gjitha pikave të shpërndarjes mund të konsultohet në airc.it.
Kanceri mbetet një emergjencë, puna e shkencëtarëve dhe mjekëve nuk mund të ngadalësohet: në Itali vitin e kaluar u diagnostikuan rreth 390,000 tumore të reja, më shumë se 1,000 në ditë.
Për këtë arsye, AIRC mbështet vazhdimisht punën e rreth 6000 studiuesve me një investim prej mbi 137 milionë eurosh vetëm në vitin 2023.
NE I SHËRBEJMË TË GJITHËVE. Për të nxitur këtë angazhim, nevojitet një përpjekje kolektive dhe kontributi i të gjithëve është thelbësor për të mbështetur shkencëtarët në zhvillimin e metodave për diagnoza gjithnjë e më të hershme dhe trajtime më efektive.
Ka një mënyrë të thjeshtë dhe të ëmbël për ta bërë këtë: drejtojuni vullnetarëve të AIRC të pranishëm në sheshe në të gjithë Italinë të shtunën më 11 nëntor për të marrë Çokollatat Kërkimore, për një donacion minimal prej 13 euro, në një paketë të re dhe elegante 200 gram. çokollatë e zezë cilësore nga Venchi.
Me çokollata do të jepet një udhëzues i çmuar me të rejat më të fundit për parandalimin dhe trajtimin e kancerit./ Përshtatur nga Focus.it S,M