Receta ideale për të gëzuar shëndet të mirë dhe kujtes të fortë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Të dy këto përbërës natyralë janë fantastike për shëndetin e trurit, zemrën por dhe probleme të tjera shëndetsore.

Arrat dhe rozmarina përbëjnë recetën ideale të vlerave për një zemër të shëndetshme, kocka të forta, shëndet prej shkencëtari por mbi të gjitha kujtesë të fortë.

Arrat dhe Rozmarina janë të pasura me ushqyes. Ato janë një burim i jashtëzakonshëm antioksidantësh, vitamine E dhe mineralesh. Të dy këto përbërës natyralë janë fantastike për shëndetin e trurit.

Arrat përbëjnë një zgjedhje të mençur ushqimore sepse kanë një përqendrim të lartë të acideve yndyrore omega-3 që parandalojnë sëmundjet degjeneruese të trurit siç janë sëmundja e Alzheimer, skleroza dhe sëmundja e Parkinsonit.

Arrat dhe Rozmarina parandalojnë sëmundjet koronare dhe janë një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore mono-të-pangopura siç është acidi oleik.

Vlerat kurative për shëndetin 

Shumë studime kanë treguar se këta ushqyes janë të dobishëm për parandalimin e sëmundjeve të zemrës.

Gama e ushqyesve të rëndësishëm të arrave shtrihet edhe tek kockat. Acidet yndyrore i bëjnë arrat të jashtëzakonshme në rritjen e nivelit të përthithjes së kalciumit nga kockat.

Rozmarina ofron një spektër shumë të gjërë përfitimesh. Kjo barishte është e pasur me hekur, kalcium dhe fibër dietike. Ajo përmban gjithashtu shumë antioksidantë.

Disa prej përfitimeve shëndetsore të rozmarinës përfshijnë aftësinë e saj për të forcuar kujtesën, përmirësuar humorin, pakësuar inflamacionin, zbutur dhimbjen, mbrojtur sistemin imunitar, stimuluar qarkullimin e gjakut, pastruar organizmin, luftuar bakteret dhe infeksionet, parandaluar plakjen e parakohshme dhe shëruar lëkurën.

Receta që ekspertët e AgroWeb.org rekomandojnë përmban arra, rozmarinë dhe vaj ulliri, tre super fuqitë e shëndetit të mirë.

Përgatitja krejt lehtë në shtëpi

Përbërësit

  • 2 filxhanë me arra të grira trashë
  • 2 lugë gjelle me vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle me rozmarinë
  • Çerek luge çaji me kripë
Lexo edhe :  Cilat janë përfitimet shëndetësore që vijnë nga konsumimi i qepës

Përgatitja

Ngroheni furrën paraprakisht në 180° C.  Hidhni arrat në një tepsi mbi të cilën keni shtruar një letër pjekjeje. Spërkatini me rozmarinë, kripë dhe vaj ulliri. Piqini deri sa arrat të marrin një ngjyrë kafe të artë për rreth 10-15 minuta.

Më pas mund t’i ruani në një enë të mbyllur hermetikisht dhe të ruajtur në temperaturë ambienti./O.S

Të fundit

Çfarë ndodh me fuqinë blerëse të punonjësve të Shtetit?

Pagat e atyre që punojnë në shtet, nga viti 2026 do të rriten aq sa do të shtrenjtohen çmimet....

Balla me diasporën: Mbështetje për mësimin e gjuhës shqipe për fëmijët

Ministri i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin dhe Diasporën, Taulant Balla zhvilloi sot një bashkëbisedim me qytetarë të diasporës. Në këtë bashkëbisedim të parë, Balla...

Viti i betejës së SPAK-ut me pandëshkueshmërinë e politikës

Nga Mero Baze SPAK ka meritën historike dhe ky është padyshim viti i tij. Viti që po mbyllet do të hyjë në histori si viti në...

Spahiu zbulon çfarë pritet të ndodhë me liderët e PS-PD vitin e ardhshëm

Juristi Kreshnik Spahiu, deklaroi se  drejtuesit e partive më të mëdha në vend, PD dhe PS, Berisha e Rama, u forcuan politikisht gjatë këtij...

“Luftë shkatërruese në Evropë”, parashikimet e frikshme të ‘Baba Vanga’ për vitin 2025

Baba Vanga, mistika e verbër që supozohet se ka shkruar parandjenjat e saj deri në vitin 5079, thuhet se ka parashikuar atë që do...

Lajme të tjera

Web TV