Free Porn





manotobet

takbet
betcart




betboro

megapari
mahbet
betforward


1xbet
teen sex
porn
djav
best porn 2025
porn 2026
brunette banged
Ankara Escort
1xbet
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
betforward
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
deneme bonusu veren bahis siteleri
deneme bonusu
casino slot siteleri/a>
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Cialis
Cialis Fiyat
deneme bonusu
padişahbet
padişahbet
padişahbet
deneme bonusu 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet untertitelporno porno 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت

Profesori i Koresë së Jugut prodhon kokrra orizi me mish brenda!

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Kompanitë në mbarë botën kanë kërkuar prej kohësh të komercializojnë alternativat e mishit, të tilla si mishi me bazë bimore ose të kultivuar, për shkak të çështjeve etike që lidhen me rritjen industriale të blegtorisë, si dhe një sërë shqetësimesh mjedisore të lidhura me emetimet e gazit serrë nga blegtoria. Hong, i cili ka një përvojë në organoidet dhe shkencat biomjekësore, zgjodhi orizin për kërkimin e tij sepse drithi është tashmë burimi kryesor i proteinave për njerëzit në Azi.

Procesi i tij aktual mund të marrë kohë: një kokërr e rregullt orizi lyhet me xhelatinë peshku për të ndihmuar në ngjitjen, më pas injektohet me qeliza viçi përpara se të kultivohet në një pjatë Petri deri në 11 ditë. Orizi posedon një “strukturë pak poroze”, tha Hong, dhe pasi qelizat e viçit janë injektuar në oriz, kokrra ofron “një strukturë ideale që qelizat të rriten në mënyrë uniforme nga brenda jashtë”.

Gjurmë të karbonit

Orizi “me mish” i Hong-ut përmban 8% më shumë proteina dhe 7% më shumë yndyrë se orizi i zakonshëm. Hong dhe ekipi i tij janë ende duke punuar se si të shkallëzojnë procesin, por ai shpreson që krijimi i tij të miratohet si një ushqim ndihmues për situatat emergjente në dy vende afrikane.

“Për ata që janë të kufizuar në vetëm një vakt në ditë, një rritje e lehtë e përmbajtjes së proteinave, edhe me vetëm disa përqind, bëhet tepër e rëndësishme”, tha ai.

Koreja e Jugut nuk ka miratuar ende asnjë mish të kultivuar për konsum, por në vitin 2022 ajo njoftoi planet për të derdhur miliona dollarë në një fond “foodtech”, duke identifikuar veçmas mishin e kultivuar me qeliza si një zonë kërkimore prioritare.

Mishi i kultivuar shitet në Singapor dhe Shtetet e Bashkuara, por Italia e ndaloi atë vitin e kaluar duke përmendur nevojën për të mbrojtur industrinë e saj blegtorale. Disa studiues thonë se shqetësimet e mundshme etike me mishin e kultivuar përfshijnë burimin e qelizave fillestare të kafshëve.

Lexo edhe :  Pse pikëllimi për vdekjen e një kafshe krahasohet me atë të humbjes njerëzore?

Sipas ekipit të Hong, metoda e tyre hibride e orizit redukton ndjeshëm gjurmën e karbonit të proteinave duke eliminuar nevojën për të rritur dhe kafshë ferme.

A do ta hanit?

“Mishi i kultivuar është prezantuar prej kohësh si një zgjidhje klimatike në krahasim me blegtorinë tradicionale”, tha Neil Stephens, një pedagog mbi teknologjinë dhe shoqërinë në Universitetin e Birminghamit.

“Por sektori përballet me sfida, të tilla si nevoja për t’u “prodhuar në shkallë dhe të lirë, me nevoja të ulëta energjie dhe inpute miqësore me mjedisin”, tha ai për AFP.

“Orizi “me mish” mund të ketë një avantazh ndaj disa produkteve të tjera të mishit të kultivuara”, pasi është një produkt hibrid “që përzien qelizat shtazore me materialin bimor, orizin, duke e bërë atë më të lirë dhe më pak energji intensive”, tha ai.

Konsulenca globale AT Kearney ka parashikuar se deri në vitin 2040, vetëm 40% e konsumit global të mishit do të vijë nga burime konvencionale dhe e gjithë industria do të përmbyset.

“Produkte të tilla si qumështi, e bardha e vezës, xhelatina dhe peshku mund të krijohen me teknologji të ngjashme”, thuhet në një raport të vitit 2019.

Hong beson me pasion se bioteknologjia mund të ndryshojë mënyrën se si njerëzit e konsumojnë ushqimin për mirë. Për shembull, tha ai, një person i moshuar me sarkopeni, humbje muskulore, mund të hante mish të rritur në laborator të prodhuar vetëm me qeliza muskulore, jo yndyrë, për të ndihmuar në lehtësimin e gjendjes së tyre specifike./E.Ç

Të fundit

Profesori i shkencave politike: Atentati ndaj Trumpit do të ketë pasoja

Atentati ndaj kandidatit të pritur republikan për president të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, do të shkaktojë pasoja politike...

Rukola, arsyet pse duhet ta konsumoni

Rukola konsiderohet një nga ushqimet me më shumë vlera ushqyese që mund të hani. Rukola nuk ka qenë shumë e njohur për shqiptarët, gjë...

Kiara Tito poston foto me vjehrrën, komenti i Luit tërheq vëmendjen e të gjithëve

Prej ditësh familja Ejlli, Kiara, Lui dhe Luna, është duke shijuar pushimet në Turqi. Pjesë e tyre është bërë dhe nëna e Luizit. Çifti ka...

Francezja lind fëmijën në ambulancë në Korçë

Një franceze e martuar në Korçë ka lindur fëmijën e saj në ambulancë duke shkuar drejt martenitetit të këtij qyteti. Sipas mjekëve të martenitetit, 19...

Pas daljes nga BBV nuk flet më me çiftin?! Elvis Myrtaj tregon si qëndron e vërteta…

Ish-banori i Big Brother VIP, Elvis Myrtaj ka qenë së fundmi pjesë e panelit të Top Arena në Top Channel. Ai zbuloi të vërtetën e...

Lajme të tjera

Web TV