Në përgjithësi, molla është një frut i konsumuar zakonisht në versionin e kuq. Sidoqoftë, speciet, lëvorja e të cilave është me ngjyrë të gjelbër, ka shumë përfitime për shëndetin e trupit dhe në veçanti për dietën e humbjes së peshës.
Lëngu i tij është ndër mënyrat më efektive dhe më të shijshme për ta konsumuar atë.
Përfitimet e mollës së gjelbër
– Burimi i acideve, fibrave, kalciumit, hekurit, magnezit, kaliumit, pektinës dhe aminoacideve, molla e gjelbër është një ushqim natyral me veti shumë të larta anti-inflamatore, kryesisht përgjegjës për balancimin e tretjes.
– Përveç kësaj, është gjithashtu një frut diuretik, i aftë për të zvogëluar ngërçet dhe dhimbjet e muskujve.
Lëngjet e mollës së gjelbër janë ndër metodat kryesore dhe më efektive për të ndihmuar në uljen e peshës së trupit.
Ja se si ta bëni këtë pije:
Përbërësit:1 mollë jeshile, 1 lugë gjelle fara liri, 1 lugë gjelle mjaltë, banane jeshile, 200 ml ujë
Përgatitja
Përgatitja e pijeve që mund të ndihmojë në humbje peshe është e thjeshtë. Kërkon vetëm që të gjithë përbërësit të jenë të përzier dhe të filtruar. Në fund, shtoni akull dhe piheni.