Tërshëra ka disa veti të dobishme për trupin tonë, duke përfshirë mbrojtjen e zorrëve tona, forcimin e zemrës dhe përshpejtimin e metabolizmit tonë.
Për të djegur dhjamin e barkut në një mënyrë natyrale është shumë e dobishme të konsumoni tërshërë, veçanërisht ujin e tërshërës, i cili duke qenë një burim i pasur i polifenoleve jep një ndjesi të thellë të ngopjes, duke u siguruar që të mos vuani nga ato sulme e urisë gjatë ditës të cilat janë shkaku i vërtetë i peshës sonë të tepërt.
Përbërësit
-Tërshëra: 1 filxhan
-Uji: 1 litër
-Pluhur kanelle: 1 lugë
-Mjaltë: 1 lugë çaji
Përgatitja
-Hidhni tërshërën në ujë për të paktën 3 orë për ta zbutur atë.
-Zbrazeni atë në një blender me pjesën tjetër të përbërësve.
-Ndizni blenderin dhe fikeni sa më shpejt që të keni marrë një përzierje të butë dhe homogjene.
-Në këtë pikë, filtroni përzierjen dhe vendoseni në një kavanoz qelqi.
Dozat e treguara në recetë i referohen sasisë së rekomanduar ditore të ujit të tërshërës./Bl.Ba/Fjala.al