Arsyet që nuk i dinim se pse karotat dhe patatet duhet ti hamë me lëkurë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Shpesh jemi mësuar që patatet dhe karotat ti qërojmë para se ti hamë, për shkak se i cilësojmë të dëmshme lëkurat e tyre.

Por pasi të lexoni këtë shkrim, me siguri që do të ndryshoni mendim!

Lëkura e karotës është e pasur me vitaminë A, betakarotenë, fibra dhe kripëra minerale.

Por ndryshe nga sa mendohet, në momentin që i qërojmë nga lëkura, një pjesë e tyre ikën, bashkë edhe me një pjesë të shijes.

Mirëpo edhe patatja mund të konsumohet me gjithë lëkurë. Në Gjermani është traditë dimërore, që të përgatitet gjellë e cila ka në bazë pataten me lëkurë, qepët dhe rrepat.

Në lëkurë e patates ka një përqendrim të madh antiksidatësh dhe fibrash, të cilat garantojnë dobi të shumta për organizmin./Bl.Ba/Fjala.al

Të fundit

Portali i Berishës del blof, Rama nuk udhëtoi në Londër me ‘business class’

Portali i familjes Berisha ka publikuar një tjetër gënjeshtër të radhës, duke aluduar se kryeministri Edi Rama dhe bashkëshortja...

Gruaja ndërroi jetë pas ndërhyrjes për ngushtim të stomakut, reagon mjeku

Ka reaguar mjeku Ilir Shani, i cili ndodhet në qendër të akuzave për neglizhencë në trajtimin mjekësor, pas vdekjes së pacientes, e cila ndërroi...

“Më tha zemrën e kam top!”/ Ylli Manjani tregon bisedën e fundit me Artan Lamen

Ylli Manjani ka reaguar për vdekjen e Artan Lames, duke thënë se i duket e pabesueshme. Ai tregon se foli një javë më parë me...

Evropianët vihen kundër Orbanit: Bllokojini fondet Hungarisë!

Një grup euro-deputetësh i kanë bërë thirrje Komisionit Evropian që të bllokojë fondet për Hungarinë me efekt të menjëhershëm, për shkak të zhbërjes së...

SPAK i sekuestron apartamentet Erion Veliajt

SPAK njofton ngritjen e një akuze të re ndaj kryebashkiakut Erion Veliaj për fshehje pasurie. Njoftimi i plotë:  Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar...

Lajme të tjera

Web TV