Mjekja zbuloi tre ushqime që duhet të shmangni nëse doni të shmangni rrudhat. Sipas dr. Janine Bowring, nuk ka kuptim të shpenzoni para me produkte bukurie nëse ende shijoni disa ushqime. Ajo shpjegoi pse ushqimi mund të shkaktojë rrudha dhe disa mënyra të zgjuara për t’i shmangur ato, transmeton The Sun.
Gjëja e parë që duhet të ndaloni së ngrëni nëse doni të dukeni më të rinj janë patatet e skuqura. “Ne e dimë se yndyrat e këqija në patatet e skuqura dhe ato në të cilat ato skuqen, natyrisht, mund të jenë shumë inflamatore për trupin. Problemi është se patatet janë të pasura me diçka të quajtur glifosat dhe deuterium, e cila është e dëmshme për mitokondritë në trupin tonë duke ju bërë të dukeni më të vjetër. Ne duam mitokondri të mira ndërsa plakemi”, shpjegoi mjekja.
Shumë sheqer i bardhë gjithashtu mund t’ju bëjë të dukeni më të moshuar, kështu që është një lajm i keq nëse ju pëlqejnë disa lugë sheqer në çaj ose kafe. Është e keqe për të njëjtën arsye si patatet e skuqura, nivelet e larta të deuteriumit ngadalësojnë mitokondritë vitale, gjë që mund t’ju bëjë të plakeni.
Dhe së fundi, nivelet e larta të yndyrave trans nëmargarinë e bëjnë të vështirë hyrjen e lëndëve ushqyese në trupin tonë dhe largimin e toksinave. Por kjo nuk është e gjitha, margarina mund ta bëjë lëkurën tuaj më të ndjeshme ndaj rrezatimit ultravjollcë, që mund të shkaktojë dëme serioze në lëkurën tuaj. Yndyrnat trans në margarinë shkatërrojnë hidratimin dhe sa më pak e hidratuar të jetë lëkura, aq më shpejt shfaqen rrudhat.