Mish i freskët?/Eksperti zbulon kimikatet që shtohen në sallam dhe paralajmëron qytetarët

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Avdyl Sinani, ekspert i industrisë ushqimore foli në lidhje me ushqimet e përpunuara dhe rrezikun e tyre në shëndet.

I ftuar në emisionin “Good Morning Albanians”, ai theksoi se sallamet dhe salçiçet ndryshe nga më parë nuk bëhen me mish të freskët po përzihen dhe me kimikate.

Ai tregoi dhe llojet e kimikateve me të cilat përzihet mishi.

“Sallamet e salçiçet bëhen me mish lope që merren nga pjesa e kurrizit të lopës që është mjaft i ushqyeshëm. Mirëpo tani meqë prodhimi është I madh dhe ka kërkesa të mëdha, marrin nga të gjitha llojet dhe I përzien të gjitha llojet. Tani nuk ka më mish të freskët.  Më pas i hedhin kimikate. Më para sallamin e bënim me mish të freskët, por tani nuk bëhet ashtu”-tha ai./E.T

Të fundit

Para apo pas ngrënies, kur është koha e duhur për të pirë ujë

Trupi i njeriut humbet ujë çdo moment, madje edhe nëpërmjet frymës. Rrjedhimisht, pirja e ujit është e një rëndësie...

Konfirmohet sezoni i dytë i “Ferma VIP”, cilët janë konkurrentët?

“Ferma Vip” do të hapë dyert sërish për një sezon të dytë plot aventura dhe sfida. Vetë faqja zyrtare e reality show-t në Instagram ka...

Erdogan, Imamoglu dhe “demokracia” turke

Arrestimi i Ekrem Imamoglu, një "grusht shteti politik" dhe "sulltanati" i Rexhep Tajip Erdogan në Turqinë moderne. “Po goditet vullneti i popullit”, “jemi përballë një...

Ky është lumi më i ndotur në Europë

Një studim i Universitetit të Yorkut në Mbretërinë e Bashkuar, që ka analizuar 258 lumenj në mbarë botën dhe ka treguar se një në...

Cilët janë sektorët më të targetuar nga sulmet kibernetike?

Kjo është Java Globale e Parasë. Këtë vit, slogani është “Ndiq me mençuri, begati në ardhmëri”. Në fokus është mbrojtja nga keqbërësit dhe vjedhja...

Lajme të tjera

Web TV