Mish i freskët?/Eksperti zbulon kimikatet që shtohen në sallam dhe paralajmëron qytetarët

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Avdyl Sinani, ekspert i industrisë ushqimore foli në lidhje me ushqimet e përpunuara dhe rrezikun e tyre në shëndet.

I ftuar në emisionin “Good Morning Albanians”, ai theksoi se sallamet dhe salçiçet ndryshe nga më parë nuk bëhen me mish të freskët po përzihen dhe me kimikate.

Ai tregoi dhe llojet e kimikateve me të cilat përzihet mishi.

“Sallamet e salçiçet bëhen me mish lope që merren nga pjesa e kurrizit të lopës që është mjaft i ushqyeshëm. Mirëpo tani meqë prodhimi është I madh dhe ka kërkesa të mëdha, marrin nga të gjitha llojet dhe I përzien të gjitha llojet. Tani nuk ka më mish të freskët.  Më pas i hedhin kimikate. Më para sallamin e bënim me mish të freskët, por tani nuk bëhet ashtu”-tha ai./E.T

Të fundit

Kategoritë e komentuesve në rrjetet sociale dhe ç’duhet të bëjmë me ta

Nga ROLAND QAFOKU Të gjithë ata që përdorin rrjetet sociale duke postuar statuse, apo bëjnë komente gjithëfarësojsh, unë i ndaj...

Vrasja e 14-vjeçarit në Maliq, reagon familja e Martin Canit

Pas vrasjes së një tjetër 14-vjeçari dy ditë më parë në Maliq ka reaguar familja e Martyin Canit, 14-vjeçari i cili u vra me...

“Prometeja e Kuvendit si urë lidhëse mes Ekzekutivit dhe Legjislativit”

Nga Klevis Bakillari Elisa Spiropali, një emër që përdoret shpesh si sinjal lëvizjeje dhe transformimi në politikën shqiptare, u emërua si Kryetare e Kuvendit të...

17 gusht 1999 – Tërmeti i Izmit, nata kur Turqia u drodh

Në orët e para të mëngjesit të 17 gushtit 1999, në orën 3:02 pas mesnate, qetësinë e natës turke e përshkoi një britmë e...

Sondazhi me turistët, cilat janë pjatat dhe pijet e tyre të preferuara në Shqipëri

Kuzhina shqiptare po fiton gjithnjë e më shumë vlerësim nga turistët e huaj, duke u kthyer në një përvojë kyçe për ta të udhëtimit...

Lajme të tjera

Web TV