Për të reduktuar emetimet e dioksidit të karbonit (dhe për të përmirësuar shëndetin) nuk kemi nevojë të ndryshojmë dietën tonë: mjaftojnë masa të vogla paraprake.
Shumë prej nesh janë shtyrë të besojnë se për të ndihmuar mjedisin duhet të ndryshojmë tërësisht dietën tonë, por nuk është aspak kështu, përkundrazi. Një studim i ri, i publikuar në revistën Nature Food , tregon se për të reduktuar emetimet e dioksidit të karbonit në atmosferë (dhe për të përmirësuar shëndetin tonë ), mjaftojnë vetëm rregullime të vogla në zakonet e të ngrënit.
ZOGJTË JANË MË TË MIRË. I kryer nga shkencëtarë nga universitetet e Harvardit, Stanfordit dhe Tulane (SHBA), hulumtimi në fjalë analizoi ushqimet e konsumuara nga mbi 7700 amerikanë, duke identifikuar ushqimet më “ndotëse” (si mishi i viçit, i konsideruar nga shumë ekspertë se ka ndikimin më të madh. në ekosistem) dhe më pas simulimi i zëvendësimit të tyre me ushqime që prodhojnë emetime të ulëta duke ruajtur një konsum të ngjashëm kalorike dhe ushqyese.
ASGJË DRASTIKE. Megjithatë, në përgjithësi, këto nuk ishin trazira traumatike në preferencat e njerëzve, por masa pothuajse të padukshme. Në vend që të zëvendësohet bifteku me tofu , për shembull, preferohej të zëvendësoheshin burgerët e viçit me ato të pulës ose gjelit të detit. Analiza përfshinte edhe fëmijët, por për ta fokusi nuk ishte aq shumë tek shkëmbimi i proteinave (si tek të rriturit), por tek zëvendësimi i qumështit të kafshëve me qumësht vegjetal .Përshtatur nga Fokus.it /O.S