Fruti që ka vlera të mëdha, edhe kur e konsumoni të ngrirë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Për një shëndet optimal të zorrëve, zgjedhja e ushqimit luan një rol vendimtar. Ndërsa shumë fruta ofrojnë një gamë të gjerë përfitimesh shëndetësore, jo të gjitha mund t’i gjeni në çdo sezon prandaj përgjatë viteve ngrirja e frutave është parë si zgjidhje për t’i konsumuar ato sa më gjatë.

Megjithatë siç mund ta dini, shumë prej ushqimeve që ngrihen mund t’i humbasin vlerat e tyre ushqimore, me përjashtim të një fruti. Ka një frut të ngrirë që dallohet për përmbajtjen e tij të jashtëzakonshme ushqyese dhe përfitimet për shëndetin e sistemit tretës: dhe janë pikërisht boronicat.

Dr. Bulsiewicz, një mjek i njohur për shëndetin e sistemit tretës, ndan preferencën e tij personale për frutat e ngrira, duke theksuar vlerën e boronicave. Sipas tij mbrojtja e boronicave të ngrira në krahasim me llojet e freskëta nuk është një zgjidhje e keqe. Sipas Bulsiewicz, përfitimet ushqyese të boronicave mbeten të pandryshuara edhe kur ato janë të ngrira. Kjo i bën ato jo vetëm një opsion të përshtatshëm, por edhe një zgjedhje ekonomike për ata që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin e tyre.

Boronicat e ngrira janë të njohura për përmbajtjen e tyre të pasur ushqyese, e cila përfshin një sasi të lartë fibrash, të cilat janë kyçe për tretjen e shëndetshme. Fibra luan një rol të rëndësishëm në promovimin e rritjes së baktereve të dobishme në sistemin tretës dhe zorrë, thelbësore për të mbajtur një sistem tretës të shëndetshëm. Përveç fibrës, boronicat janë të mbushura me polifenole, antioksidantë të fuqishëm të njohur për vetitë e tyre anti-inflamatore. Këto ndihmojnë në uljen e inflamacionit në të gjithë trupin, duke mbështetur më tej shëndetin e zorrëve dhe mirëqenien e përgjithshme.

Lexo edhe :  Temperaturat ekstreme “rrëzojnë” mijëra shqiptarë/ Urgjenca në alarm të vazhdueshëm

Si ndikojnë në të gjithë organizmin?

Përfitimet e përfshirjes së boronicave në dietën e një personi shkojnë përtej shëndetit të sistemit tretës. Ato janë gjithashtu jashtëzakonisht të dobishme për shëndetin e syve dhe lëkurës, falë niveleve të larta të vitaminave A dhe C. Vitamina A është thelbësore për të mbajtur një shikim të shëndetshëm, ndërsa vitamina C është e njohur për vetitë e saj të shërimit të lëkurës dhe aftësinë për të rritur prodhimin e kolagjenit, duke rezultuar në një lëkurë rrezatuese dhe të re

Preferenca e Dr. Bulsiewicz për shtimin e boronicave të ngrira në receta si kosi, vezët e skuqura, smoothie apo lëngje tregon për përdorimin dhe lehtësinë e tyre të përdorimit. Këto receta janë një mënyrë e shkëlqyer për të konsumuar një dozë të mirë të lëndëve ushqyese në një formë të shijshme dhe të shëndetshme./  S.M

Të fundit

E rëndë në Itali, gjendet e vdekur në pishinë volejbollistja 20-vjeçare

Një ngjarje tragjike ka tronditur komunitetin sportiv në Itali. Simona Cinà, 20-vjeçare dhe ish-lojtare e ekipit të volejbollit Acds...

Broja surprizon me klubin e ri, ja ku do të luajë futbollisti shqiptar këtë sezon

Armando Broja do të kryejë këtë fundjavë vizitat mjekësore me skuadrën e Burnley dhe do të firmosë një kontratë pesëvjeçare me klubin e Premier...

Temperaturat ekstreme “rrëzojnë” mijëra shqiptarë/ Urgjenca në alarm të vazhdueshëm

Mbi 100 mijë thirrje telefonike për ndihmë mjekësore i janë drejtuar Urgjencës Kombëtare gjatë muajve të verës. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu,...

“Përvëlohet” veriu/ Vendet nordike regjistrojnë temperatura alarmante

Një valë e paprecedentë të nxehti ka përfshirë vendet nordike, duke përmbysur perceptimin e gjatë se klima në këto rajone mbetet e freskët dhe...

‘You lived a movie’/ Rikthimi i paharrueshëm i Dua Lipës në skenën kosovare

Faqja zyrtare e Sunny Hill ka ndarë një moment epik pas performancës së Dua Lipës në Prishtinë, duke e përshkruar koncertin si një përvojë...

Lajme të tjera

Web TV