Arsyet që nuk i dinim se pse karotat dhe patatet duhet ti hamë me lëkurë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Shpesh jemi mësuar që patatet dhe karotat ti qërojmë para se ti hamë, për shkak se i cilësojmë të dëmshme lëkurat e tyre.

Por pasi të lexoni këtë shkrim, me siguri që do të ndryshoni mendim!

Lëkura e karotës është e pasur me vitaminë A, betakarotenë, fibra dhe kripëra minerale.

Por ndryshe nga sa mendohet, në momentin që i qërojmë nga lëkura, një pjesë e tyre ikën, bashkë edhe me një pjesë të shijes.

Mirëpo edhe patatja mund të konsumohet me gjithë lëkurë. Në Gjermani është traditë dimërore, që të përgatitet gjellë e cila ka në bazë pataten me lëkurë, qepët dhe rrepat.

Në lëkurë e patates ka një përqendrim të madh antiksidatësh dhe fibrash, të cilat garantojnë dobi të shumta për organizmin./Bl.Ba/Fjala.al

Të fundit

Kush janë vajzat e showbizz-it me fizikun më perfekt?

Julian De Silva, një kirurg plastik nga Londra, përdori raportin e artë për të zbuluar 10 supermodelet më të...

Studimi: Burrat janë bërë dyfish më të gjatë e të rëndë se gratë në shekullin e fundit

Një ekip ndërkombëtar studiuesish ka zbuluar se burrat mund të jenë rritur në madhësi dhe peshë dy herë më shumë se gratë gjatë shekullit...

A ndiejmë vërtet atë që mendojmë se po ndiejmë?!

Ndonjëherë ajo çfarë ndiejmë është e komplikuar. Ndjenjat mund të jenë ose parësore ose dytësore dhe ky ndryshim është i rëndësishëm për t’u kuptuar. Një...

Trump është kudo

Java e parë e presidentit tregoi një kontrast të fortë me paraardhësin e tij… Joe Biden u premtoi amerikanëve një pushim katër vjeçar nga të...

Struci “gjen rrugën” në Gjirin e Lalzit, dëshmitarët habiten nga shpendi i rrallë

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur sot në Gjirin e Lalzit, ku një struc rreth dy metra i gjatë është parë duke lëvizur i...

Lajme të tjera

Web TV