Arsyet që nuk i dinim se pse karotat dhe patatet duhet ti hamë me lëkurë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Shpesh jemi mësuar që patatet dhe karotat ti qërojmë para se ti hamë, për shkak se i cilësojmë të dëmshme lëkurat e tyre.

Por pasi të lexoni këtë shkrim, me siguri që do të ndryshoni mendim!

Lëkura e karotës është e pasur me vitaminë A, betakarotenë, fibra dhe kripëra minerale.

Por ndryshe nga sa mendohet, në momentin që i qërojmë nga lëkura, një pjesë e tyre ikën, bashkë edhe me një pjesë të shijes.

Mirëpo edhe patatja mund të konsumohet me gjithë lëkurë. Në Gjermani është traditë dimërore, që të përgatitet gjellë e cila ka në bazë pataten me lëkurë, qepët dhe rrepat.

Në lëkurë e patates ka një përqendrim të madh antiksidatësh dhe fibrash, të cilat garantojnë dobi të shumta për organizmin./Bl.Ba/Fjala.al

Të fundit

Elena Kocaqi: Zgjedhjet prishen nga dy partitë e mëdha për interesa personale

Studiuesja dhe historiania Elena Kocaqi drejtoi për herë të parë një parti politike në zgjedhje parlamentare, formacionin Aleanca Kombëtare...

“PD nuk duhet të sillet më si parti e madhe”, këshilla e Andi Bushatit për demokratët

ANDI BUSHATI - E tronditur nga disfata, e shushatur nga rezultati marramendës i Ramës dhe e pa përgatitur për atë çfarë do ti thotë...

Përfshihet nga flakët materniteti në Angli, evakuohen gratë shtatzëna

Momente paniku kanë përjetuar gratë shtatzëna pasi materniteti në Bristol të Anglisë u përfshi nga flakët. Evakuimi i grave shtatzëna dhe të porsalindurve u bë...

Cili shtet po sfidon Francën si superfuqi ushtarake? E kemi në Mesdhe…

Turqia po bën hapa të mëdhenj drejt modernizimit të ushtrisë së saj dhe po rrit ndjeshëm ndikimin ushtarak në rajonin e Mesdheut, duke sfiduar...

“Berisha ishte problemi në zgjedhjet e 11 majit”, Lesi kërkon dorëheqjen e kryedemokratit

Ish-deputeti, Nikollë Lesi, ishte i ftuar në Top Story në Top Channel, ku u diskutua se çfarë do të ndodhë me PS dhe me...

Lajme të tjera

Web TV