Ushqimi i përditshëm që rrit dhjamin e barkut

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Një nga armiqtë më të mëdhenj të peshës tuaj ideale mund të jetë një produkt që e konsumoni pothuajse çdo ditë: djathi. Edhe pse është një burim i shkëlqyeshëm i proteinave dhe kalciumit, djathi mund të jetë një pengesë serioze në rrugën tuaj drejt një barku më të sheshtë. Nga ana tjetër djathi përmban shumë proteina të cilat janë të nevojshme për muskujt.

Pse Djathi është Problem?

Djathi, pavarësisht popullaritetit të tij, është veçanërisht i pasur me kalori nga yndyrnat dhe jo nga proteinat. Për të qenë më specifik, rreth 28 gramë mozzarella përmban rreth 85 kalori, ku 60 kalori vijnë direkt nga yndyrnat dhe vetëm 23 kalori janë të lidhura me proteinat. Këto kalori nga yndyrnat mund të shtohen shpejt, duke e bërë edhe një sasi të vogël djathi një shtesë të konsiderueshme në marrjen ditore të kalorive, thote Agroweb. Në anën tjetër, ushqimet e pasura me proteina ofrojnë shumë më pak kalori për një porcion shumë më të madh, duke ju ndihmuar të ndiheni të ngopur pa rrezikuar linjat tuaja. Është thelbësore të kuptojmë se shumica e njerëzve nuk e konsiderojnë djathin si burimin kryesor të proteinës në vaktet e tyre, por më shumë si një shtesë, duke e përdorur atë sikur të ishte një salcë ose një shtim shijeje në pjata. Ky zakon mund të çojë në shtimin në peshë pa e kuptuar.

Alternativat e Shëndetshme

Nëse jeni të lidhur emocionalisht me djathin, nuk është e nevojshme ta eliminoni plotësisht atë nga dieta juaj. Përkundrazi, konsideroni kalimin në versionet me pak yndyrë ose pa yndyrë. Kur yndyra hiqet nga djathi, kaloritë ulen ndërsa sasia e proteinës zakonisht rritet, e cila mund të ndihmojë në rritjen e ndjenjës së ngopjes. Më shumë proteinë do të thotë më pak uri dhe më pak gjasë për të ngrënë tepër. Për shembull, dy unca (rreth 56 gramë) mozzarella pa yndyrë përmbajnë 84 kalori dhe 18 gramë proteinë, ndërsa e njëjta sasi e djathit me plot yndyrë mund të përmbajë dyfishin e kalorive dhe dukshëm më pak proteinë.

Lexo edhe :  Përfitimet që i sjell shëndetit vaji i farave të lirit

Një zgjedhje tjetër e përshtatshme për humbjen e peshës është gjiza me pak yndyrë ose pa yndyrë. Një gjysmë kavanozi i gjizës përmban rreth 90 kalori dhe ofron 12 gramë proteinë, duke ju ndihmuar të ndiheni të ngopur pa rrezikun e yndyrnave të ngopura që bllokojnë arteriet. Duke bërë zgjedhje të mençura kur bëhet fjalë për konsumin e djathit, ju mund të ndihmoni në parandalimin e shtimit të yndyrës së barkut dhe të promovoni një shëndet më të mirë në përgjithësi./E.Ç

Të fundit

Robbie Williams barazoi rekordin e Beatles me 15 albume nr. 1 në Mbretërinë e Bashkuar

Robbie Williams ka barazuar rekordin e The Beatles për shumicën e albumeve në vendin e parë në tabelën e...

Kolumbia dërgon avionë të forcave ajrore për të marrë emigrantët e dëbuar nga SHBA

Një avion i Forcave Ajrore Kolumbiane u nis sot nga San Diego me 110 imigrantë kolumbianë të dëbuar. Një avion i dytë u nis...

Studimi/ Prindërit kanë gjithmonë një fëmijë të preferuar!

Një studim i botuar në Psychological Bulletin i jep fund dyshimit shekullor që mundon fëmijët në të gjithë botën: a kanë babi dhe mami një fëmijë të...

A do të na godasë vërtetë një asteroid në vitin 2032?

Asteroidi 2024 YR4 , i zbuluar vitin e kaluar, u klasifikua si niveli 3 në shkallën e Torinos , sistemi që mat rrezikun e...

Përse nuk mund të bëjmë ende telefonata gjatë kohës që udhëtojmë me avion?

Më 24 nëntor 2022, Komisioni Evropian i dha dritën jeshile përdorimit të pajisjeve me lidhje 5G në fluturimet e planifikuara. Ditët e modalitetit të aeroplanit dukej se...

Lajme të tjera

Web TV