Njerëzit, mëngjesi i të cilëve përbëhet nga vajra të rafinuar dhe shumë karbohidrate vlerësohen si më pak tërheqës, sipas një studimi nga shkencëtarët nga Universiteti i Montpellier.
Studiuesit në Francë besojnë se ndryshimi delikat në tërheqjen e fytyrës është për shkak të ndryshimeve në sheqerin në gjak dhe insulinë, shkruan Guardian.
Për ata që duan të duken bukur në mëngjes, këshilla është të zëvendësojnë brumin dhe lëngun e frutave me bukë të thekur integrale dhe çaj pa sheqer.
Studiuesit në Francë nga Universiteti i Montpellier zbuluan se njerëzit që hanin një mëngjes të pasur me karbohidrate të rafinuara vlerësoheshin si më pak tërheqës sesa ata që e nisën ditën me një opsion më të shëndetshëm.
Shkencëtarët besojnë se ndryshimi delikat në atraktivitetin e fytyrës mund të jetë për shkak të ndryshimeve në sheqerin në gjak dhe insulinë që mund të ndikojnë në pamjen e lëkurës dhe të kenë një efekt afatgjatë në hormonet seksuale.
“Zgjedhjet tona dietike mund të ndikojnë shpejt në pamjen tonë. Këto ndryshime fiziologjike mund të ndryshojnë në mënyrë delikate tiparet e fytyrës, duke ndikuar në mënyrën se si të tjerët e perceptojnë atraktivitetin”, tha Dr. Claire Burticat, biologe evolucionare dhe autorja e parë e studimit.
Studiuesit rekrutuan 52 burra dhe 52 gra të moshës 20 deri në 30 vjeç dhe i caktuan rastësisht të hanin një mëngjes me 500 kalori të pasura me karbohidrate të rafinuara ose të parafinuara./E.Ç