Shumë bare në Turqi në vitet 60’, shpesh punësonin burra me shporta, qëllimi i vetëm i të cilave ishte të merrnin klientët kur ishin të dehur dhe t’i dërgonin ata në shtëpitë e tyre.
Shumica e këtyre burrave punonin si roje gjatë ditës dhe në darkë punonin si ‘burra shportash’ për të fituar para shtesë.
Në turqisht këta njerëz quheshin “küfeci” ndërsa të dehurit quheshin “küfe”. Ekziston gjithashtu një thënie në Turqi, “küfelik olmak”, që do të thotë “të kesh nevojë për t’u transportuar në shtëpi në një shportë” .
Stambolli ka qenë gjithmonë i njohur për rëndësinë që i përqendronin industrisë së shërbimeve dhe ka shumë shembuj të kësaj lloj pune që mund të mos jetë e njohur në vendet e tjera të botës. Shembull tjetër është edhe punësimi i njerëzve që mbajnë ushqimet gjatë blerjeve dhe transportin e tyre deri tek makina./Fjala.al