Në këtë periudhë kur koronavirusi është duke vrarë mijëra njerëz nëpër botë, është shumë e rëndësishme të tregohemi të kujdesshëm se si të ushqehemi dhe se me çfarë duhet të ushqehemi për t’u mbrojtur nga viruset.
Ajo që duhet pasur parasysh është se çdo sëmundje dhe infeksion luftohet edhe përmes ushqimeve. Gjithçka që duhet të bëni në këto kohë të vështira është që të ushqeheni si duhet në mënyrë që të forconi imunitetin e organizmit tuaj.
Megjithatë, duam të sjellim në vëmendje katër produktet ushqimore që ushqejnë viruset dhe u krijojnë bazën për zhvillimin e tyre.
Vezët
Ato janë si inkubator për viruset, duke i bërë më agresivë. Madje nëse hani vezë të pulave që rriten në ambiente të hapura, ato bartin ushqim të elementeve patogjenë.
Viruset ushqehen me hormone natyrale, të cilat ekzistojnë te veza. E njëjta gjë është edhe për produktet dhe nënproduktet e qumështit, të cilat ushqejnë viruset.
Gjithashtu është mirë që të eliminohen edhe produktet e misrit. Këta përbërës janë të pranishëm pothuajse në çdo produkt të paketuar, madje edhe nëse është produkti është organik. Për këtë arsye duhet t’u kushtoni rëndësi listës së përbërësve.
Ëmbëlsirat
Konsumimi i tepruar i sheqerit të rafinuar krijon një mjedis të jashtëzakonshëm për zhvillimin e virusit.
Sheqeri zvogëlon aftësinë e leukociteve për shkatërrimin e baktereve. Pasi të keni ngrënë një copë ëmbëlsire, imuniteti juaj do të dobësohet.
Proteinat shtazore, gjithashtu janë të këqija për organizmin, por jo në masën si ato që përrmendëm më lart.
Gjithsesi edhe për proteinat shtazore rekomandohet dozë e zvogëluar gjatë kësaj periudhe ku koronavirusi po vjen në rritje.
Aleatët më të mirë të shëndetit në këtë moment janë perimet dhe frutat të cilat duhen konsumuar sa më shumë.
Tek ato gjenden vitamina të bollshme të cilat forcojnë imunitetin dhe krijojnë barrierën e duhur mbrojtëse të organizimit ndaj viruseve.