Shalqini në frigorifer? Ja arsyeja pse nuk duhet ta bëni më

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Që të jetë më i ftohtë dhe  i shijshëm, secili prej jush e lë në frigorifer shalqinin para se ta konsumojë.

Por jeni duke bërë gabim sipas ministrisë së Bujqësisë në SHBA.

Arsyeja është sepse nëse e mbani në frigorifer, shalqini do humbasë vlerat ushqimore që ka.

Kur ai është i ftohur humb shumë vitamina dhe materie ushqyese.

Një fakt tjetër që e bëjnë të ditur shkencëtarët është se shalqini vazhdon të fitojë vitamina dhe materie ushqyese edhe pasi këputët nga toka, por vetëm nëse është në temperaturë ambienti./Bl.Ba/Fjala.al

Të fundit

Shqipëria voton Francën për të udhëhequr Rrjetin Evropian të Inspektimeve të Drejtësisë

Inspektori i Lartë i Drejtësisë mori pjesë në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të RESIJ, Rrjeti Evropian i Shërbimeve...

Droni i Policisë kap ‘mat’ 28-vjeçarin në Thumanë duke u kujdesur për serën me kanabis

Një rast i kultivimit të bimëve narkotike është goditur në Thumanë të Krujës, në kuadër të megaoperacionit kombëtar anticannabis të koduar “Koordinata”. Përmes një njoftimi,...

Si e kam njohur unë Artan Lamen

Ulsi Manja Nuk shkruajta dje, me shpresën se mos Zoti do bënte mrekullinë e dytë – pas asaj të parës në vitin 2016 – por...

E rëndë në Tiranë/ Italiani ndërron jetë pas ndërhyrjes në një klinikë dentare

Një 63-vjeçar Italian ka ndërruar jetë mëngjesin e sotëm dhe shkaku dyshohet të ketë lidhje me një ndërhyrje kirurgjikale që ai kishte bërë më...

Krimi Zgjedhor/ Prokuroria e Përgjithshme bën bilancin: 107 kallëzime, 7 të arrestuar

Prokuroritë pranë gjykatës së shkallës së parë me juridiksion të përgjithshëm, deri në datën 22.05.2025, në lidhje me veprat penale në fushën e zgjedhjeve,...

Lajme të tjera

Web TV