“Çka Ka Qëllue”, restoranti mini-muze që çon pak nga Shqipëria në zemër të New York-ut

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Trashëgimia shqiptare po lulëzon në zemër të New York City me “Çka Ka Qëllue”. Ushqimi, tradita dhe kultura shqiptare, vjen në SHBA përmes Shqipërisë dhe Kosovës. Themeluesi i këtij restoranti është shqiptari Ramiz Kukaj.

Idea e Kukaj për të hapur një restorant të tillë erdhi pasi djali i tij e pyeti se ku mund t’i çonte miqtë e tij për t’i treguar kuzhinën autentike shqiptare.

Hulumtimet nuk e nxorrën Ramizin dhe djalin e tij duar bosh. Vendimi i Kukaj do bëhej misioni i jetës së tij për të sjellën kulturën shqiptare në zemër të shtetit amerikan.

Restorani “Çka Ka Qëllue” është i dekoruar me objekte shqiptare të shekullit XVIII dhe IXX.

“Çka Ka Qëllue” është një restorant dhe një mini-muze që ka sjellë një nga përvojat më unike në Neë York./Jo.Be/Fjala.al

Të fundit

BE ka frikë nga Trump: Duam marrëveshje

Disa vende të Bashkimit Europian kanë sinjalizuar se duan të arrijnë një marrëveshje të shpejtë me SHBA-në për të...

Ka vetëm një rrugë për shpëtimin e PD, ekspertët japin zgjidhjen

BIRN - Në peizazhin aktual politik paszgjedhor në Shqipërisë, BIRN shqyrton pse, pas një tjetër humbjeje shkatërruese, Partia Demokratike rrezikon të humbasë rëndësinë nëse...

Paralajmërimi nga bota: epidemitë rikthehen për shkak të rënies së vaksinimit

Komuniteti global po përballet me një krizë serioze të shëndetit publik, pasi sëmundjet që konsideroheshin pothuajse të zhdukura po rishfaqen dhe po kërcënojnë jetën...

Çmimet e larta të biletave, reagon Duka: Është rritur ekonomia, edhe kombëtarja

Presidenti i Federatës së Futbollit, Armand Duka, në një intervistë për RTSH me gazetarin Kristo Thoma, ka trajtuar çështje të ndryshme që lidhen me...

Shqipëria në BE brenda vitit 2030? Sa janë realisht shanset?

Komisionerja për zgjerimin e Bashkimit Europian, Marta Kos ka folur për anëtarësimin e shteteve të Ballkanit Perëndimor në BE, ku ka vlerësuar reformat e...

Lajme të tjera

Web TV