Organizata Botërore e Shëndetësisë ka ngritur alarmin se përdorimi i tepërt i kripës ka ndikim negativ në shëndetin e qytetarëve.
Përmes një statusi në facebook OBSH në Shqipëri ka bërë me dije që përdorimi me tepri i kripës mund të rrisë presionin e gjakut, i cili është një faktor kryesor rreziku për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.
OBSH-ja rekomandon kufizimin e sasisë së kripës që konsumojmë në më pak se 5g në ditë për të rriturit.
“Kjo sasi duhet të jetë edhe më e vogël për fëmijët.
Një sasi çuditërisht e madhe e kripës që ne konsumojmë është e fshehur në ushqimet që blejmë.
Kjo perfshin:
? bukën
? drithërat dhe produktet e bukës
? mishin e përpunuar
? djathin
➡️ duhet që industria ushqimore të fillojë të zvogëlojë sasinë e kripës së shtuar në ushqimin tone”, shkruhet në statusin e OBSH-së në facebook./Jo.Be/Fjala.al