Studimi zbulon se cila pije alkoolike është më e mira në parandalimin e Covid-it

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Një ekip shkencëtarësh kinezë ka analizuar lidhjen midis konsumimit të pijeve të ndryshme alkoolike dhe rreziqeve të lidhura me Covid-in, duke sjellë disa lajme emocionuese për adhuruesit e verës dhe zhgënjim për adhuruesit e birrës.

Studiuesit, nga Spitali Shenzhen Kangning dhe Spitali Jugperëndimor, shqyrtuan 473,957 subjekte me një moshë mesatare 69 vjeç nga baza e të dhënave Biobank në MB, duke përfshirë 16,559 individë pozitivë ndaj Covid. Ata i ndanë ato në grupe sipas statusit të pijes (jo pijanec, ish-pijans dhe konsumues aktual) dhe sipas shpeshtësisë së konsumimit të alkoolit (më pak se tre herë në javë, më shumë se tre herë në javë dhe kurrë).

Udhëzimet ekzistuese në Mbretërinë e Bashkuar – më pak se 14 njësi në javë, me një gotë të vogël verë që llogaritet si 1.5 njësi dhe një litër birrë me forcë më të ulët si dy njësi – u miratuan nga shkencëtarët si pikë referimi.

Studiuesit arritën në përfundimin se “ vera e kuqe, vera e bardhë dhe shampanja kanë shanse për të reduktuar rrezikun e Covid-19. ”

Duke nënvizuar se pirja e rëndë nuk është e shëndetshme me asnjë kategori pijesh alkoolike, shkencëtarët specifikuan se ” konsumimi i verës së kuqe mbi ose dyfishi mbi udhëzimet “, ” frekuenca e ulët e konsumit të verës së fortifikuar (1-2 gota/javë) brenda udhëzimeve. ,” dhe “ frekuenca e lartë e konsumit të verës së bardhë dhe shampanjës mbi udhëzimet ” të gjitha luajnë një rol mbrojtës kundër Covid-19.

“ Statusi, frekuenca, sasia dhe nëntipet e pijeve alkoolike të pirësve të alkoolit nuk u shoqëruan me vdekshmërinë e lidhur me Covid-19 ”, përfundon raporti, i botuar në Frontiers in Nutrition.

Lexo edhe :  Horoskopi i ditës së enjte, 22 maj 2025

Është interesante, ndërsa efekti mbrojtës i verës së kuqe kundër Covid-19 ishte i rëndësishëm pavarësisht nga frekuenca e marrjes së alkoolit, ndoshta për shkak të përqëndrimeve më të larta të përbërjeve fenolike në këtë pije, ” ajo luajti efektin mbrojtës vetëm kur subjektet konsumuan alkool mbi ose dyfish.

Megjithatë, raporti i ekipit sjell disa lajme të këqija për dashamirët e birrës, mushtit dhe pijeve alkoolike.
“ Konsumimi i birrës dhe mushtit rriti rrezikun për Covid-19, pavarësisht nga frekuenca dhe sasia e marrjes së alkoolit ”, thuhet në raport.

Të fundit

Marrëveshja vëllazërore, anija me 30 emigrantë niset nga Brindisi për në Gjadër

Italia do të dërgojë në kampin e Gjadrit 30 emigrantë të tjerë, kur kanë kaluar më shumë se një...

Çfarë po ndodh? Trump paralajmëron Putinin: ‘Po luan me zjarrin’

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka ndezur sërish skenën ndërkombëtare me një deklaratë të fortë ndaj presidentit rus Vladimir Putin. Në një postim në platformën...

Ancelotti nis punën, publikon listën e Brazilit për dy sfidat e radhës

Pas zyrtarizimit, Carlo Ancelotti u prezantua si trajneri i Brazilit, ku mes të tjerash publikoi dhe listën e skuadrës për dy ndeshjet e muajit...

U mor zyrtarisht i pandehur, reagon Ilir Meta

Ilir Meta ka reaguar pasi u mor i pandehur, duke theksuar me anë të një postimi në Facebook se "është e qartë se më...

Trump urdhëron ambasadat të pezullojnë intervistat për studentët që duan vizë për studime

Administrata Trump ka pezulluar të gjitha intervistat për vizat e studentëve të huaj. Lajmi është raportuar fillimisht nga faqja Politico. Masa do të përfshijë...

Lajme të tjera

Web TV