Lëngu i Manaferrave/ Athtësia plot vlera

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Që në lashtësi, manaferrat janë përdorur si një kurë popullore kundër disa problemeve shëndetësore, pavarësisht mungesës së njohurive të sakta për profilin ushqimor të këtij fruti. Ato janë përdorur për të mbrojtur njerëzit nga të ftohtit dhe problemet me tretjen.

Kërkimet shkencore të kohëve të fundit kanë provuar nivelin e saktë të antioksidantëve dhe kapacitetin ushqyes të manaferrave.

Mrekulli kundër plakjes

Shkencëtarët kanë zbuluar se manaferrat përmbajnë disa substanca aktive siç janë anthocianina dhe resveratroli të cilit ekspertët i thurin lavde për ndikimin e mrekullueshëm kundër plakjes apo pastrimit të organizmit.

Ekspertët mendojnë se resveratroli tek lëngu i manaferrave rikthen gjallërinë dhe rininë e lëkurës, madje parandalon shfaqjen e rrudhave.

Lëng manaferrash për stomak të shëndetshëm

Ekspertët kanë provuar gjithashtu që manaferrat kanë aftësi të kurojnë disa sëmundje në sistemin tretës. Ato promovojnë sekretimin e lëngut gastrik, shtojnë oreksin, parandalojnë konstipacionin dhe përmirësojnë tretjen.

Falë përmbajtjes së pasur të vitaminave dhe antioksidantëve, manaferrat ndihmojnë në kurimin e sëmundjeve kronike si gastriti ose hepatiti.

Lëngu i manaferrave trajton aneminë

Manaferrat kanë aftësi të promovojnë një prodhim të shëndetshëm lëngjesh në organizëm, por edhe të ruajnë ekuilibrat e duhur. Përmbajtja e lartë e vitaminave dhe mineraleve pasuron gjakun dhe qetëson nervat.

Këta mekanizma ndihmojnë në trajtimin e anemisë dhe simptomat e saj siç janë zverdhja e lëkurës, marramendjen dhe çrregullimet e rrahjeve të zemrës. Lëngu i manaferrave mund të vijë në ndihmë edhe kundër pagjumësisë.

Përbërësit

• 1 kg manaferra
• 900 gramë sheqer kaf

Udhëzimet:

1. Vishni doreza kur të mblidhni manaferrat e freskëta.
2. Lajini dhe pastrojini me ujë të rrjedhshëm
3. Përdorni një mikser frutash dhe përzijini së bashku deri sa lëngu të jetë i njëtrajtshëm. Nëse ju mungon një pajisje e tillë, hidhini manaferrat në një tenxhere dhe lërini të ziejnë deri sa të zbuten.
4. Kullojeni lëngun me një napë dhe hiqni lëkurën dhe farat e frutit.
5. Hidheni lëngun e filtruar në mikser edhe njëherë që të garantoni njëtrajtshmëri të tij.
6. Shtoni sheqerin për ta ëmbëlsuar sipas preferencës ose mjaltin.
7. Shërbejeni të ftohtë me kuba akulli./AgroWeb.org

Të fundit

Tragjedia në Santo Domingo! Thellohet bilanci, shkon në 98 numri i viktimave

Një tragjedi e rëndë ka ndodhur në Santo Domingo, Republikën Domenikane, ku çatia e klubit të natës “Jet Set”...

Ky është fruti që na ndihmon të kemi dhëmbë më të bardhë

Vizitat tek dentisti duhet të bëhen rregullisht dhe janë thelbësore për një buzëqeshje më të shndritshme dhe më të shndritshme. Por përveç kësaj, ka edhe...

FOTO/ Përplasen katër makina policie në Mbretërinë e Bashkuar, lëndohen shtatë efektivë

Një aksident rrugor ka ndodhur në autostradën A1 pranë Newcastle, në Britaninë e Madhe. Mediat britanike shkruajnë se në aksident janë përshirë të paktën...

Inaugurohet ‘Vila 31 x Art Explora’/ Rama i jep medaljen sipërmarrësit francez

Kryeministri Edi Rama dhe ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja, morën pjesë në inaugurimin e ‘Vila 31 x Art Explora’ në Tiranë. Gjatë...

Produktet e rrezikshme, ekspertët e shëndetësisë: Siguria ushqimore është zero

Pas skandaleve të përsëritura për hyrjen e ushqimeve të dëmshme në vendin tonë, apo më keq akoma, njoftimin e vonuar për rrezikshmërinë e tyre...

Lajme të tjera

Web TV