Lëngu i Manaferrave/ Athtësia plot vlera

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Që në lashtësi, manaferrat janë përdorur si një kurë popullore kundër disa problemeve shëndetësore, pavarësisht mungesës së njohurive të sakta për profilin ushqimor të këtij fruti. Ato janë përdorur për të mbrojtur njerëzit nga të ftohtit dhe problemet me tretjen.

Kërkimet shkencore të kohëve të fundit kanë provuar nivelin e saktë të antioksidantëve dhe kapacitetin ushqyes të manaferrave.

Mrekulli kundër plakjes

Shkencëtarët kanë zbuluar se manaferrat përmbajnë disa substanca aktive siç janë anthocianina dhe resveratroli të cilit ekspertët i thurin lavde për ndikimin e mrekullueshëm kundër plakjes apo pastrimit të organizmit.

Ekspertët mendojnë se resveratroli tek lëngu i manaferrave rikthen gjallërinë dhe rininë e lëkurës, madje parandalon shfaqjen e rrudhave.

Lëng manaferrash për stomak të shëndetshëm

Ekspertët kanë provuar gjithashtu që manaferrat kanë aftësi të kurojnë disa sëmundje në sistemin tretës. Ato promovojnë sekretimin e lëngut gastrik, shtojnë oreksin, parandalojnë konstipacionin dhe përmirësojnë tretjen.

Falë përmbajtjes së pasur të vitaminave dhe antioksidantëve, manaferrat ndihmojnë në kurimin e sëmundjeve kronike si gastriti ose hepatiti.

Lëngu i manaferrave trajton aneminë

Manaferrat kanë aftësi të promovojnë një prodhim të shëndetshëm lëngjesh në organizëm, por edhe të ruajnë ekuilibrat e duhur. Përmbajtja e lartë e vitaminave dhe mineraleve pasuron gjakun dhe qetëson nervat.

Këta mekanizma ndihmojnë në trajtimin e anemisë dhe simptomat e saj siç janë zverdhja e lëkurës, marramendjen dhe çrregullimet e rrahjeve të zemrës. Lëngu i manaferrave mund të vijë në ndihmë edhe kundër pagjumësisë.

Përbërësit

• 1 kg manaferra
• 900 gramë sheqer kaf

Udhëzimet:

1. Vishni doreza kur të mblidhni manaferrat e freskëta.
2. Lajini dhe pastrojini me ujë të rrjedhshëm
3. Përdorni një mikser frutash dhe përzijini së bashku deri sa lëngu të jetë i njëtrajtshëm. Nëse ju mungon një pajisje e tillë, hidhini manaferrat në një tenxhere dhe lërini të ziejnë deri sa të zbuten.
4. Kullojeni lëngun me një napë dhe hiqni lëkurën dhe farat e frutit.
5. Hidheni lëngun e filtruar në mikser edhe njëherë që të garantoni njëtrajtshmëri të tij.
6. Shtoni sheqerin për ta ëmbëlsuar sipas preferencës ose mjaltin.
7. Shërbejeni të ftohtë me kuba akulli./AgroWeb.org

Të fundit

Qendra e Tiranës bllokohet sonte deri nesër në orën 23:30, zbuloni arsyen

Rrugët pranë qendrës së kryeqytetit do të bllokohen prej mbrëmjes së sotme e deri në orën 23:30 të së...

Gruaja ndërron jetë pas injeksionit në ambulancë! Çfarë ndodhi sot në Lushnje?

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Lushnjë, ku një grua ka humbur jetën pak pasi kishte bërë një injeksion në ambulancën e lagjes. Lajmin...

Bayern më i dobët se kurrë! Çfarë po ndodh me merkaton? Vonesat tregojnë se…

Bayern nuk po lëviz në merkato. Duket sikur ka ngecur dhe nuk po mban dot ritmin e klubeve të tjera big në Europë. Real Madrid...

Nga monedhat te kolonat, në Divjakë zbulohen objekte me vlerë arkeologjike

Zona mes Lushnjës dhe Divjakës po merr një rëndësi të madhe sa i takon gërmimeve arkeologjike, pasi gjetjet e para premtojnë nxjerrjen në pah...

Tenori i madh këndon himnin para ndeshjes me Serbinë! Zbulohet emri i tij

Stadiumi kombëtar 22 mijë vendësh do të kumbojë mbrëmjen e së shtunës edhe për ato miliona zemra shqiptare anë e mbanë botës të cilat...

Lajme të tjera

Web TV