Pse nuk duhet të hani kurrë ushqim në tavolinën e punës

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Shumë njerëz mendojnë se nëse konsumojnë vaktin e drekës gjatë orarit të punës, praktikisht para kompjuterit dhe tryezës, ata i kursejnë vetes kohë dhe e bëjnë kësisoj më të menaxhueshme punën e tyre brenda orarit zyrtar.

Por, a nuk duhet një balancë mes stilit të jetës dhe karrierës? Dy ekspertë e morën në studim këtë rast, për të provuar nëse vërtet të ngrënit në tryezën e punës është një ritual që ruan produktivitetin, njëherësh edhe një mënyrë e pranueshme ushqyerje.

Një raport i ezCater i vitit të kaluar, anketoi më shumë se pesë mijë punonjës në SHBA, ndërsa rezultatet zbuluan se më shumë se 48% e tyre anashkalonin një pushim të vërtetë në drekë, larg ambientit të zyrës dhe punës.

Faktorët që ndikonin në këtë vendim ishin realisht të ndryshëm. Raporti zbuloi se 23% e punonjësve e bënin këtë për të mbaruar punën brenda orarit zyrtar, 22% folën për frikën se nuk do kishin mjaftueshëm kohë për të përfunduar detyrat e tyre e 20% të tjerë u shprehën se kishin shumë takime pune gjatë orarit të pushimit.

Shumë njerëz theksuan faktin se të qenit shumë të zënë për të bërë një pushim të mirëfilltë në drektë ishte motivi kryesor pse përfundonin duke ngrënë në tavolinën e punës. Ekspertët në fakt, thonë se ju duhet të hiqni dorë nga ky zakon nëse e praktikoni çdo ditë, sepse në terma afatgjatë, të ngrënit para tavolinës së punës dhe fakti që nuk largoheni për pak minuta nga ambienti i punës çon në stres dhe paqartësi mendore.

Pavarësisht se punonjësit mendojnë se anashkalimi i pushimit të drekës kursen kohë, realiteti tregon të kundërtën, pra që ky zakon ul fokusin dhe produktivitetin.

Lexo edhe :  Egli Tako reagon për herë të parë pas daljes nga “Big Brother”

Ndërsa, njerëzit që marrin kohën e tyre të pushimit të drekës, për të konsumuar vaktin apo për të pirë një kafe, reagojnë se kanë më shumë qartësi mendore kur kthehen në zyrë.

Në ditët e sotme të punës me ritme të shpejta, shumë individë e gjejnë veten në punë edhe gjatë drekës, duke besuar se kjo strategji kursen kohë dhe afërmendsh çon në një largim më parë ose në kohë nga zyra.

Por, një tjetër përfitim i rëndësishëm, gjithnjë nëse ju vendosni ta konsumoni drekën jashtë punës është fakti se ju vendosni qëllime dhe një ekuilibër të mirë mes angazhimeve profesionale dhe jetës./E.Ç

Të fundit

Administrata Trump mbyll mbi 80% të programeve të USAID-it

Administrata Trump ka anuluar më shumë se 80 për qind të programeve të Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID)...

Zelensky i kërkon falje Trump për debatin në Zyrën Ovale, Witkoff zbulon prapaskenën

Disa ditë pas debatit të tyre të zjarrtë në Zyrën Ovale, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i kërkoi falje presidentit Trump, pohoi të hënën i...

Belind Këlliçi i zgjat dorën, Berisha ‘ia lë thatë’, VIDEOJA që po bën xhiron e rrjetit

Një situatë tepër e pakëndshme dhe në siklet ishte ajo e Belind Këlliçit sot gjatë prezantimit të koalicionit me 26 parti, që PD ka krijuar me...

Flamur Noka: Pas 11 majit do “krreheni”, shumica do të shkojnë tek Ilir Beqja

Sekretari i Përgjithshëm i PD, deputeti Flamur Noka, gjatë fjalës së tij në kuvend ka akuzuar socialistët në sallë se thonë çdo gënjeshtër për...

Marrëveshja Shqipëri-Itali si model, prezantohet në Strasburg rregullorja për emigrantët

Marrëveshja mes Italisë dhe Shqipërisë për emigrantët e paligjshëm duket se po shërben si një model për të zgjidhur problemin e flukseve emigratore, për...

Lajme të tjera

Web TV