20 mënyra si bizneset mund të përfitojnë nga punësimi i shpejtë e cilësor

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Punësimi me shpejtësi po bëhet shpejt qasja standarde në tregun e sotëm të punës, sipas njohurive nga Zip Recruiter. Përmirësimi i procesit të rekrutimit ofron shumë përparësi për kompanitë, pasi redukton ndjeshëm kohën dhe burimet e shpenzuara zakonisht për cikle të gjata punësimi.

Më poshtë, 20 anëtarë të Këshillit të Burimeve Njerëzore të Forbes eksplorojnë përfitimet e punësimit të shpejtë. Nga angazhimi më i mirë i kandidatëve deri te konkurrueshmëria e përmirësuar në sigurimin e talenteve cilësore, ja pse këta ekspertë besojnë se punësimi i shpejtë është thelbësor për të tërhequr dhe mbajtur punonjësit e duhur në tregun e sotëm të punës.

 

 1. Rrit markën e punëdhënësit

Kompanitë që përqafojnë punësimin e shpejtë mund të fitojnë një avantazh konkurrues duke siguruar talentin më të mirë në dispozicion. Kandidatët shpesh tërhiqen nga organizatat që demonstrojnë efikasitet dhe standarte të larta në operacionet e tyre, duke përfshirë procesin e rekrutimit. Punësimi i shpejtë mund të përmirësojë markën e punëdhënësit duke projektuar një imazh të një kompanie dinamike dhe proaktive që vlerëson talentin dhe i jep përparësi vendimmarrjes në kohë. Rachel Fletcher.

 

 1. Vlerëson shpejt aftësitë

Punësimi me shpejtësi mund të funksionojë mirë nëse fokusohet në metrikat e duhura: aftësitë. Aftësitë (me një S të madhe) janë masa e aftësisë për të bërë punë. Nëse aftësitë mund të vlerësohen shpejt, duke përdorur platformën e duhur, nuk ka asnjë arsye pse shumica e punësimeve nuk mund të jenë punësime të shpejta. – Shay David.

 

 1. Mban të angazhuar talentin kryesor

Si rekrutues, nuk ka asgjë më frustruese sesa humbja e një kandidati sepse procesi zgjati shumë. Punësimi i shpejtë është një mënyrë e shkëlqyer për të siguruar që organizatat të jenë në gjendje të mbajnë kandidatët kryesorë, por nuk është pa rreziqe. Është e rëndësishme të mos ngatërroni punësimin e shpejtë me punësimin e kandidatëve të parë që shihni. Përgatitja e duhur është thelbësore, por sapo të siguroni një lojtar A, merreni menjëherë vendimin për ta rekrutuar atë! – Dina DeMarco.

 

 1. Shmang një proces të gjerë punësimi

Punësimi i shpejtë mund të mos jetë për çdo rol, por një përfitim është thelbi i moshumbjes së talenteve të larta për shkak të një procesi të gjatë dhe të komplikuar. Është kritike që në fazën fillestare të fillimit të punës të identifikohen intervistuesit kryesorë që duhet të përfshihen në procesin e intervistës, në mënyrë që kjo kohë të mos humbet në një fazë të mëvonshme. Pastaj, pasi të keni talentin, kompania mund t’i përparojë kandidatët shpejt dhe me efikasitet. – Janet Vardeman.

 

 1. Ofron një përvojë pozitive të kandidatit

Kandidatët sot janë të zgjuar dhe marrin parasysh faktorë përtej kompensimit financiar. Një avantazh i madh i punësimit me shpejtësi është aftësia e tij për të ofruar një përvojë të jashtëzakonshme kandidati. Do të thotë më pak kohë për të plotësuar rolet e hapura dhe një proces të pandërprerë të hyrjes. Kjo qasje thekson përkushtimin e organizatës për të ofruar një përvojë pozitive, në fund të fundit, tërheqjen dhe mbajtjen e kandidatëve të nivelit të lartë. – Kshitij Jain.

 

 1. Demonstron vlerën e kandidatëve

Punësimi i shpejtë i lejon menaxherët të sigurojnë shpejt talentet më të mira përpara konkurrentëve, duke plotësuar shpejt rolet thelbësore. Ky veprim i shpejtë u sinjalizon kandidatëve se vlera e tyre njihet menjëherë, duke ofruar një po të shpejtë dhe vërtetuese. – Ahva Sadeghi.

 

 1. Inkurajon Komunikimin e Shpejtë

Ideja pas punësimit me shpejtësi është se mes një tregu pune të udhëhequr nga kandidatët, bizneset me veprim të shpejtë janë ato që do të sigurojnë talentin më të mirë. Dhe është e vërtetë – asnjë kandidat nuk dëshiron të ndihet “më pak i vlerësuar”, duke pritur me javë për tu dëgjuar përsëri pas një telefonate shqyrtimi ose interviste. Shpejtësia është një faktor kyç, megjithatë, cilësia e shqyrtimit nuk duhet të rrezikohet kurrë. Përgjigja është komunikimi i shpejtë gjatë procesit. Alex Gillespie.

 

 1. Plotëson shpejt rolet e nivelit të stafit

Trendi i punësimit me shpejtësi synon qartësisht arritjen e objektivit për të fituar talentin shpejt në luftën e pafundme për talentin. Shpesh është shumë e dobishme të plotësosh një rol në nivel stafi shumë shpejt (si brenda natës) pa u shqetësuar shumë për gjetjen e kandidatit më të mirë absolut. Ne të gjithë i dimë rreziqet që lidhen me punësimin shumë të shpejtë, por kjo prirje na mbron nga e anasjellta. Bryan Passman.

 

 1. Anashkalon vlerësimet e gjata

Unë besoj se punësimi i përshpejtuar ose i ngutur është një e metë fatale e procesit të shqyrtimit të kandidatëve që nuk i lejon organizatat të vlerësojnë siç duhet aftësitë dhe talentet, të ndajnë një vrojtim realist të punës ose të prezantojnë kandidatët dhe punësimet e reja pasuese në kulturën e vendit të punës. Është një shkurtim që rezulton në norma më të larta qarkullimi. Liz Corey.

 

 1. Identifikon aftësitë kryesore

Punësimi i shpejtë ju ndihmon të identifikoni aftësitë dhe kompetencat e duhura në intervistat masive të kandidatëve në një proces të gjerë punësimi. Ai u ofron kandidatëve përvojën më të mirë në lidhje me qartësinë, kohën dhe efikasitetin. Kannan Raghavan.

Lexo edhe :  Berisha sfidon GJKKO, thyen sërish arrestin shtëpiak!

 

 1. Shmang humbjen e talentit ndaj konkurrentëve

Punësimi i shpejtë siguron me shpejtësi talentin kryesor, duke reduktuar rrezikun e humbjes së tyre. Ai tregon shkathtësinë, duke tërhequr punonjës me cilësi të lartë dhe duke nxitur një mjedis pune dinamik, duke rritur mbajtjen. Ndonëse kjo qasje mund të mos jetë e drejtë për të gjitha organizatat, ajo mund të jetë një strategji e dobishme në një treg pune ku ka një hendek të madh aftësish në atë që nevojitet dhe numrin e kandidatëve në dispozicion. William Stonehouse.

 

 1. Respekton kohën e kandidatëve

Punësimi i shpejtë tërheq talentet më të mira duke vlerësuar dhe respektuar kohën e tyre, duke sinjalizuar një kulturë vendimtare dhe efikase. Proceset e paqarta dhe të gjata të punësimit mund të perceptohen si tregues të një kulture të ngadaltë ose të çorganizuar të kompanisë. Jini transparent: thjeshtoni përshkrimet e punës dhe afatet kohore dhe shfaqni procesin e punësimit në postimet e punës. Shmangni paqartësinë,  ajo dekurajon kandidatët e fortë. Michael D. Brown.

 

 1. Rrit mbajtjen e punonjësve

Në tregun konkurrues të sotëm, koha që duhet për të punësuar mbetet një tregues kyç për sigurimin e talenteve, por ajo duhet të kombinohet me masa cilësore për të prodhuar rezultatet më të mira. Mbajtja fillon me rekrutimin dhe teknologjia ka bërë të mundur marrjen e vendimeve më të shpejta dhe më të sakta, gjë që vjen me përqindje më të larta angazhimi, përvojë të përgjithshme më të kënaqur të kandidatit dhe ndikime të reduktuara për shkak të vendeve të lira të punës. Dr. Timothy J. Giardino.

 

 1. Ofron një pamje në nivel sipërfaqësor të kandidatëve

Punësimi i shpejtë, megjithëse në sipërfaqe, mund të duket i dobishëm, është një trend që duhet të hiqet gradualisht për shkak të potencialit të tij për të anashkaluar aspektet më të thella të vlerësimit të kandidatëve. Në nxitimin për të plotësuar pozicionet me shpejtësi, ekziston rreziku i sakrifikimit të përpikmërisë për shpejtësinë, duke çuar në mospërputhje midis kërkesave të punës dhe aftësive ose përshtatjes kulturore të kandidatëve të punësuar. Patrick Donegan.

 

 1. Aktivizon Veprimin e Shpejtë

Punësimi i shpejtë u jep bizneseve aftësinë për të vepruar shpejt dhe për të siguruar talentin kryesor përpara se ta bëjnë konkurrentët. Kandidatët kryesorë janë shpesh jashtë tregut brenda disa ditësh apo edhe disa orësh. Kompanitë po thjeshtojnë procesin e tyre të rekrutimit, duke minimizuar kohën midis kontaktit fillestar dhe ofertës së punës, duke rritur kështu shanset e tyre për të siguruar kandidatët më të dëshirueshëm.  Nicole Smartt Serres.

 

 1. Ndihmon në vlerësimin e cilësisë së kandidatit

Rreziku i punësimit të shpejtë është mbështetja e tepërt në IA për të identifikuar kandidatët më të mirë. Mjetet e IA mund të jenë shumë të dobishme për fillimin e kontaktit të parë me kandidatët dhe për të kërkuar më shumë informacion, por ekziston një kufi se sa efektivisht mund të vlerësojnë cilësinë e kandidatit. Rekrutuesit duhet të mbeten të përfshirë në proces, në mënyrë që të mos anashkalojnë kandidatët e vlefshëm. Niki Jorgensen.

 

 1. Demonstron një kulturë dinamike

Punësimi i shpejtë mund të rrisë ndjeshëm përvetësimin e talentit tuaj duke kapur shpejt kandidatët kryesorë, duke reduktuar rrezikun e humbjes së tyre ndaj konkurrentëve. Kjo shkathtësi i plotëson rolet më shpejt dhe demonstron vendosmërinë dhe kulturën dinamike të kompanisë suaj, duke tërhequr profesionistët e kalibrit të lartë që kërkojnë punëdhënës energjikë dhe të përgjegjshëm. Bala Sathyanarayanan.

 

 1. Lë përshtypje pozitive tek kandidatët

Duke i dhënë përparësi efikasitetit pa sakrifikuar cilësinë, punësimi i shpejtë dërgon një mesazh të fuqishëm për kandidatët : se organizata është e përkushtuar për të gjetur shpejt përshtatjen e duhur dhe respekton urgjencën e qëllimeve të tyre të karrierës. Kjo përshtypje fillestare pozitive mund të vendosë tonin për të gjithë përvojën e punonjësve të tyre, duke çuar në nivele më të larta angazhimi dhe në fund të fundit, norma më të mëdha të mbajtjes. Katrina Jones.

 

 1. Drejton procesin e rekrutimit

Punësimi i shpejtë mund të ndihmojë menaxherët e punësimit të tërheqin dhe mbajnë talentin e duhur me zvogëlimin e kohës për punësim duke thjeshtuar procesin e rekrutimit. Në një treg konkurrues pune, ku talentet e larta shpesh marrin oferta të shumta, aftësia për të lëvizur shpejt mund të jetë një avantazh vendimtar për organizatat që kërkojnë të tërheqin kandidatët më të mirë. Britton Bloch.

 

 1. Përmirëson performancën organizative

Sigurimi i shpejtë i talenteve të larta përpara konkurrentëve është thelbësor. Përmirësimi i procesit të punësimit dhe marrja e vendimeve të shpejta mund të lehtësojë tërheqjen dhe mbajtjen e punonjësve të duhur. Duke angazhuar dhe siguruar kandidatë me cilësi të lartë, menaxherët e punësimit mund të rrisin kapacitetin e tyre për të tërhequr dhe mbajtur talentin kryesor, duke forcuar performancën organizative. Reema Akhtar.

Forbes Human Resources Council

 

Të fundit

Moment historik/ Shkencëtarët kinezë zhvillojnë kurën për shërimin e diabetit

Në një moment historik të rëndësishëm të mjekësisë, shkencëtarët kinezë kanë shëruar me sukses diabetin tek një pacient duke...

Merret vendimi, vizitorët do paguajnë më shumë për të vizituar Kullën Eiffel

Këshilli i qytetit të Parisit ka rritur çmimin e hyrjes në Kullën Eiffel për të mbledhur më shumë para për restaurimin e kullës, pasi...

Pse flamingot janë rozë?

Flamingot janë të njohur për pendën e tyre të gjallë rozë, e cila mahnit vëzhguesit në mbarë botën. Faktori mbizotërues që kontribuon në ngjyrën...

Asfaltimi i rrugëve në Farkë, Veliaj: I japim vlerë si qendrës, ashtu edhe periferisë

Ekipet e terrenit në Bashkinë e Tiranës kanë vijuar punën asfaltimin e rrugëve në zonën e Farkës, në kryeqytet. Veliaj shprehet se puna po vijon...

Profesionet e lira/Drejtoria e Tatimeve sqaron përditësimin e kodit ekonomik për bizneset

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka sqaruar se bizneset që nuk ofrojnë shërbime profesionale sipas përcaktimeve të vendimit me listën analitike, por ndërkohë figurojnë...

Lajme të tjera

Web TV