Trashëgimia shqiptare po lulëzon në zemër të New York City me “Çka Ka Qëllue”. Ushqimi, tradita dhe kultura shqiptare, vjen në SHBA përmes Shqipërisë dhe Kosovës. Themeluesi i këtij restoranti është shqiptari Ramiz Kukaj.
Idea e Kukaj për të hapur një restorant të tillë erdhi pasi djali i tij e pyeti se ku mund t’i çonte miqtë e tij për t’i treguar kuzhinën autentike shqiptare.
Hulumtimet nuk e nxorrën Ramizin dhe djalin e tij duar bosh. Vendimi i Kukaj do bëhej misioni i jetës së tij për të sjellën kulturën shqiptare në zemër të shtetit amerikan.
Restorani “Çka Ka Qëllue” është i dekoruar me objekte shqiptare të shekullit XVIII dhe IXX.
“Çka Ka Qëllue” është një restorant dhe një mini-muze që ka sjellë një nga përvojat më unike në Neë York./Jo.Be/Fjala.al