9 shijet më të njohura dhe më të mira të çajit në botë

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Përveç relaksimit, çajrat e ndryshëm ndihmojnë në rritjen e niveleve të energjisë, qetësimin e trupit, përmirësimin e gjumit, rritjen e imunitetit dhe ndihmon tretjen. Zgjedhjet dhe preferencat e çajit janë subjektive, por shumica e atyre që pinë çaj pëlqejnë të shijojnë lloje të ndryshme çajrash. Të konsumuara në mbarë botën, ka një numër të madh të llojeve të çajrave të disponueshme për t’u shijuar.

Çaji jeshil – Çaji jeshil karakterizohet nga ngjyra e tij jeshile e ndezur dhe notat e freskëta barishtore. Prodhohet me gjethet e çajit të shkurreve të çajit me gjelbërim të përhershëm Camellia Sinensis.

Çaj i zi Cejlon – Çaji Ceylon është një emër që i është dhënë çajit të prodhuar në Sri Lanka (Cejlon ishte emri i mëparshëm i vendit). Shembujt më të mirë të çajit të zi Ceylon vijnë nga plantacionet e çajit në lartësi më të larta, të cilat u japin atyre një aromë të pasur dhe komplekse.

Çaji Pu erh – Pu erh, i njohur gjithashtu si çaj i vjetërsuar ose i cilësisë së mirë, prodhohet ekskluzivisht në provincën Yunnan të Kinës. Ekzistojnë dy lloje kryesore: puerh i papërpunuar, i pa fermentuar, i quajtur puerh sheng, dhe puerh i pjekur, i fermentuar, i njohur si puerh shu. Versioni i papërpunuar ka një aromë shumë të freskët, vegjetale, ndërsa i pjekuri ka një aromë të butë e arritur nga procesi i fermentimit.

Çaji i kamomilit – Një ilaç bimor i preferuar i të gjitha kohërave në mbarë botën, çaji i kamomilit është i njohur për efektin e tij qetësues. Lulet e bimës dhe sythat mblidhen dhe më pas thahen për të bërë çaj.

Çaji anglez – Një nga varietetet më të njohura të çajit në Britaninë e Madhe siç njihet gjerësisht si çaji anglez është një përzierje e çajit të zi të bërë me çaj të zi Assam, Ceylon, kinez dhe kenian. Për shkak të shijes së tij të fortë, çaji zakonisht ëmbëlsohet dhe shërbehet me qumësht.

Lexo edhe :  Horoskopi, e martë, 17 dhjetor 2024/ Surprizat e yjeve për ju sot

Çaji i limonit – I popullarizuar në Azinë Juglindore, çaji i barit të limonit është konsumuar si një ilaç për të ndihmuar në nxitjen e gjumit, lehtësimin e dhimbjeve dhe rritjen e imunitetit. Çaji ka një aromë të freskët, limoni dhe agrume.

Çaji me shafran i Indisë – Çaji i shafranit të Indisë është një çaj i përzier me ngjyra të ndezura, i bërë nga shafrani dhe përbërësve të tjerë si limoni, xhenxhefili dhe kanella. Në të vërtetë, ky çaj e ka origjinën nga Okinawa, në Japoninë Jugore.

Çaj jasemini – Çaji i jaseminit është një çaj me aromën e luleve të jaseminit. Çaji jeshil është zakonisht në bazë. Ky çaj aromatik është më i popullarizuar në Kinë, aroma e tij është paksa e ëmbël dhe shumë aromatike.

Çaj mente – I njohur për të ndihmuar me tretjen, çaji i mentës është natyralisht i ëmbël dhe pa kafeinë. Në Gadishullin Korean, çaji tradicional i nenexhikut quhet bakha-çam. Në Indi, quhet pudina chai. S.B

Të fundit

Temperatura minimale deri në -6 gradë! Parashikimi i motit për fundjavën që na pret

Paqëndrueshmëria atmosferike që ka përfshirë vendin tonë do të vijojë deri në orët e mëngjesit të ditës së shtunë. Sipas...

Rrugët drejt juglindjes në kaos, autoritetet apelojnë për kujdes

Gjatë fundjavave dhe ditëve të festave, aksi rrugor nacional Elbasan-Tiranë është i ngarkuar me trafik. Në ditë festash, për shkak të vizitorëve që udhëtojnë drejt...

Frederik Ndoci: Parashqevi Simakun e takova në 2007, ishte me të birin!

Ai u shpreh se me këngëtaren njihen prej shumë vitesh dhe se kanë ndarë dhe skenën së bashku, ndërsa tregon se kanë pasur miqësi....

Pse thuhet se Ilnisa dhe Meritoni janë ndarë? Veprimi që i nxiti edhe më shumë spekulimet

Ilnisa Agolli dhe Meriton Mjekiqi ishin një prej çifteve të Big Brother VIP Albania më të diskutuar që prej fillimit të lidhjes së tyre. Mirëpo,...

Heidi Baci “i vjedh” emisionin Roza Latit, zbulohen prapaskenat!

Vetëm pak kohë pasi tha se do të largohej përfundimisht nga Shqipëria, Heidi u rikthye. Ish-finalistja e “Big Brother” u shpreh se nuk jetonte...

Lajme të tjera

Web TV