Mollët janë një nga frutat më të shijshme dhe të shëndetshme që mund të konsumojmë, por shpesh na lind pyetja: A duhen qëruar mollët?
Përgjigjja është: Jo, nuk është e nevojshme të qëroni mollët. Ato kanë një lëkurë të pasur me fibra dhe vitamina që është shumë e dobishme për shëndetin.
Lëkura e mollës përmban shumë antioksidantë dhe është një burim i shkëlqyer i vitaminës C, e cila ndihmon në forcimin e sistemit të imunitetit dhe mbrojtjen kundër infeksioneve.
Përveç kësaj, fibra që gjendet në lëkurën e tyre ndihmon në rregullimin e tretjes dhe në mbajtjen e nivelit të sheqerit në gjak nën kontroll. Kështu, lëkura e mollës mund të kontribuojë në shëndetin e tretjes dhe të zemrës.
Nëse jeni të shqetësuar për pesticidet, mund ta shpërlani mirë mollën me ujë të ftohtë dhe, për më shumë siguri, mund të zgjidhni mollë organike./ S,M