Mos gaboni më, ja pse nuk duhet të pini ujë kur hani ëmbëlsira

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Pas një vakti të kripur zakonisht duam ujë të mjaftueshëm për të shuar etjen.

Por diçka e ngjashme ndodh shumicën e rasteve kur ne konsumojmë diçka të ëmbël, si për shembull një çokollatë apo një pastë. Dhe për këtë ka një shpjegim, madje edhe shkencor. Pse sheqeri na bën të etur?

Kur ne konsumojmë sheqer, ai fillimisht shkon në stomak dhe më pas kalon në gjak, shpjegon Caroline Apovian, profesore në Departamentin e Endokrinologjisë, Diabetit dhe Ushqyerjes në Universitetin e Bostonit. Pasi hyn në gjak, rrit nivelet e glukozës (sheqerit) dhe qelizat lëshojnë ujë për të rivendosur ekuilibrin në përbërjen e gjakut.

Ndërsa qelizat humbasin ujë, truri merr “sinjalin” dhe na paralajmëron të rrisim nivelet e hidratimit të trupit tonë, duke intensifikuar dëshirën për ujë.

Të fundit

Trump kritikon Putinin pas takimit ‘historik’ me Zelenskyn në Vatikan

Donald Trump kritikoi publikisht presidentin rus Vladimir Putin pas një takimi “potencialisht historik” me presidentin ukrainas Volodymyr Zelenskyy, zhvilluar...

Singapori urdhëron META-n të bllokojë postimet e huaja përpara zgjedhjeve

Autoritetet e Singaporit i kanë urdhëruar Metës, pronarit të Facebook-ut, të bllokojë aksesin në postime të caktuara nga të huajt për përdoruesit e Singaporit,...

Habit Natalie Portman: Kam ndjerë praninë e një fantazme

Në intervistën e saj të re me Jenna Ortega në revistën Interview, Natalie Portman iu bë një pyetje e çuditshme, nëse ajo ka parë...

SPAK sekuestron 1152 telefona në 4 vite/ Çfarë zbulojnë kutitë e zeza të krimit?

“Telefonat personal, në 4 vite të punës së SPAK, u kthyen burimi kryesor i hetuesve në zbërthimin e mekanizmit të korrupsionit të zyrtarëve. Dosje të...

WhatsApp prezanton mbrojtjen e re të privatësisë së bisedës

WhatsApp ka lansuar zyrtarisht Advanced Chat Privacy, një “shtresë e re e mbrojtjes së privatësisë” për bisedat 1-në-1, si dhe bisedat në grup. Privatësia e...

Lajme të tjera

Web TV