Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Kolesteroli i lartë dëmton kockat, çfarë duhet të hani për të ruajtur ekuilibrat

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Kolesteroli i lartë është një faktor kyç në cenimin e shëndetit të zemrës, por mjekët paralajmërojnë se ai ndikon ndjeshëm në rënien e dendësisë kockore.

Sipas kërkimeve shkencore, nivelet e larta të kolesterolit shkaktojnë eliminimin e indeve ndërlidhëse të kockave.

Një gjë e tillë shkakton osteoartrit, një lloj i veçantë i sëmundjes së artritit që ndodh kur indet e kockave shpërbëhen dhe dobësohen.

 

Çfarë është kolesteroli

Kolesteroli është një substancë e ngjashme me dyllin që prodhohet nga mëlçia.

Ai është i rëndësishëm për disa hormone në organizëm.

Kolesteroli është i nevojshëm për lëkurën dhe parandalon tharjen e saj.

Kolesteroli ka ndikim edhe tek imuniteti.

Kjo substancë ngjitëse përthith toksinat dhe i nxjerr ato jashtë.

Kolesteroli ndahet në dy kategori: ai i lipoproteinës me dendësi të ulët (LDL) që është i keq dhe ai i lipoproteinës me dendësi të lartë që është i mirë.

Kolesteroli LDL përmban më shumë yndyrë se proteinë dhe transporton acidet yndyrore në gjak.

Kolesteroli HDL luan rol në transportimin e hormoneve dhe përpunimin e toksinave nga mëlçia.

Kur ushqimet përpunohen ato dëmtohen nga radikalet e lira dhe oksidohen.

Kolesteroli kështu bëhet më i ngjitshëm dhe mbetet në shtresat e brendshme të enëve të gjakut duket shkaktuar inflamacion.

Kolesteroli kontrollohet duke ngrënë ushqime të pasura me antioksidantë.

Ushqimet që ruajnë ekuilibrat e kolesterolit në gjak

Tërshëra

Ky drith është i pasur me fibër të tretshme, të cilën mund ta gjeni edhe tek mollët, kumbullat dhe dardhat. Sipas të dhënave, fibra ndihmon organizmin të mos përthithë shumë kolesterol në gjak.

Avokadot

Avokadot përmbajnë yndyrna mono-të-pangopura të cilat mbajnë nën kontroll nivelet e kolesterolit të keq.

 

Elbi

Ky drith është shumë i pasur me fibër. Ai mund të gatuhet dhe konsumohet në mënyra të ndryshme dhe aspak të mërzitshme.

Lexo edhe :  Për këto shenja të horoskopit, pjesa tjetër e muajit do të jetë shumë e vështirë

Arrat

Arrat ofrojnë acide yndyrore mono-të-pangopura dhe polio-të-pangopura, sidomos nëse konsumohen të pagatuara.

Vaji i ullirit

Ky vaj është një burim i shkëlqyer i yndyrnave mono-të-pangopura dhe acideve yndyrore omega-3 të cilat rrisin nivelin e përthithjes së kalciumit dhe ndihmojnë në ruajtjen e dendësisë kockore.

Salmoni

Peshqit si salmon dhe sardelet janë të pasura me acidet yndyrore omega-3 të cilat ulin rrezikun e atakut në zemër./kb

Të fundit

Një tjetër baladë dashurie? Xhensila Myrtezaj publikon foto në Kosovë me…

Ndarja e çiftit të njohur, Bes Kallaku dhe Xhensila Myrtezaj, është prej kohësh në qendër të vëmendjes. Burime nga...

Të vërtetat që patjetër duhet të dini për gjumin dhe rëndësinë e tij

Njeriu shpenzon një të tretën e jetës së tij duke fjetur. Ekspertët thonë se gjumi ështe aspekti më misterioz i shëndetit dhe mirëqenies. Ai ndikon...

Sa kohë i duhet trurit tonë që të zgjohet në mëngjes? Ja çfarë thotë studimi

A e dini se sa kohë na duhet në mëngjes për të aktivizuar plotësisht trurin tonë? Kjo, sipas shkencëtarëve, varet nga ajo që quhet...

Si po tentohet të vidhen llogaritë bankare me aplikacionin “PLINKO”

Policia e Shtetit ka bërë një apel për qytetarët shqiptarë që të tregojnë kujdes kur përdorin aplikacionin Plinko sepse përmes tij po tentohen të...

Indeksi global i sigurisë kibernetike, Shqipëria ngjitet me 23 vende

Shqipëria ka bërë një përparim të rëndësishëm në Indeksin Global të Sigurisë Kibernetike 2024, duke u ngjitur me 23 vende në renditjen botërore, sipas...

Lajme të tjera

Web TV