Kumbullat janë jashtëzakonisht të dobishme për shëndetin për disa arsye, gjë që e bën konsumimin e rregullt të tyre të këshillueshëm për ruajtjen e mirëqenies së përgjithshme të organizmit.
Duke ngrënë 8 kumbulla në ditë për dy muaj ju do të shikoni se niveli i kolesterolit në gjak do të bjerë ndjeshëm. Gjithashtu edhe kockat do t’i ndjeni më të forta.
Kumbullat janë të pasura me lëndë ushqyese që janë kyçe për shëndetin e kockave, si vitamina K, magnez dhe kalium.
Kumbullat janë gjithashtu të larta në fibra, me një servim mesatar prej 100 gr që siguron rreth 2 g fibra. Kjo fibër jo vetëm që ndihmon në rregullimin e tretjes dhe parandalimin e kapsllëkut, por gjithashtu luan një rol kyç në reduktimin e rrezikut të diabetit të tipit 2.
Indeksi i ulët glicemik i kumbullave do të thotë se ato mund të ndihmojnë në kontrollin e niveleve të sheqerit në gjak, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për ata që vuajnë nga insulina. rezistenca ose janë të prirur për të zhvilluar diabetin.
Përveç kësaj, kumbullat janë të pasura me vitamina dhe minerale të ndryshme që mbështesin shëndetin e përgjithshëm. Vitamina C, kompleksi B, vitamina K, kaliumi, magnezi, hekuri dhe kalciumi janë vetëm disa nga lëndët ushqyese të pranishme në kumbulla. Këto lëndë ushqyese janë të rëndësishme për funksionin e sistemit imunitar, shëndetin e lëkurës, kockave dhe muskujve.
Kumbullat e thata, nga ana tjetër, përmbajnë një përqendrim të lartë të fibrave dhe sorbitolit, gjë që i bën ato një laksativ natyral efektiv. Studimet kanë treguar se konsumimi i kumbullave të thata mund të përmirësojë densitetin e kockave, gjë që është e rëndësishme për parandalimin e osteoporozës dhe ruajtjen e shëndetit të kockave në pleqëri./ S.M