Dieta e orizit dhe mollës nuk është si të gjithë të tjerat. Në fakt, duhen vetëm 7 ditë për të humbur deri në 5 kg me këtë dietë detoksifikuese dhe pastruese.
Dy përbërësit kryesorë janë orizi dhe molla. Orizi do të shërbejë për të ulur barkun dhe djegur dhjamin pa e shtrënguar stomakun me procese të mundimshme të tretjes.
Molla, megjithatë, me pak kaloritë e saj do të jetë në gjendje të japë atributin e duhur të fibrave dhe vitaminave të domosdoshme për trupin tonë.
Këtu është menyja e javës:
E hënë
Mëngjesi: një gotë qumësht, 1 biskotë integrale, një kupë orizi, një mollë dhe për të përfunduar një kafe nëse ju pëlqen.
Zemra: 1 mollë.
Dreka: 150 g peshk, sallatë e përzier dhe në fund dy biskota.
Zemra: mollë, banane dhe boronica.
Darka: 70 g oriz kaf me kunguj të njomë, një vezë e zier dhe përmbyllet me një mollë.
E martë
Mëngjesi: një kos me një kupë oriz, një mollë, 2 arra dhe një kafe nëse dëshironi.
Zemra: një mollë.
Dreka: 70 g oriz me vaj të papërpunuar dhe një sallatë mikse.
Zemra: një mollë dhe një banane
Darka: Dy vezë të ziera me brokoli të ziera dhe me vaj dhe limon dhe në fund një mollë të mirë.
E mërkurë
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota integrale, një mollë dhe një kafe nëse dëshironi.
Zemra: 1 mollë
Dreka: 100 g gjoks pule të pjekur në skarë, spinaq i zier me erëza me një lugë vaj dhe limon dhe në fund dy biskota.
Zemra: një mollë dhe një dardhë.
Darka: speca të mbushura me oriz të gatuar në furrë dhe në fund një mollë.
E enjte
Mëngjesi: një kos me pak yndyrë, 3 arra dhe një mollë. Nëse dëshironi, gjithashtu një kafe e mirë.
Zemra: një mollë dhe një portokall. Nëse preferoni ose jeni në stinët e ngrohta, një grejpfrut.
Dreka: 100 g peshk, sallatë mikse.
Zemra: një lëng portokalli dhe një mollë.
Darka: 80 g oriz me një pjesë të gjoksit të pulës dhe mollën tonë të pashmangshme.
E premte
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota dhe një mollë.
Zemra: një mollë dhe një dardhë.
Dreka: 120 g peshk dhe rukola në krye me vaj, kripë dhe limon dhe për të përfunduar dy biskota për ëmbëlsirë.
Zemra: një mollë dhe një portokall.
Darka: 80 g rizoto me kërpudha, dy kopër dhe në fund një mollë e mirë.
E shtunë
Mëngjesi: një kos me oriz, një mollë dhe 3 arra.
Zemra: një mollë.
Dreka: 60 g oriz domate dhe brokoli.
Zemra: një mollë dhe një lëng portokalli.
Darka: supë me perime, një vezë e zier dhe dy ëmbëlsira orizi.
E diel
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 thelpinj integralë, një mollë dhe 2 arra.
Zemra: një mollë dhe një banane.
Dreka: 60 g rizoto me shafran dhe një sallatë e pasur e përzier.
Zemra: dy mollë.
Darka: gjoks pule, spinaq i zier me vaj dhe limon dhe dy biskota për ëmbëlsirë.