Të investosh për një pension të dytë dhe të paguash më pak taksa, mundësi nga Fondi SIGAL

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

A po mendoni për pensionin tuaj në pleqëri?

Vitet kalojnë shpejt dhe për të patur një moshë të tretë sa më të qetë financiarisht, duhet
menduar sa më herët.

Përpos skemës shtetërore, prej disa vitesh, shqiptarët kanë mundësi të kenë edhe një pension
të dytë duke investuar në fondet e pensioneve vullnetare.

Dhe nëse flasim për to, më i madhi në Shqipëri është Fondi i Pensionit Vullnetar SIGAL.

Fondi SIGAL është një mundësi e mirë investimi për kursimet tuaja, pasi ju jo vetëm kurseni dhe
i shtoni paratë tuaja me interesa të larta variable por dhe paguani më pak taksa.

Një shembull i thjeshtë është ilustruar në video ku një individ me pagë bruto 220,000 lekë
derdh kontribute për pesnisonin e tij rreth 21,000 lekë dhe shmang taksën 23% mbi pagën.

Gjithashtu pensioni i tij do të jetë mjaftueshëm i kënaqshëm.

Duke krijuar një plan pensioni ju kurseni para për të ardhmen tuaj, gjithashtu dhe i investoni
këto para pasi kursimet tuaja në Fondin e Pensionit SIGAL shtohen me interesa të larta variable.
Gjithashtu kontributet tuaja në fond zbriten nga paga bruto. Kjo sjell një përfitim fiskal ku ju në
të njëjtën kohë, kurseni, investoni, dhe paguani më pak taksa nga paga juaj.

Çfarë është Fondi i Pensionit Vullnetar SIGAL?

Fondi është grup asetesh në pronësi të anëtarëve të tij. Në mënyrë të thjeshtuar fondin mund
ta konsiderojmë si një pronësi ku secili anëtar ka aksionet e tij, në bazë të shumës së parave të
investuara nga secili prej tyre.

Fondi ka për qëllim maksimizimin e kthimit nga investimi nëpërmjet një administrimi të
kujdesshëm të aseteve. Ai nuk bën gjë tjetër përveç se paratë e individit i shumëfishon dhe i
kthen në pagesa mujore në pleqëri ose edhe 5 vite para moshës së pensionit shtetëror.

Sa i përket Fondit SIGAL, ju mund të anëtarësoheni kurdo dhe të kontribuoni në llogarinë e tuaj
të pensionit sipas mundësisë financiare.

Ndërsa kurseni në llogarinë tuaj të pensionit, ju fitoni interes të lartë të përbërë gjatë një
periudhe shumëvjeçare.

Një Fond Pensioni Privat Vullnetare i ofron anëtarëve të tij mundësinë e një pensioni të
përshtatshëm për të ruajtur standardin e jetesës sipas kërkesave dhe nevojave të tyre, duke
maksimizuar përfitimet nëpërmjet një administrimi të kujdesshëm të aseteve.

Sa më herët të filloni të investoni në një pension, aq më shumë do të përfitoni, pasi vetë
interesi fiton më shumë interes dhe e gjithë llogaria juaj rritet më shpejt.

Si funksionon skema e pensioneve private? Kush mund të bëhet anëtar?

Të drejtën për tu anëtarësuar e kanë të gjithë personat, pavarësissht nga mosha, vendndodhja
dhe punësimi

Lexo edhe :  Rritet përdorimi i kontraceptivëve, nga vajzat e reja/Mjekët: Marrja pa kriter ka rreziqe

Fondi SIGAL Është një Fond Pensioni me kontribute individuale të përcaktuara.

Kontributet për pension privat mund ti paguajnë individët anëtarë të Fondit, punëdhënësit e
tyre, ose çdo person i tretë ne emër të tyre në lekë

Kontributi për pension mund të paguhet sipas dëshirës dhe mundësisë në baza mujore, 3-
mujore, 6-mujore ose vjetore, etj. Kontributet mund të paguhen edhe si shumë e
menjëhershme

Nëse jam i punësuar, a mund të anëtarësohem në fond?

Sigurisht që po! Anëtarësimi mund të kryhet në mënyrë individuale ose nëpërmjet një skeme
profesionale nga punëdhënësi.

Ka dy alternativa të anëtarësimit në skemën profesionale:

Kontribuon vetëm punëdhënësi për punëmarrësit e tij në masën e caktuar nga vetë
punëdhënësi;
Kontribuon punëdhënësi dhe punëmarrësi së bashku për llogari të punëmarrësit.

A trasferohet fondi privat i pensionit?

Po. Çdo anëtar mund të transferojë asetet e tij nga një fond pensioni në një tjetër nëse fondi
tjetër ka normat e fitimit më të larta se fondi paraardhës.

Kjo bëhet kundrejt një “penaliteti” të themi prej 0.5% të aseteve që ke në fondin aktual.

A humbasin paratë e investuara nëse personi ndërron jetë? A janë asetet e trashëgueshme?

Sigurisht. Ndryshe nga pensioni shtetëror, në rast humbje jete si anëtar të Fondit, asetet e
mbetura në llogarinë tuaj u shpërndahen menjëherë trashëgimtarëve.

Çfarë ndryshimi ka midis depozitës bankare dhe një Fondi Privat Pensioni?

Norma e kthimit në fond është e lidhur ngushtë me ecurinë e Titujve të Shtetit, bonove dhe
Obligacioneve.

Si rrjedhojë vlera e investimit luhatet në varësi të tregut të letrave me vlerë. Pra, norma e
kthimit në fond është e ndryshueshme dhe jo fikse.

Ndryshe nga depozita që i ka fikse.

Ju mund të tërhiqni shumën e depozituar: 5 vjet para moshës së daljes në pension; gjatë
moshës së pensionit; dhe në rast humbjeje aftësie për punë në mënyrë të përhershme.

Gjithashtu Fondi ofron depozitim të shumave të vogla nën minimumin e kërkuar të depozitave,
të bonove dhe obligacioneve dhe mundësia e kryerjes së pagesave në mënyrë automatike çdo
muaj.

Kur merr pensionin pse duhet të paguash taksa? Sa janë taksat që paguhen?

Me ligjin e ri do të tatohet vetëm fitimi. Jo më kontibuti….

BONUSET DHE LEHTËSIRAT QË OFRON FONDI SIGAL?

Duke u anëtarësuar në Fondin e Pensionit Vullnetar SIGAL, krahas kursimeve tuaja që rriten me
interesa të larta, ju përfitoni edhe zbritje deri në 50% në klinikat mjekësore më të mira në
Shqipëri.

Për më shumë informacione:

Tel: +35544511666

E-mail: info@fondisigal.com.al

Web: www.fondisigal.com.al

Të fundit

I keni ditur më parë? Njihuni me karakteristikat më toksike të shenjës së Peshqve

Peshqit janë shenja e fundit e zodiakut dhe njëkohësisht më e ndjeshmja. Por çfarë e bën këtë shenjë toksike? Çfarë...

Kërkon t’i shpëtojë eliminimit, Sara vishet si mashkull dhe propozon për martesë…

Sara Gjordeni ka gjetur një mënyrë interesante që të bëjë për vete publikun dhe për t’i shpëtuar eliminimit. Ajo është veshur si mashkull, ka kapur...

Nga banorët e rinj, deri te çiftet e shtëpisë, gazetarja analizon gjithçka mbi “BBV3”

Gazetarja Klotilda Harka ishte e ftuar sot në një emision televiziv për një analizë mbi “Big Brother Vip 3”, banorët dhe situatat e krijuara...

Ja si të ruani shëndetin në një mjedis pune toksik

Ishte argëtuese, derisa nuk ishte. Kur filloi punën e tij të re, Gareth ishte duke qeshur, kompania e tij po bënte gjëra emocionuese, ai...

E bujshme nga gazeta gjermane “Bild”, Bayern i beson pankinën ish-trajnerit të Realit

Bayerni i Mynihut ka gjetur trajnerin e ri. Lajmi i bujshëm vjen nga e përditshmja gjermane “Bild”, e cila raporton se në stolin e...

Lajme të tjera

Web TV