Arrat kanë benefite të jashtëzakonshme për shëndetin tuaj metabolik dhe atë mendor.
Përftimet shëndetësore të tyre përfshijnë:
Përmirësimi i shëndetit të zemrës.
Arrat janë të pasura me yndyrna të shëndetshme, duke përfshirë acide yndyrore omega-3, të cilat janë thelbësore për ruajtjen e shëndetit të zemrës.
Studimet kanë treguar se konsumimi i rregullt i arrave mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit të keq. Gjithashtu ndihmon në uljen e presionit të gjakut dhe uljen e inflamacionit në trup.
Përmirësimi i funksionit të trurit.
Studimet kanë treguar se acidet yndyrore omega-3 mund të përmirësojnë funksionin njohës, kujtesën dhe disponimin.
Arrat mund të ndihmojnë në menaxhimin e peshës për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të fibrave dhe proteinave, të cilat mund të zvogëlojnë marrjen e përgjithshme të kalorive.
Arrat mund të jenë gjithashtu të dobishme për menaxhimin e diabetit, pasi ato janë treguar se përmirësojnë ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe në këtë mënyrë reduktojnë nivelet e sheqerit në gjak.
Arrat ndihmojnë në përmirësimin e tretjes së stomakut, zvogëlojnë rrezikun e kapsllëkut dhe përmirësojnë shëndetin e zorrëve.
Arrat janë një burim i shkëlqyer i kalciumit dhe magnezit, të cilët janë të rëndësishëm për ruajtjen e kockave të forta.
Arrat ndihmojnë për ta pasur lëkurën me shkëlqim dhe parandalon plakjen e parakohshme.
Arrat mund të ndihmojnë për të mbështetur funksionin imunitar dhe për të zvogëluar rrezikun e infeksioneve.
Arrat për shkak të vetive të tyre anti-inflamatore mund të ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit në trup.
Studimet kanë treguar se arrat mund të ndihmojnë në përmirësimin e funksionit të mëlçisë dhe zvogëlojnë shanset për sëmundje të mëlçisë yndyrore.
Sytë tuaj kanë nevojë për vitaminë E. Arrat mund të ndihmojnë në mbrojtjen e syve nga dëmtimet e lidhura me moshën dhe të zvogëlojnë rrezikun e kataraktit.
Arrat janë një burim i mirë i proteinave dhe yndyrave të shëndetshme, të cilat mund të ofrojnë energji dhe të ndihmojnë në uljen e lodhjes.
Arrat mund të ndihmojnë në mbrojtjen e trupit nga dëmtimi qelizor dhe ngadalësojnë procesin e plakjes.