Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Si të përgatisni shurupin medicinal të shtogut kundër gripit dhe të ftohurës

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Çajrat bimorë përbëjnë kurën më të mirë natyrale kundër shumë problemeve me shëndetin.

Për shembull, çaji i kamomilit rekomandohet gjërësisht kundër urthit dhe stresit, ndërsa çaji i xhenxhefilit ose nenexhikut rekomandohet kundër problemeve me stomakun.

Në vendin tonë ka nisur zyrtarisht stina e virozave dhe mjekët raportojnë një numër në rritje të pacientëve që janë prekur nga virozat në rrugët e sipërme të frymëmarrjes.

Një nga bimët më të mira kundër këtyre problemeve është shtogu, në formë çaji apo shurupi.

Të gjitha këto e furnizojnë trupin me antioksidantë dhe forcojnë sistemin imunitar.

Studime të ndryshme kanë konfirmuar se marrja e 15 ml shurup shtogu katër herë në ditë zvogëlon kohëzgjatjen e simptomave të gripit me të paktën 4 ditë.

Ky shurup zbut ashpërsinë e simptomave të të ftohurës.

Në treg mund të gjeni marka cilësore të këtij shurupi, ose mund ta përgatisni vetë atë në kushtet e shtëpisë.

Receta:

Shurup shtogu i bërë në shtëpi.

Përbërësit:
3 gota e gjysmë me ujë të ftohtë
2 gota me kokrra të thata shtogu
1 lugë gjelle me copa xhenxhefili organik të freskët ose të thatë
1 lugë çaji me kanellë pluhur ose 1 shkop kanelle
1 filxhan me mjaltë cilësor
Udhëzimet:
Hidhni ujin në një tenxhere. Shtoni kanellën, kokrrat e shtogut dhe xhenxhefilin.

Lëreni lëngun të ziejë.  Uleni zjarrin dhe mbajeni tenxheren të mbuluar ndërsa lëngu zien për 40-45 minuta deri sa sasia e lëngut të përgjysmohet.

Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe shtypini kokrrat.

Përdorni një napë të pastër ose kullesë dhe lëngun hidheni në një enë qelqi.

Nëse përdorni napën, mos hezitoni ta shtrydhni atë që të përftoni lëngun e mbetur.

Shtoni mjaltë dhe përziejeni deri sa të jetë tretur.

Lexo edhe :  Tetori rozë/ Fluks vizitash në Spitalin e Fierit, 50 gra të prekura nga kanceri i gjirit

Shurupin hidheni në një shishe ose enë qelqi të sterilizuar

Ruajeni në një vend të freskët.

Konsumoni nga një lugë gjelle shurup shtogu tre herë në ditë për rreth 15 ditë. S.B

Të fundit

“Çdo herë që nuk biem dakord për diçka…”/ Albin Kurti flet për raportin me Edi Ramën

“Nuk mund ta bëj një kualifikim të tillë”, tha kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i pyetur se si janë...

Të dehur në timon dhe pa lejedrejtimi, 38 drejtues mjetesh të arrestuar gjatë javës

Drejtoria e Policisë Rrugore me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore në qendrat urbane e rurale, akset rrugore nacionale e ato dytësore, si dhe rritjen...

Basha publikon pikat kryesore të programit ekonomik: Më shumë mirëqenie për shqiptarët

Kryetari i PD-Demokratët Euroatlantikë, Lulzim Basha, ka shpërndarë një video me pikat kryesore të programit ekonomik. Basha shprehet se “në zgjedhjet e ardhshme do të...

Meghan Markle bën një paraqitje befasuese pa princ Harryn në Los Angeles

Meghan Markle ka bërë një paraqitje surprizë, pa Princin Harry në Los Angeles, mes spekulimeve se çifti jetojnë “jete të ndara”. Dukesha e Sussex kishte...

Thumbon Aulona Musta: Ka personazhe që nuk meritojnë asnjë sekondë transmetim

Në një intervistë për revistën Bordo, gazetarja e njohur Aulona Musta ka shprehur mendimin e saj rreth emisioneve dhe figurave publike që shfaqen në...

Lajme të tjera

Web TV