“Rreziku i kolesterolit shumë i lartë..”/ Eksperti ushqimor : Lajini vezët e fshatit…

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Abdyl Sinani, ekspert i sigurisë ushqimore tha në emisionin Good Morning Albanians në Euronews Albania se vezët e fshatit që bëhet nga pula të rritura në natyrë e kanë të verdhën në ngjyrë më të fortë.

Përveç benefiteve që ka organizmi i njeriut nga konsumimi i vezës, e cila është shumë e pasur me vitaminë A, ajo bart edhe rrezikun e salmonelës.

Eksperti këshilloi që në rastin e vezëve të fshatit, ato të lahen me ujë të rrjedhshëm përpara konsumimit.

“Nëse e marrim vezën dhe s’e kemi lartë me ujë të rrjedhshëm ajo ka rrezikun e salmonelës. Në lëkurën e tyre ka salmonelë, kur do ta skuqësh duhet ta lash mirë. Nëse e tepron me vezën, vepron kolesteroli. Nuk duhen konsumuar më shumë se  1-2 kokrra në ditë, nëse konsumohet më tepër është rreziku i kolesterolit”, tha eskperti.

Të fundit

Cilat janë shkaqet e lëvizjes së pavetëdijshme në gjumë, somnabulizmi?

Somnambulizmi, ose ecja në gjumë, është një çrregullim që ndodh kur individët lëvizin ose ecin gjatë fazave më të...

Florian Marku arrestohet sërish, këtë herë në Angli!

Telashet për boksierin shqiptar, Florian Marku nuk kanë të mbaruar. Vetëm disa ditë pasi u lirua në Gjermani, sportisti shqiptar është arrestuar sërish, por...

A rrezikojmë izolimin nga virusi i “ri”? Alimehmeti apel qytetarëve: Shkakton sëmundje

“Virusi i ri, a rrezikojmë izolimin”, kjo ishte tema e emisionit në një studio televizive. Mjeku Epidemiolog Ilir Alimehmeti i ftuar në studio tha se...

Gjithë natën me 5 persona, zbardhet dëshmia e 21-vjeçares që alarmoi Tiranën

Forcat speciale të RENEA-s ndërhynë në një apartament në një pallat në Astir, aty ku këtë të enjte u ngujua një vajzë e moshës...

Përshpejton plakjen dhe rrit kolesterolin, ky është mishi më i keq për shëndetin tuaj

Është e vështirë për shumë njerëz të imagjinojnë një vakt pa mish, por duhet të mendojmë ta konsumojmë më rrallë, sepse ngrënia e tepërt...

Lajme të tjera

Web TV