Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Nga spinaqi te hudhrat, ushqimet që ndihmojnë reduktimin e rrezikut të kancerit të gjirit

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Kanceri i gjirit prek shumë gra, me diagnoza që rriten çdo vit, sipas statistikave.

Kontribuesja mjekësore Nicole Saphier, në “Fox & Friends” ka folur mbi rrezikun në rritje të kësaj sëmundje, si dhe ka përmendur disa ushqime që mund të ndihmojnë në reduktimin e tij.

“Faktorët kryesorë të rrezikut për kancerin e gjirit përfshijnë gjininë (të jesh femër), moshën dhe trashëgiminë e një mutacioni gjenetik”, tha Saphier.

Megjithatë, ajo shtoi se ka edhe shumë faktorë të jashtëm që mund të rrisin rrezikun, siç janë toksinat mjedisore që gjenden në ushqime dhe produkte të tjera.

 

 

Ushqimet që mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të gjirit

Spinaqi

Gjethet e mëdha të spinaqit përmbajnë karotenoidë, të cilët janë mikronutrientë që janë shoqëruar me një rrezik të reduktuar të kancerit të gjirit.

Hudhra

Sipas Saphier, studime të vogla kanë zbuluar se njerëzit që konsumojnë rregullisht hudhër kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të kancerit të gjirit. Studimet kanë treguar se substancat aktive në hudhër mund të pengojnë rritjen e kancerit dhe të vrasin qelizat e kancerit, megjithëse nevojiten kërkime të mëtejshme për të konfirmuar këtë hipotezë.

Boronica

Saphier zbuloi se ajo konsumon dy grushta boronica çdo mëngjes në mënyrë që të korrë përfitimet e flavonoideve dhe anthocyanins që ato përmbajnë. Një studim i fundit tregoi se flavonoidet mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit të gjirit dhe të rrisin efektivitetin e trajtimeve të kancerit. Antioksidantët që gjenden në frutat dhe perimet e kuqe, blu dhe vjollcë janë shoqëruar gjithashtu me një rrezik më të ulët të kancerit të gjirit dhe rikthimit të tij.

Lexo edhe :  A rrisin spiralet rrezikun e kancerit të gjirit? Ja çfarë tregojnë studimet

Salmoni

Studimet e kryera në intervale të rregullta mbi peshkun me vaj kanë vërtetuar se gratë që e konsumojnë shpesh kanë një rrezik 14% më të ulët për të zhvilluar kancer gjiri.

Shafrani i Indisë

Kjo erëz e zakonshme është treguar se ndihmon në reduktimin e inflamacionit dhe rrezikun e kancerit, raporton Saphier. S.B

Të fundit

Uji i gazuar nuk e dëmton smaltin e dhëmbëve, sipas një studimi

Të gjithë ata që deri më tani ishin në dilemë nëse uji mineral i gazuar është i shëndetshëm dhe...

Regjistrimi i votuesve nga jashtë, mjafton një nga dokumentet e kërkuara

Komisioni Rregullator miratoi sot projektvendimin “Për miratimin e listës së dokumentacionit që kërkohet për të vërtetuar qëndrimin e zgjedhësit shqiptar që voton jashtë territorit...

Rritja e çmimit të energjisë, “Konkurrenca” në monitorim ndërmarrjet e prodhimit të bukës

Autoritetit i Konkurrencës vendosi menjëherë nën monitorim çmimin e prodhimit dhe tregtimit të bukës pas hyrjes në fuqi të vendimit të prillit të Entit...

Bianca Balti poston video pa flokë teksa përballet me kancerin ovarian

Modelja italiane Bianca Balti, e cila prej disa muajsh është duke u përballur me kancerin e vezoreve, ka publikuar një video në Tik Tok. Modelja...

Çfarë është sindroma Rejnad ose sindroma e rrathëve të zinj poshtë syve

Rrathët e zinj ose sytë si gropë për muaj dhe vite të tëra tek të rriturit apo edhe fëmijët, nënkuptojnë një problem të fshehtë...

Lajme të tjera

Web TV