Free Porn





manotobet

takbet
betcart




betboro

megapari
mahbet
betforward


1xbet
teen sex
porn
djav
best porn 2025
porn 2026
brunette banged
Ankara Escort
1xbet
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
betforward
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
deneme bonusu veren bahis siteleri
deneme bonusu
casino slot siteleri/a>
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Cialis
Cialis Fiyat

Shkenca e makaronave: Ja si duhet të gatuhen

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje
Gatimi i makaronave ndjek një proces mjaft kompleks kimik-fizik. Dhe një keqkuptim i zakonshëm që duhet të shpërndahet është se 100 gradë nuk është e nevojshme për ta gatuar atë.

Makaronat janë padyshim pjata e parë më e pëlqyer dhe më e pëlqyer në kuzhinën italiane, por ndoshta jo të gjithë e dinë se gatimi i tyre drejtohet nga një proces mjaft kompleks, i cili përfshin tre faktorë kryesorë: depërtimin e ujit në brumë, xhelatizimin e niseshtës

MAKARONA MË TË TRETSHME. Ne duhet të shpërndajmë menjëherë klishenë më të përhapur, domethënë se, sado e pabesueshme të duket, nuk është vërtet e nevojshme ta çojmë ujin në 100 °C (ose më pak, nëse jemi në një lartësi të caktuar) për të lejuar thithjen e ujit. , meqenëse ky proces do të ndodhte tashmë midis 60 dhe 80 °C. E njëjta gjë vlen edhe për xhelatinizimin, pra atë fenomen fizik ku masa e një trupi të ngurtë ngjizet, duke u shndërruar në xhel: në rastin e niseshtës kjo ndodh ndërmjet 50 dhe 70 °C.

Për më tepër, denatyrimi/koagulimi i glutenit është në vend të kësaj një proces kimik që “ndryshon” strukturën e proteinës (gluteni është një proteinë) gjithashtu duke e bërë atë më të tretshëm.Përshtatur nga Fokus.it/O.S 

Të fundit

S’do debatoja kurrë për riarmatim. Por një presidencë e afërt e Trump ndryshon gjithçka

Një president miqësor ndaj Putinit do të përbënte një rrezik të madh për Evropën. Ju pëlqen apo jo, kjo...

Shkrumbohet lokali në Radhimë të Vlorës, digjen dhe shezllohet (FOTO)

Një lokal plazhi me strukturë druri është djegur gjatë orëve të natës në Radhimë të Vlorës. Sipas informacioneve të para bëhet e ditur se...

“Mbreti vdiq”… o burra t’i zëmë vendin!

Nga Leonard Veizi Mbreti vdiq... Long live the king! U vendos të prehet në varreza publike. U tha se ishte gjeni si shkrimtar. U tha se...

Vlorë, vihet nën kontroll zjarri në Llogara! Në ndihmë dhe ushtria

Forcat zjarrfikëse kanë punuar gjithë natën për të shuar zjarrin që ra pasditen e djeshme në qafën e Llogarasë, pranë vendit ku hidhen parashutistët. Në...

Abuzimi me fondet e BE-së, arrestohet ish-ministri Beqja

Ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj, është arrestuar mëngjesin e së enjtes. SPAK ka ngritur akuzën e shpërdorimit të detyrës dhe korrupsion me fondet e...

Lajme të tjera

Web TV