test

Vendimi/ Bashkia e Tiranës merr në pronësi Teatrin Kombëtar

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Bashkia e Tiranës ka marrë sot në pronësi truallin dhe godinën e Teatrin Kombëtar.

Sot është botuar në fletoren zyrtare vendimi i Këshillit të Ministrave ku Bashkia e Tiranës është pronare e vetme Teatrit Kombëtar.

Në VKM sqarohet se Bashkisë së Tiranës i  ndalohet  të  ndryshojë destinacionin e pasurisë, ta tjetërsojë atë apo t’ua japë në përdorim të tretëve.

Vendimi i plotë

Fletorja ZyrtareViti 2020 –Numri 83Faqe|4681VENDIM Nr.377, datë 8.5.2020 PËR KALIMIN NË PRONËSI TË BASHKISË    TIRANË, TË PASURISË NR.1/241, ME EMËRTIMIN “TEATRI KOMBËTAR”, NË ZONËN KADASTRALE 8150, TIRANË

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të neneve  13  e  15,  të  ligjit  nr.8743,  datë  22.2.2001, “Për  pronat  e  paluajtshme  të  shtetit”, të ndryshuar, dhe të neneve 3, shkronja “d”, 5, 7, 8 e   17,   të   ligjit   nr.8744,   datë   22.2.2001, “Për transferimin e  pronave të paluajtshme publike të shtetit  në  njësitë  e  qeverisjes  vendore”, të ndryshuar,    me    propozimin    e    ministrit    të Kulturës, Këshilli i Ministrave VENDOSI:

1.Kalimin  në  pronësi  të  Bashkisë  Tiranë,  të pasurisë    nr.1/241,    me    emërtimin “Teatri Kombëtar”, në  zonën  kadastrale  8150,  Tiranë, me sipërfaqe totale 5 522.7 (pesë mijë e pesëqind e njëzet e dy pikë shtatë) m2, me adresë: rruga “S. Toptani”,   Tiranë,   me   qëllim   ndërtimin   e   një godine   bashkëkohore   dhe   me   standarde   të Teatrit  Kombëtar,  në  konsultim  me  të  gjitha grupet  e  interesit,  sipas  hartës  kadastrale  që  i bashkëlidhet   këtij   vendimi   dhe   është   pjesë përbërëse e tij.

2.Bashkisë  Tiranë  i  ndalohet  të  ndryshojë destinacionin e pasurisë së përcaktuar në pikën 1, të këtij vendimi, ta tjetërsojë atë apo t’ua japë në përdorim të tretëve.

3.Pasuria  e  përcaktuar  në  pikën  1,  të  këtij vendimi,    i    shtohet    listës    përfundimtare    të pjesshme   të   pronave   të   paluajtshme   publike shtetërore,  miratuar  me  vendimin  nr.219,  datë 21.3.2017,  të  Këshillit  të  Ministrave,  “Për miratimin   e   listës   përfundimtare   të   pjesshme (pjesa  e  parë  +  pjesa  e  dytë)  të  pronave  të paluajtshme  publike  shtetërore,  që  transferohen në    pronësi    ose    në    përdorim    të    njësisë administrative  Tiranë,  Bashkia  Tiranë,  të  Qarkut të Tiranës”, të ndryshuar.

Lexo edhe :  Nga sot, temperatura përvëluese: Si të parandaloni emergjencat e lidhura me nxehtësinë

4.Ngarkohen  Ministria  e  Kulturës,  Bashkia Tiranë  dhe  Agjencia  Shtetërore  e  Kadastrës  për zbatimin e këtij vendimi.  Ky   vendim   hyn   në   fuqi   pas   botimit   në Fletoren Zyrtare./l.m/Fjala

Bashkia e Tiranës merr në p… by Fjala.al on Scribd

Të fundit

Anglia zhgënjen në Frankfurt, barazim me gola ndaj Danimarkës

Anglia barazoi 1-1 me Danimarkën në Frankfurt, në përballjen e vlefshme për Europianin.  “3 luanët” realizuan të parët me...

Lufta me kancerin, studimi: Stresi, katalizator për përhapjen e metastazave

Tashmë prej një kohe të gjatë dyshohet që ekziston lidhja midis kancerit dhe stresit kronik, ndërkaq është konstatuar që pikërisht tensioni konstant psikik është...

Shqiptari ngacmon tifozen më ‘hot’ në botë, çfarë s’u pa gjatë ndeshjes Kroaci-Shqipëri

Të gjithë sytë e shqiptarëve ishin në Hamburg një ditë më parë, aty ku Kombëtarja u përball me Kroacinë. Ndeshja përfundoi barazim 2-2, ku dy...

Fiton garën për kreun e ri të NATO, kush është “pëshpëritësi i Trump”

Kryeministri holandez në largim, Mark Rutte, ka fituar garën për t’u bërë kreu i ardhshëm i NATO-s në një moment të rrezikshëm për aleancën...

Panik në Berat/ 7-vjeçari bllokohet brenda në banesë, ndërhyn zjarrfikësja

Një çift bashkëshoshtësh, banues në lagjen “30-Vjetori” në Berat, kanë dalë nga banesa për të bërë pazar, duke lënë në gjumë fëmijën e tyre...

Lajme të tjera

Web TV