Mish i freskët?/Eksperti zbulon kimikatet që shtohen në sallam dhe paralajmëron qytetarët

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Avdyl Sinani, ekspert i industrisë ushqimore foli në lidhje me ushqimet e përpunuara dhe rrezikun e tyre në shëndet.

I ftuar në emisionin “Good Morning Albanians”, ai theksoi se sallamet dhe salçiçet ndryshe nga më parë nuk bëhen me mish të freskët po përzihen dhe me kimikate.

Ai tregoi dhe llojet e kimikateve me të cilat përzihet mishi.

“Sallamet e salçiçet bëhen me mish lope që merren nga pjesa e kurrizit të lopës që është mjaft i ushqyeshëm. Mirëpo tani meqë prodhimi është I madh dhe ka kërkesa të mëdha, marrin nga të gjitha llojet dhe I përzien të gjitha llojet. Tani nuk ka më mish të freskët.  Më pas i hedhin kimikate. Më para sallamin e bënim me mish të freskët, por tani nuk bëhet ashtu”-tha ai./E.T

Të fundit

Çani: Shqipëria është Turqi e dytë, ja pse nuk bëhet shaka me Ramën

Gazetari Arian Çani ka analizuar vizitën e kryeministrit Edi Rama në Athinë ku ka zgjedhur të tregojë pozicionin e...

Çfarë po ndodh me eksportet e vendit tonë në 5 vitet e fundit

Mallrat “Made In Albania” që shiten në Greqi janë dyfishur përgjatë 5 viteve të fundit. Të dhënat e Instat tregojnë se gjatë vitit 2023...

“Njerëzit qanin”/ Gazetarja tregon momentin kur Rama zbriti në aeroportin e Athinës

Takimi i Edi Ramës me shqiptarët e Greqisë këtë të diel, u kthye në kryefjalë në mediat shqiptare dhe ato greke. Gazetarja Anila Basha në...

Vota e diasporës realitet në 2025? Ja si përgjigjet Blendi Klosi

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Socialiste, Blendi Klosi thotë se kjo forcë politike ka shprehur vullnetin e saj që vota e diasporës të bëhet...

“Energjia dhe mënyra se si u prit Rama, surprizë”/ Klosi: Asnjë pengesë nga qeveria greke

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Socialiste, Blendi Klosi thotë se ishte një surprizë e jashtëzakonshme energjia dhe mënyra se si e pritën emigrantët shqiptarë...

Lajme të tjera

Web TV