Mish i freskët?/Eksperti zbulon kimikatet që shtohen në sallam dhe paralajmëron qytetarët

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Avdyl Sinani, ekspert i industrisë ushqimore foli në lidhje me ushqimet e përpunuara dhe rrezikun e tyre në shëndet.

I ftuar në emisionin “Good Morning Albanians”, ai theksoi se sallamet dhe salçiçet ndryshe nga më parë nuk bëhen me mish të freskët po përzihen dhe me kimikate.

Ai tregoi dhe llojet e kimikateve me të cilat përzihet mishi.

“Sallamet e salçiçet bëhen me mish lope që merren nga pjesa e kurrizit të lopës që është mjaft i ushqyeshëm. Mirëpo tani meqë prodhimi është I madh dhe ka kërkesa të mëdha, marrin nga të gjitha llojet dhe I përzien të gjitha llojet. Tani nuk ka më mish të freskët.  Më pas i hedhin kimikate. Më para sallamin e bënim me mish të freskët, por tani nuk bëhet ashtu”-tha ai./E.T

Të fundit

Bisedat tuaja me inteligjencën artificiale shfaqen në Google

Më shumë se 370 mijë biseda nga Grok janë shfaqur në rezultatet e kërkimit në Google pa dijeninë apo...

WhatsApp po përgatit një funksion të ri

Muajin e kaluar dëgjuam se WhatsApp po zhvillon një funksion që i lejon përdoruesit të vendosin kujtesa për thirrjet e humbura, dhe tani kemi...

Situata e zjarreve/ Ministria e Mbrojtjes, raporton përditësimin e fundit

Sipas informacioneve të ndara nga Ministria e Mbrojtjes lidhur me situatën e zjarreve në vend, mësohet se janë evidentuar 10 vatra zjarri. Falë ndërhyrjes është...

Shërbimi informativ gjerman sjell video-lojën: Bëhu spiun

Shërbimi informativ gjerman, BND dëshiron ta bëjë punën e spiunit më tërheqëse përmes një video-loje kompjuterike. Në panairin e lojërave Gamescom në Koln, BND-ja...

“Luftë” deklaratash në BE mbi forcën paqeruajtëse në Ukrainë

Ndërsa mbetet e paqartë nëse do të ketë përparim drejt paqes në Ukrainë, çështja e garancive të sigurisë dhe vendosja e trupave po e...

Lajme të tjera

Web TV