Rasti i çuditshëm i burrit që u vaksinua kundër Covid 217 herë në 29 muaj

113 563 lexime

124,178FansaPëlqeje

Një gjerman 62-vjeçar, i cili për “arsye personale” të paspecifikuara vendosi të vaksinohej 217 herë kundër Covid-it, kaloi përvojën e çuditshme pa raportuar efekte anësore dhe pa i dobësuar sistemin e tij imunitar . Rasti i tij, i përshkruar në një artikull në Lancet Infectious Diseases , është interesant për ata që studiojnë efektet e imunizimit të tepërt.

SHUMË PUNË? Vaksinat përmbajnë fragmente jo infektive të një patogjeni (antigjene) ose “recetën” që trupi vetë t’i ndërtojë ato : pasi të jetë në kontakt me antigjenet, sistemi imunitar mëson t’i njohë dhe t’i luftojë ato, duke u përgatitur të përballet me patogjenët e vërtetë në rasti i infeksioneve në të ardhmen. Por çfarë ndodh nëse trupi ekspozohet ndaj disa antigjeneve shumë shpesh, si në rastin e ekspozimit të tepërt ndaj një vaksine?

ANTITRUPA TË LODHUR. Disa shkencëtarë kanë frikë se ky kontakt shumë i shpeshtë mund të ketë efektin kundërproduktiv të dobësimit të sistemit imunitar . Pak si ajo që ndodh në situata të caktuara të ekspozimit kronik ndaj patogjenëve (për shembull te njerëzit me HIV): “Ka indikacione që disa lloje të qelizave imune, limfocitet T, lodhen dhe si rrjedhojë lëshojnë më pak substanca të dërguara pro-inflamatore” shpjegon. Kilian Schober i Institutit të Mikrobiologjisë të Universitetit të Erlangen (Gjermani), bashkëautor i studimit.

Ky efekt mund të shkaktojë tolerancë imunologjike , e cila përcakton një përgjigje më pak efektive ndaj patogjenit që duhet luftuar. Disa shkencëtarë e kanë përdorur këtë pikë diskutimi për të vendosur se sa shpesh duhet të merren përforcues anti-Covid.

NJË RAST I JASHTËZAKONSHËM. Studiuesit erdhën në historinë e burrit përmes raporteve të lajmeve – pacienti në fakt ishte hetuar për mashtrim, sepse kishte akses në 130 vaksina gjatë nëntë muajve, megjithëse nuk u ngritën asnjë akuzë zyrtare. 62-vjeçari pranoi t’i nënshtrohej një sërë testesh për qëllime kërkimore dhe përveç vaksinimeve të njohura, ai raportoi se kishte pasur edhe 87 të tjera, për gjithsej 217 vaksina dhe përforcues anti-covid të tetë llojeve të ndryshme në 29 muaj.

Lexo edhe :  A është e vërtetë që ne hamë një kartë krediti mikroplastike në javë?

ASNJË SHTREMBËRIM. Burri nuk raportoi asnjë efekt anësor dhe as testet klinike zbuluan anomali të hipervaksinimit, një fakt që tregon se si “këto barna kanë një nivel të mirë tolerance”, thotë Schober. Kur ekipi shikoi përgjigjen e tij ndaj vaksinave, ata zbuluan se megjithëse disa aspekte të mbrojtjes së tij imune ishin më të fuqishme se kontrollet e vaksinuara me “vetëm” tre doza, funksioni imunitar ishte i ngjashëm me ata që kishin marrë më pak doza.

 

Antitrupat e induktuar nga vaksina u rritën edhe në përgjigje të dozës së 217-të dhe më pas filluan të bien siç ndodh në çdo pacient të vaksinuar.

MBROJTJET E PAPREKURA. Aftësia e antitrupave të saj për të neutralizuar SARS-CoV-2 u shfaq deri në 11 herë më e lartë se ajo e kontrolleve, por vetëm për shkak të numrit më të madh të antitrupave dhe jo cilësisë së tyre. Llojet e tjera të qelizave imune, qelizat B të trajnuara kundër proteinës spike dhe qelizat T efektore, të cilat shkatërrojnë qelizat e sëmura, ishin gjithashtu të pranishme në numër më të lartë, por funksiononin normalisht. Hipervaksinimi gjithashtu nuk ndikoi negativisht në përgjigjen imune ndaj viruseve të tjera, si virusi Epstein-Barr, i cili shkakton mononukleozën.

Të fundit

Kush e vrau Musolinin? Rindërtime, pyetje dhe hipoteza alternative

Në orën 16:10 më 28 prill 1945 u vranë Benito Mussolini dhe Claretta Petacci. Walter Audisio qëlloi. Apo ndoshta...

Një tjetër mister rreth piramidave u zgjidh, si i ndërtuan egjiptianët në shkretëtirë?

Si ndërtuan egjiptianët piramida në shkretëtirë, duke transportuar gurë gjigantë, pa mjete teknologjike? Ata shfrytëzuan një degë të Nilit, e cila tani është zhdukur. Përveç...

Historiani Alexey Komarov: “Ndihmë e paçmuar” për çlirimin e Norvegjisë prej nazistëve

80 vjet më parë u nënshkrua një marrëveshje midis BRSS dhe Norvegjisë Svyatoslav Knyazev, Ekaterina Kiyko 80 vjet më parë, më 16 maj 1944, vendet anëtare...

28 maj 1937/ Wolgsvagen, makina popullore që u motivua nga Nacional Socialistët gjermanë

Themelohet prodhuesi gjerman i automjeteve Volkswagen. Volkswagen përkthehet si “makina e popullit” në gjuhën gjermane. Slogani aktual i reklamave ndërkombëtare të kompanisë është thjesht...

Vapa ekstreme nxit astmën tek fëmijët

Me nxehtësinë ekstreme, shtohen vizitat e fëmijëve me astmë në spitalet kaliforniane: një tjetër konfirmim i ndikimit negativ të ndryshimeve klimatike në shëndet. Nxehtësia ekstreme...

Lajme të tjera

Web TV